Poremećenost svijeta

Pod uticajem pokojnog oca i sina srpskog, kalemara Dobrice Ćosića koji ga je informirao tijekom " veselih" devedesetih po istoj tragičnoj temi oglasio se neobavešteni Noam Čomski da uporedi neuporedivo, zločin u Parizu sa stradanjem nevinih zaposlenih u RTS u vreme NATO bombardovanja Srbije, za intelektualca tog renomea to je nedopustivo!
Objavljeno: 30. 01. 2015 - 20:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Beba KAPIČIĆ


"Poražavajući aspekt svakog nacionalizma je da ne razumije da su nacionalizmi slični jedan drugome kao slike u zrcalu, da je većina njihovih priopćenja nešto što se već čulo na drugim mjestima i u drugim vremenima. Uskogrudni u svojoj etnocentričnosti, sigurni u svoju superiornost, indiferentni prema kulturnim dostignućima, vjerskim običajima i političkim interesima i strahovima svojih susjeda, sve što su 1990. godine trebali bio je vođa koji bi ih odveo u katastrofu. Kako to da sam je vidio što mnogi drugi nisu? Ili, kako bi Srbi rekli, što me je učinilo odrodom (otpadnikom)?" Čarls Simić - Otpadnik

Zagužvao se januar mnogo toga svalilo se na leđa prvog meseca godine nove!

Usred Pariza grada svetlosti i ljubavi zbog religija koje haraju svetom ugašeni su životi slobodnomislećih.

"Neće nam mnogo doneti, danas, odgovor na pitanje da li treba osuditi vekovno slepilo arapskih društava, ili pak vekovnu pohlepu zapadnih sila...Ono što je izvesno - a što teško pada na današnji svet, to je činjenica da su se više decenija potencijalno modernizatorski, laički elementi arapsko-muslimanskog sveta tukli protiv Zapada; da su,čineći to, zalutali, materijalno i moralno, na put bez izlaza; i da se Zapad tukao protiv njih, često zastrašujućom efikasnošću, a ponekad uz podršku verskih pokreta."- Amin Maluf

Verske starešine, zbog čijih se manipulacija vekovima cedila krv sa njihovih svetilišta, sve u ime i za spas čovečanstva ujedinile su se ovoga puta, osudivši diskretno poslednji krvavi pir u Parizu, dali su olakšavajuće okolnosti od vere izmanipulisanim asasinima, osudivši žrtve zbog vređanja verskih osećanja bezazlenim karikaturama!

Oglasio se i Portparol Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavivši da su neki naši elektronski i štampani mediji preneli karikaturalne prikaze islamskog proroka Muhameda, ne vodeći računa o tome da na taj način najgrublje vređaju verska osećanja i ubeđenja naših sugrađana islamske vere.

Nisam primetila da se neko iz tog gnezda gavrana sa Kosančićevog venca oglasio povodom stradanja 7000 bošnjaka muslimanske veregenocida u Srebrenici ili ogradio od jata njihovih pripadnika koji su blagosiljali i krili od pravde izvršioce zatiranja “turskog semena”!

"Sve su religije zasnovane na strahu mnogih i lukavosti malobrojnih”- Stendal

Pod uticajem pokojnog oca i sina srpskog, kalemara Dobrice Ćosića koji ga je informirao tijekom " veselih" devedesetih po istoj tragičnoj temi oglasio se neobavešteni Noam Čomski da uporedi neuporedivo, zločin u Parizu sa stradanjem nevinih zaposlenih u RTS u vreme NATO bombardovanja Srbije, za intelektualca tog renomea to je nedopustivo!

Risto alijas Amfilohije zaposlen u SePeCe-u, opet je prekoračio svoja ovlašćenja, povodom posete Hašima Tačija sekularnoj državi Crnoj Gori pokušava da opstruira pomirenje u regionu posle bestijalnih ratova u zadnjoj deceniji dvadesetog veka i inspiriše pokolenja za nova krvoprolića:

„Priznavanjem nezavisnog Kosova pljunuli su na kralja Nikolu Prvog Petrovića, ali su se odrekli i onoga što je značila Mojkovačka bitka. Ako bi Tači vratio ono što je sve do 1945. bilo crnogorsko, time bi se vaspostavila prava Crna Gora”, rekao je on dodajući da je Zetska banovina imala preko 30.000km2 i da je između ostalog obuhvatala Pelješac, Štono, Mljet, Dubrovnik, teritoriju do reke Naretve…„ I Rašku oblast, Novu Varoš, Novi Pazar do Mitrovice, a i kraj do Đakovice i do Prizrena. Tako je bilo do 1945. kada se dogodilo čerečenje Kosova, a time i Crne Gore”, rekao je on.

Jezikom neprimerenim liku i delu nekoga ko slovi za božijeg izaslanika na Zemlji dodao je da „će uvijek biti onih koji će sopstvene interese i interese debelog crijeva proglašavati za ideologiju”, a tih nažalost najviše ima pod skutima SePeCe-e gde su mnogi ogrezeli u bahatosti i bahanalijama, od crkava napravili dvorce i burdelje, od Ostroga Delta siti i sve u slavu božiju, pravoslavlja i Srpstva osnivaju tajkunske firme za promet nekretninama i grade turističke objekte.

"Koji puta bi neki od naših posjetitelja stao braniti Srbe. Mi imamo časnu povijest, punu herojskog žrtvovanja i beskrajnih patnji u obrani Europe od Otomanske imperije za što nam nitko nikad nije rekao hvala. Mi smo lakovjerni naivci koja uvijek misle bolje o svojim susjedima nego što to oni zaslužuju. Mi smo se priklonili Engleskoj i Americi kad su nacisti već okupirali ostatak Europe i kad je bilo samoubilački ići protiv njih. Da, mi smo to učinili, rekla bi moja baka, jer smo budale koje su pretjerale u umišljenosti o svojoj historijskoj važnosti. Gomila lopovluku sklonih blentavih seljačina, koji su najsretniji bili pod Turcima, bez slobode, bez obrazovanja i bez ambicija osim da ispeku odojka za poneki praznik.”- Čarls Simić-Otpadnik

U Srbiji plaćeničke, eksponirane kreature koje sebi pripisuju profesiju novinara orljaju, zagađujući inače devastirani, posrnuli, ogrezao u korupciji, šundu, udvorištvu i lažima medijski prostor! Dopuštajući sebi da i legalno izabrane predstavnike drugih država predstavljaju kroz percepciju svojih bolesnih snova zasnovanih na mržnji prema svemu što nije u skladu sa njihovim izopačenim svetonazorima, nanoseći štetu ovoj tužnoj zemlji koja se batrga da izađe iz ponora u kome se nalazi.

Posle devedesetih u kojima su grđani Srbije uz povike Slobo-Slobodo hranjeni nacionalizmom, moštima Cara Lazara, pravoslavljem, uvlačeni u krvave ratove, raseljavani, manipulisani i od “njihovih” i “naših” da bi nalogodavci sa svojim pomagačima u kvazi tranziciji pretočili novac stanovništva u svoje kasice, shvatili su danas mnogi, ali kasno, gnusnu prevaru! Zavođenje reda u devastiranoj zemlji krenulo je pogrešnim putem od opljačkanih građana sa smanjenim platama i penzijama, na onima koji ne mogu da plate kartu u Bus-plusu trenira se strogoća, ne shvatajući da se država, zakoni, uredbe poštuju kada je država pravna, kada omogući pristojan život svojim stanovnicima, kada nema lopovluka i korupcije u neograničenim količinama, a ne u zemlji u kojoj su pljačkaši vinovnici ekonomskog kolapsa uvažena klika koja nam danas nudi recepte za oporavak! Zakon o poreklu imovine se pod hitno mora doneti, po kome će se tražiti i poreklo tog čuvenog prvog miliona i ostalih koji nisu kod mnogih ovde pošteno zarađeni, da bi građani shvatili da se Srbija od zemlje pretvara u državu koju poštuju jer i ona poštuje njih i zbog njih postoji!

Januar nas podseća na jedno davno herojsko vreme ovih prostora, na veličanstvenu, herojsku antifašističku borbu Titovih partizana.

 Igmanski marš izveden je u noći između 27. i 28. januara 1942. godine, po dubokom snijegu i velikoj hladnoći - od minus 38 stepeni, a 800 pripadnika Prve proleterske brigade pješačilo je 17 sati.

Jugoslovenski partizani dali su nemerljiv doprinos u pobedi nad fašizmom da se nikada ne bi ponovio Aušvic, najveći nacistički logor, jedan od ključnih simbola koji govori o strahotama holokausta.

 “Pre sedamdeset godina, kada su se jedinice Crvene armije približavale logoru, 60.000 zatvorenika prisiljeno je da krene na „marš smrti“. Četvrtina njih je umrla tokom puta. Kada su sovjetske trupe oslobodile logor 27. januara 1945. godine, u njemu su zatekli samo one za koje su Nemci procenili da su previše slabi za putovanje. Pokušaji Nemaca da unište zgrade, gasne komore i peći u logoru, osujećeni su brzim napredovanjem sovjetskih snaga. Tako su danas veliki delovi Aušvica ostali odlično očuvani – svedočeći o mestu zločina gde je ubijeno više od milion ljudi.”

Aušvic je najgori slom civilizacije u ljudskoj istoriji - rekao je predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc na obeležavanju sedamdesete godišnjice od njegovog oslobađanja!

Ovog januara NIN-ovu nagradu dobio je roman Filipa Davida “Kuća sećanja i zaborava”! Zahvaljujući nagradi u mnogim intervjuima koje daje Filip David opet opominje i podseća na poremećenost našeg društva u kome se od nažalost tzv. demokratskih snaga revidirala istorija, slavili i amnestirali zločinci i kolaboracionisti, tražila rehabilitacija Milana Nedića - srpske majke!

“Masovno hapšenje Jevreja u Srbiji i odvođenje u logore počelo je već u avgustu 1941. godine, odmah po nemačkoj okupaciji Srbije, u čemu je ključnu ulogu imala srbijanska kvislinška vlada Milana Nedića, čija je policija i žandarmerija svojski pomagala nacistima, kao i odredi smrti Dimitrija Ljotića. Već u avgustu 1942. godine Srbija je, među prvim državama u Evropi, proglašena "judenfrei".

“Poznati biopsiholog Nigel Barber završio je novo znanstveno istraživanje koje je pokazalo kako je ateizam najrašireniji u razvijenim zemljama, te da će u potpunosti zamijeniti religiju do 2041. godine .

Barber ističe kako su, suprotno od tvrdnji religijskih vođa, države s većinom ateista visoko moralne nacije s iznad prosječnim razinama društvenog povjerenja, ekonomske jednakosti, niskog kriminaliteta i visoke uključenosti građana.”

NIN-ova nagrada Filipu Davidu, redovi mladih ispred JDP-a,održavanja muzičkog festivala Egzita proglašenog za najbolji festival Evrope 2014. g.  …daju nadu da će se poremećenost našeg drušva smanjivati sa generacijama koje dolaze,zbog toga moramo čistiti svoje dvorište od laži, manipulacija, skrivanja i iskrivljavanja činjenica naše dalje i skorašnje istorije od pomahnitalih nacionalista i dela crkvenih uposlenika!

"Prva osoba koja mi je govorila o zlu koje postoji u svijetu bila je moja baka. Ona je umrla 1948. ali ja je se živo sjećam jer se ona brinula o meni i bratu kad bi naša mama odlazila na posao. Ta sirota žena imala je više zdravog razuma od većine ljudi. Slušala je na radiju govore Mussolinija, Hitlera i Staljina, a znajući nekoliko jezika razumjela je kakve su sve imbecilnosti ovi govorili. Ali ono što ju je još više uznemiravalo od njihovih opakih govora bili su njihovi ushićeni sljedbenici. Tada to nisam shvatio, ali ona me je naučila nečemu za cijeli život. Čuvaj se takozvanih velikih vođa i kolektivnih euforija koje oni pokreću.

A možda, kad bih razmislio, ne bi se ni upuštao u objašnjavanje. Balkan, s brojnim nacionalnostima i tri različite religije previše je složen da bi ga se objasnilo i događajima dalo neki smisao. Pogotovo kad svaka etnička grupa piše svoju povijest, spominjuću samo nepravde koje su učinjene njima, a prikladno ispuštajući sve svinjarije koje su oni činili susjedima tokom stoljeća.” Čarls Simić-Otpadnik

 

Komentari: 54

Čitajući ovaj tekst..

31. 01. 2015 - 21:19

...sjetih se jednog intervjuja Pape Franja- listu Globus/Danas,objavljen dana ,05/03/2014 godine,u kojem Papa krtikuje pojavu-tendencije nekih krugova da stvaraju mit o njemu idealizirajući njega kao ličnost-što mu se nikako ne dopada. U tom smilsu Papa veli:"...Ako se ne varam,Sigmund Frojd je rekao,da je svaka idealizcaija vrsta agresije ..."! Svaki komentar je suvišan-posledice katasrofalne(bar u našim uvjetima-vjekovima?!)?! Usudiću se reći-prošlost,na žalost,povrđuje:ko se "rodi/rađa u idelanim-nadprirodnim -uvjetima"- umire/umiru u bijedi?!
danilo stojanovic

03. 02. 2015 - 09:48

Cim se neko definise kao Srbin, svi drugi su mu "anti-Srbi". "Ko nije sa nama protiv nas je"? I svako suprostavljanje imperijalnoj i rasistickoj ideologiji velike Srbije je - "anti-srpstvo". Pitanje je, zasto covjek tako lako pristaje da se spusti na nivo nacionaliste i soviniste? "Covjek kako to gordo zvuci" (M.Gorki) - je bila popularna tema psimenih zadataka iz srpsko-hravtskog jezika nasih davnih skolskih dana. Tako bi trebalo biti i danas! Ali, danas je covjeka rijetko naci. Cak i uz pomoc "Diogenove svijece". A od covjecje "pod-vrste" - nacionalista - ne moze se disati? To ne sluti na dobro. Jer, na nivou covjeka svi smo mi gradjani svijeta. I relativno lako bi se dogovorili. Jer covjek, kao zrela individua, ima u sebi empatiju prema drugim ljudima. Na nivou nacionaliste dogovor sa drugima je prakticno nemoguc. Jer, u njihovim srcima nema empatije prema drugima. "Pakao to su drugi (ljudi)" (Sartr). Pa,ipak, ta posast covjecanstva je tako neodoljivo privlacna za ljude bez svojstava i karaktera. Tako je lako i lijepo utonuti u kolektivnu neodgovornost. I prepustiti se "vodjama"?
stojane

10. 02. 2015 - 19:14

Ja bi prije rekao da ste sebe opisali u prvoj recenici. Toliko puta sam dozivio od vas da mi u polemikama zalijepite etiketu anti-crnogorca samo na osnovu jednog komentara. Cim napisem nesto pozitivno u vezi Srba vi bi me ubacili u tu kategoriju u prvom komentaru. Za vas je svako ko se definise kao Srbin istovremeno i anti-crnogorac. Taman kao vasa druga recenica!
Bjezeci od Frojda..

04. 02. 2015 - 09:53

...stotine hiljada(tačno: 171.403 hiljade!) crnogoraca-prepisa se(prekomponovano podanicko-naslijeđeno sluganstvo?)...za ciglije 63 godine(od 1948 do 2011 godine)-u Srbe&srbe? Zasto? Frojda nema.a "pacijenti" se sekaju po Crnoj Gori-zarad vlasti i vlastitih guzica?! Dokle teoreticari satkani od svijeca i (u)pakovanih statista iz filma Marije Perovic,poznate crnogorske redateljke-reziserke? Dakle,nema pomoci svima vama-pa da bi ste digli iz groba gospoda boga-u pratnji Maksima,Sigmunda,Sartra,Diogena...jer vi je,niste stekli radom :grbu(gobu)-nego rođenjem-sto se grbavo radja vrijeme ne ispravi-moje diplese od diplesa..!!!!!
danilo stojanovic

04. 02. 2015 - 11:18

Bolje biti "gobav" (grbav) nego gubav - tj. zarazen klero-nacionalistickom gubom.
tj.zarazen clero nacizmatikom.

04. 02. 2015 - 12:15

...kojega zaSrbi .".obiteljski esnaf"- tzv. mrznja izazvana istinom oliti:"VERITA ODIUM PARIT"!!!!! ...Si,si ci conosciamo molto bene signore Danilo Stojanovic? Canta carta-si,si,siiiiiii....!!!!!!
Danilo,.....

04. 02. 2015 - 12:49

....i numeri dicono tutto!
Crnogorac iz Beograda

06. 02. 2015 - 16:24

Postovana gospodjo,treba duboko da se poklonite kada spominjete vecinu ovih imena jer iza njih postoje (vecine)visestruko nagradjivana djela i naucni radovi a iza vas nazalost puno zelje za dnevnom slavom a ogroman manjak svega onoga po cemu su te gromade slavne,zaista ste me nasmijali da cak i Comskoga vi(malim slovima)komentarisete..
Crnogorac iz Beograda

06. 02. 2015 - 16:24

Postovana gospodjo,treba duboko da se poklonite kada spominjete vecinu ovih imena jer iza njih postoje (vecine)visestruko nagradjivana djela i naucni radovi a iza vas nazalost puno zelje za dnevnom slavom a ogroman manjak svega onoga po cemu su te gromade slavne,zaista ste me nasmijali da cak i Comskoga vi(malim slovima)komentarisete..
Sandra

10. 02. 2015 - 11:51

Ha,ha... pa ovo je stvarno smiješno. "Danilo" je promijenio svoje ime u "Vojo"a prije toga je bio "Srpkinja". Naivno i žalosno.
Dejan

11. 02. 2015 - 10:26

Bobane Srbine-Kako te nije samo sramota svoje sijene. Seljačino jedna!!! Koliko si inteligentan govori tvoja izjava "Zamalo sam mogao živjeti u Velikoj Britaniji" i još dalje živiš u "četničkom" Beogradu među četnicima.
Sandra

13. 02. 2015 - 11:43

"Danilo" "Vojo" I "Vojo" počinje komentare nije mi jasno. "Vojo" isto tako u svojim komentarima ne koristi š,ć, đ,ž,.Nemoj nam samo prodavati maglu o argumentima i manirima. A nisam jedina kojai tvrdi da nijesi Crnogorac , sjeti se samo đevojke kad ti je napisala zašto to radiš
danilo stojanovic

13. 02. 2015 - 16:21

Sandra, "Ja drugu ljubim .. " (A.Dedeic). Laskala bi mi vasa opsjednutost sa mojom malenokoscu, da iz svake vase recenice/komentara ne izbija neka zloba i neobjasnjiva mrznja? Mogu zamisliti da vam se ne dopada neka osoba koju poznajete, ali da imate takve negative osjecaje - prema nekome koga ne poznajete - to mi lici na psiicki poremecaj? Zaista ne znam ko je Vojo. Ja sigurno nijesam. A sto se tice slova - to je moja lijenost. Djevojke se ne sjecam niti sto mi je "napisala". Molim vas potsjetite me(ako je bilo vazno, naravno). S ovim bih zavrsio sa ovakvom prepiskom. Zao mi je sto moje pisanje izaziva take negativne emocije u vama. Ali to je ipak vas problem.
Sandra

13. 02. 2015 - 21:45

Kako brzo mijenjaš priču kad istina boli. Nemoj samo početi plakati i nemoj uvlačiti Srbe u ovu priču jer ih niko nije ni spominjao. Prije bi rekla da imaš kompleks od Srba. Kad ti neko odgovori ti ga nazivaš srpskim nacionalistom i ti to zoveš argumentom i manirom. Ako se ne slažeš sa nekim porazi ga intelektualno a ti to ne možeš jedino ti preostaje nazivati ljude šovinistima, nacionalistima a to rade samo oni koji ne mogu da razmišljaju svojom glavom.
danilo stojanovic

13. 02. 2015 - 16:48

@Stojane, Nece biti, Jer, ako dobornmjerno citate moje tekstove shvatili bi da ja nijesam "crnogorski nacionalista" Naprotiv, mozete slobodno da zamijenite termin Srbin sa Crnogorcem, Albancem, Bosnjakom, itd. Ono sto pokusam da kazem je da svaki nacionalizam nuzno suzava covjeka - svodi ga na nivo stada. A ja nikada nijesam bio dobar za "kolektive" - osim u sportu (nijesam nikada bio clan neke partije ili vjerske organizacije, i sl.). Takodje, nije tacno da mrzim Srbe. Mislim da i vi, kao i mnogi drugi ne razlikuju pojmove Srbin (nacionalnost) i "(velje)srptvo/srbovanje". Biti Srbin je sasvim u redu. Voljeti svoju zemlju Srbiju (biti patriota) je sasvim u redu, Volim svakog dobrog Srbina. I, hvala Bogu, ima ih dosta koje volim. Ali, nije u redu "srbovati" tj. nasilno siriti svoju nacionalnost na druga ljude, negirati ih, svjesno falsifikovati istoriju, itd. Uvijek sam osjecao odbojnost prema svakom prozelitizmu, a srpski prozelitizam ("srbovanje") je, nazalost, jedan od najodbojnijih i najagresivnijih.
Stojane

13. 02. 2015 - 23:17

Ja vam opet ponavljam, mnogo puta ste mi zalijepili etiketu vec poslije prvog komentara. Nisam pisao pod ovim imenom nego sam stavljao mnogo razlicitih imena zbog toga sto mi pojedini komentari nisu objavljivani. Priliku za komentarisanje shvatam kao najnormalniji razgovor odnosno zamjenu za njega. Mnogo puta se desilo da na samo jedno postavljeno pitanje napisete da sam veljesrbin iako o meni nista ne znate. Treba prilicno veliki broj komentara da se razmjeni sa vama da bi prihvatili da je naspram vas osoba koja samo razlicito misli od vas. Drugacije misljenje od vaseg vi dozivljavate kao prozelitizam iako nikakvu namjeru nikada nisam imao da nekoga mijenjam osim da razmjenimo misljenja. Ukoliko Srbina u vasem odgovoru zamijenim Crnogorcem, dobicu ono sto vi predstavljate.
danilo stojanovic

14. 02. 2015 - 18:34

Sandra, I had used "whatever", as what you, or "Nikola", or other anonymous morons (including the "Juvenal from Prcanj"?), are doing is not human. You are not a person. You (all?) do not dare even to write under your own names? Who are you? Please give me a break. Stop this bullshit.
Sandra

15. 02. 2015 - 12:07

Oh, Dear, poor "Danilo"! Here we go again! Well, first of all, I feel so sorry for you. Your comment in broken English doesn't make any sense at all. Secondly go back to school and learn English. If you don't mind I will give you an advice., Remember: there is a huge difference between broken English and English. And finally, grow up and stop making a fool of yourself !
Danilo Stojanovic...

15. 02. 2015 - 10:32

....abbaiare si abbaiare..grazie signor Danilo alla sua musica famigna..grazia..caro mio!
Na žalost tvojie prdaka..

15. 02. 2015 - 13:36

...vas potomaka- ti se "sestriću-6 tiću nemače dalje od :"TALIS AVUS-TALIS NEPOS"! No,jadan nebio,boga ti gleda li onu ceremoniju iz Zagreba...? Jedini ti je spas da se i talje premećeš iz crnogorca u srbina-i natrag, ako te puštaju da se vrneš ..mokrije opanaka??
Stojane

16. 02. 2015 - 21:48

Ne pokusavam nauciti budizam i citirao sam ga jer mislim da se u toj jednoj recenici mozete pronaci. Posto vidim da ne razumijete, pokusacu da objasnim u cemu se razlikujemo. Vi sve ljude stavljate u isti kos. Konkretno, mene ne interesuje sa kakvim ste Srbima vi imali posla u zivotu i smeta mi sto me poslije prvog ili drugog komentara svrstate medju veljesrbe. Da li je odlika intelektualnog razmisljanja da uvazava osobu sa kojom polemise? Primjecujete da nisam pisao o Crnogorcima i Srbima uopsteno kao vi nego cijelo vrijeme pokusavam da vam stavim do znanja da nismo svi isti i da prestanete uopstavanjima i etiketiranjem obiljezavati ljude. Sve je kod vas opisano sa mi, vi, oni, sve je za vas mnozina. Ja vam pokusavam ukazati na jedninu ali vi to uporno ignorisete. Zbog cega u polemici ne mozemo biti ja i vi nego morate uvijek da me svrstate u vi (mnozina). Kazete da ne znate da li sam Srbin ili veljesrbin i da to nije vazno. Zbog cega onda tako definisete ljude ako vam nije vazno?
danilo stojanovic

17. 02. 2015 - 11:06

Stojane, Hvala na odgovoru. Jasno mi je gdje se razilazimo. Ako ista toliko kritikujem to je obicaj komentatora da se najcesce koriste "argumentum ad hominem" (argumentom na covjeka). Da bih izbjegao tu ozbiljnu logicku gresku, uvijek pisem: o lazima - a ne lazovu, uvijek o glupostima - a ne o glupanu, i uvjek o (velje)srpstvu, a ne o Srbinu. Jer (velje)srbovanje i Srbin nijesu identicni pojmovi. Dakle, nijesam vas direktno uvrijedio. Ako se vi nalazite uvrijedjenim zato sto kritikujem veljesrpske lazi - zao mi je. Ako sam vas, zaista uvrijedio, to je moglo biti samo slucajno, i spreman sam da vam se izvinem. Medjutim, i dalje smatram da vi nijeste dobornamjerni sagovornik. Jer stalno pokusavate da me omalovazite i isprovocirate (argumentum ad hominem). Zato zelim da okoncam svaki dalji razgovor sa vama i sa vasim prijatreljima (ili se radi o istoj posobi?). Zbogom
Stojane

18. 02. 2015 - 16:11

Niste me uvrijedili, a i ne mozete sve i da hocete. Nije vazno sta kaze nego ko kaze.
Banja Kaluđerović

10. 03. 2015 - 09:16

Gospođo svaka čast kao i UVIJEK!
Novi komentar