Zbog zlostavljanja djece, vaspitačica završila u zatvoru

Vaspitačica koja je donedavno bila zaposlena u jednom vrtiću u Mariboru osuđena je u četvrtak na 13 mjeseci zatvora zbog zanemarivanja djece i surovog postupanja.
Objavljeno: 30. 01. 2015 - 10:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osuđena vaspitačica Marjeta Veselič najavila je žalbu na nepravosnažnu presudu, negirajući da je fizički kažnjavala dvije djevojčice mlađe od dvije godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po stražnjici i glavu im polijevala hladnom vodom kad nisu htjele u postelju ili su odbijale da pojedu hrenovku, kako se navodilo u optužnici, a što su na sudu potvrdili svjedoci.

Tvrdila je da su te optužbe izmišljene i da je riječ o spletki njenih kolegica s posla. Veselič,koja ima više od 30 godina staža optužena je 2013. godine, nakon što je sumnju da sprovodi fizičko nasilje nad djecom direktorici vrtića prijavila čistačica, a posao je napustila kad je sumnje potvrdila policijska istraga.

Roditelji djece koje je vaspitačica kažnjavala primijetili su da nešto nije u redu jer su djevojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s cijelom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavijestila direktorica vrtića. Sada od kažnjene vaspitačice u građanskoj parnici traže odštetu.

Izričući presudu vaspitačici Veselič, sutkinja okružnog suda u Mariboru Andreja Lukeš rekla je da je nasilje nad djecom nedopustivo i da vjeruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije riječ o usamljenom slučaju. (Portal RTCG)

Komentari: 0

Novi komentar