Orden crnogorske zastave drugog stepena za Su K. Braun

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Su K. Braun.
Objavljeno: 04. 02. 2015 - 15:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Predsjednik Vujanović je iskazao visoko poštovanje podrške SAD  integracionim evropskim i evroatlanskim procesima Crne Gore, kao i za kontinuiranu pomoć u postizanju visokih demokratskih standarda i unapređenja ekonomije. On je ocijenio članstvo Crne Gore u NATO-u važnim za regionalnu stabilnost i koje će doprinositi ekonomskom napretku Crne Gore, saopštavajući očekivanje poziva za članstvo u tekućoj godini. Predsjednik se zahvalio ambasadorki Braun na posvećenosti njenoj izuzetno važnoj diplomatskoj misiji u Crnoj Gori,  naglašavajući lični doprinos ambasadorke Braun intenziviranju bilateralnih odnosa Crne Gore i SAD“, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.

Ambasadorka Braun ocijenila je vrijednim dostignuća Crne Gore u evropskim i NATO integracionim procesima, potvrđujući podršku SAD članstvu Crne Gore u NATO-u. Takođe je istakla da SAD prepoznaju značajne potencijale Crne Gore za njen dalji napredak, čije će ostvarivanje SAD i nadalje podržavati, saopštavajući da će SAD uvjek biti prijatelj i partner Crne Gore. Ona je iskazala zadovoljstvo podrškom njenom radu u Crnoj Gori, ističući prijateljski odnos koji joj je ukazivan tokom njene diplomatske misije u Crnoj Gori.

Predsjednik Vujanović je odlikovao ambasadorku Braun visokim diplomatskim odlikovanjem – Ordenom crnogorske zastave drugog stepena- za izuzetan doprinos afirmaciji odnosa Crne Gore i SAD.

Odlazeću ambasadorku SAD odvojeno je primio potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Komentari: 1

nikola nikolic

04. 02. 2015 - 16:17

Ona zasluzuje i veci orden jer je neprikosnoveni vladar CG
Novi komentar