Američki investitori će još više ulagati u Crnu Goru

Glavni grad intenzivno radi na pripremi tenderske dokumentacije za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata, a američki investitori će prepoznati svoj interes i još više ulagati u Podgoricu i Crnu Goru, ocijenio je gradonačelnik Slavoljub Stijepović.
Objavljeno: 16. 03. 2015 - 22:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

On se danas u Podgorici sastao sa ambasadorkom SAD-a Margaret Ann Uyeharom, sa kojom je, kako je saopšteno iz podgoričkog biroa za odnose s javnošću, razgovarao o nastavku uspješne saradnje između Glavnog grada i američke Ambasade.

Stijepović je podsjetio da Crna Gora i SAD imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose koje, naveo je, dvije države treba dodatno da unapređuju i obogaćuju u narednom periodu.

“On je rekao da se zbog trenutne situacije određeni projekti planiraju realizovati na principu javno privatnog partnerstva i da su u tom dijelu američki investitori veoma poželjni kao potencijalni partneri Glavnog grada”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Uyehara je kazala da će podstaći i ohrabriti američke investitore da svoj kapital investiraju u glavni grad Crne Gore.

Ona je ocjenila da Podgorica pruža široke mogućnosti za realizaciju kvalitetnih biznis ideja.

Uyehara je kazala da očekuje nastavak uspješne saradnje Ambasade i Glavnog grada.

Ona je dodala je da je posebno raduje što je sa novom gradskom upravom uspješno realizovan zajednički projekat osnivanja Obrazovnog savjetodavnog centra mreže „Educatuon USA“ koji će, kako je objasnila, funkcionisati u okviru Američkog ugla u Podgorici.

Komentari: 0

Novi komentar