Za rekonstrukciju magistrala 120 miliona eura

Posljednjih godina u Crnoj Gori sve se više ulaže u rekonstrukciju magistralnih puteva. U naredne tri godine za rekonstrukciju 220 kilometara puteva uložiće se 120 miliona eura, čime će se značajno doprinijeti bezbjednosti u saobraćaju.
Objavljeno: 15. 02. 2015 - 21:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direkcija za saobraćaj priprema potpunu rekonstrukciju od 220 kilometara magistralnih puteva koja će se obaviti u naredne tri godine i koštati 120 miliona eura.

"Na tim dionicama će se rekonstruisati 22 tunela, 36 mostova, izgradićemo 32 km novih bulevara koji podrazumijeva četiri trrake, uradićemo 10km trećih traka. Ova rekonstrukcija koju smo planirali značiće kad se završe ti radovi da ćemo imati potpuno novu magistralu", kazao je direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača.

Potpuno će se rekonstruisati magistrale od Podgorice do Budve, i od Budve do Bara, od Podgorice do Danilovgrada i od Jaza do Tivta, gradiće se bulevari sa četiri trake. Posebno će se modernizovati putevi od graničnih prelaza prema unutrašnjosti Crne Gore.

"Od graničnog prelaza Dračenovac preko Rožaja do Berana i Ribarevine, od graničnog prelaza Dobrakovo do Ribarevine, a onda bi rekonstrukcija išla do Mojkovca. To bi radili i od Debelog brijega, radili bi dio treće trake na Ilijino brdo", istakao je Parača.

Posljednjih godina dosta je rađeno na saniranju crnih tačaka na najprometnijem i najopasnijem putu u Crnoj Gori od Podgorice do Kolašina, posebno na relaciji koja vodi kroz Kanjon Platije. Većina učesnika u saobraćaju je za to da se ovakve akcije nastave i dalje.

"Platije smo definisali kroz program koji se zove kritične tačke", kazao je Parača.

Crnogorski putevi će do 2018. biti znatno kvalitetniji i tada ćemo imati potpunosti rekonstruisano 340 kilometara magistrale.

Izvor: rtcg.me

Komentari: 0

Novi komentar