Bečić izabran za predsjednika „Demokratske Crne Gore - Demokrata“

Bivši visoki funkcioner SNP Aleksa Bečić objavio je danas da će se njegova stranka zvati „Demokratska Crna Gora- Demokrate“. Na današnjoj osnivačkoj skupšini na glavnom gradskom trgu u Podgorici Bečić je jednoglasno izabran za predsjednika stranke.
Objavljeno: 19. 04. 2015 - 13:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sjedište Demoktratske Crne Gore će biti u Podgorici a Demokrate će, kako je najavio Bečić, samostalno nastupiti na predstojećim izborima ali su spremni na saradnju sa "svima koji su za istinske promjene".

Kongres Demokratske Crne Gore, kako je najavljeno, biće održan najkasnije do 31. maja i tada će biti izabran Glavni odbor partije.

Bečić je na današnjem predstavljanju stranke poručio da će sve svađe i podjele pretvoriti u ideju zajedništva i povjerenja.becic2

- Ako neko u Crnoj Gori pored ovako katastrofalne ekonomsko-socijalne situacije, rezultata na polju vladavine prava siromaštva nezaposlenosti i korupcije, zemlju u kojoj premijer u 21. vijeku kaže da je gorivo luksuz, ako neko pored svega toga ima vremena da se bavi podjelama i vještački prebrojava ljude - srećno mu bilo - poručio je Bečić.

Predsjednik DCG je rekao da u njegovoj stranci partnera za podjele neće imati.

- Njima nije dovoljno što su nam pojeli prošlost i sadašnjost, nego bi pod nekom dimnom zavjesom podjela, nezajažljivi, sada da nam pojedu i budućnost. Neće moći, to vam čvrsto obećavam - rekao je Bečić.

On je nagalsio da njegova stranka ima najsveobuhvatniji program od svih političkih stranaka. Politički program, kako je istakao, sadarži sto strana i segmentiran je u 30 poglavlja u kojima se nude konkretne mjere.becic4

- Naš program je jasan i jednostavan - kao prvo pomirenje Crne Gore, odmah i bez odlaganja, hoćemo da gradimo i radimo zajendo bez obzira ne vjersko, nacionlano i političko opredjeljenje. Oni koji su produkovali podjele svih ovih godina ne misle dobro nikome osim sebi - rekao je Bečić.

Predsjednik DCG je poručio da oni žele "da vrate povjerenje Crne Gore u politiku i političare" i da obezbjede svim građanima sigurne poslove i penzije.

Bečić je istakao da će na sjednici Glavnog odbora stranke predložiti da DCG samostalno nastupi na narednim izborima.becic5

- To je najpošteni odnos prema građanima ali imaćemo partnerski odnos sa svima koji istinski žele promjene - poručio je Bečić. Prisutni na Trgu republike u Podgorici dobili su kartone sa riječima “za” i “protiv”, na kojima su imali priliku da simuliraju glasanje kada je postavljeno pitanje da li su "za" da predsjednik Demokrata bude Bečić koji je jednoglasno izabran na tu funkciju.becic3

Član Osnivačke skupštine Veslinka Peković je poručila da su osnovna načela Demokrata ravnopravnost svih građana, poštovanje univerzalnih prava i sloboda, borba protiv diskriminacije, jednakost, ekonomska sigurnost građana, društvena solidarnost, rodna ravnopravnost i podsticanje aktivnijeg učešća žena u društveno političkim aktivnostima, veća zastupljenost mladih na mjestima odlučivanja kao i snažna borba protiv korupcije i kriminala na svim nivoima.

Demokrate se zalažu za saradnju sa zemljama regiona, Evrope i svijeta.

- Zalažemo se da se prednosti i nedostaci pristupanja NATO približe građanima, da se o tom pitanju građani izjasne na referendumu, na kojem bi se od njih još tražilo da odgovore na postavljeno pitanje: Da li ste za to da Crna Gora postane punopravna članica NATO - stoji u programu.

B.K.

Komentari: 21

KRAJ SOCIJALISTA

19. 04. 2015 - 13:22

hahaha,,nama SOCIJALISTA nidje ps. Valjda dolazi VRIJEME KONZERVATIVACA i partije DESNICE u CRNOJ GORI dakle nema KOMUNISTA
Ovo je pokušaj

19. 04. 2015 - 22:47

Prevare.....da li se Aleksa udaljio od Amfilohija i SPC to je suštinsko pitanje ako jeste biće nešto ali čisto sumnjam, ovo mi liči na trojanskog konja......
borislav radovic

19. 04. 2015 - 23:08

ovaj mladi covjek sa istomisljenicima zvredjuje ds dobije sansu kad je odlucio da posalje u mirovinu rezervni sastav dps(snp n a celu sa srdjomilom) cestitka iz cetinja
Ilinkka

19. 04. 2015 - 23:55

HM?! MOJ ALEKSA, KO TE NE ZNA, SKUPO BI TE PLATIO. TVOJA Demokratska Crna Gora OSTVARIĆE REZULTAT SLIČAN ONOME KOJI JE IMALA, NA MINULIM PARLAMENTARNIM IZBORIMA, tzv. Pozitivna CG. MOŽE ZLATKO VUJOVIĆ PRIČATI ŠTA HOĆE, ALI TI ĆEŠ, POPUT PAJOVIĆA, USPJETI DA UVEDEŠ U SKUPŠTINU CG ŠAČICU SLJEDBENIKA. NO, POSLANIČKI KLUB Demokratske CG TRAJAĆE KOLIKO MAČJA SVADBA, JER ĆE TVOJI SARADNICI UVIDJETI KAKO UMIŠLJAŠ DA SI SKUPIO SVO ZNANJE OVOGA SVIJETA, TJ. KAKO IMAŠ PREVISOKO MIŠLJENJE O SEBI, A MANJE-VIŠE NISKO O DRUGIMA. KAD TI SARADNICI OKRENU LEĐA, VIDJEĆEŠ DA SI SAMO UMANJIO REJTING PARTIJI KOJA TE JE IŠČUPALA IZ ANONIMNOSTI (SNP-u) I NIŠTA DRUGO. SIGURAN SAM DA SE MILO ĐUKANOVIĆ, VIDJEVŠI OSNIVAČKU SKUPŠTINU TVOJE NOVE STRANKE, SJETIO POZNATOG STIHA IZ NARODNE PJESME: "Ne budi mi buhe u kožuhe".
ppx

20. 04. 2015 - 01:23

"Crnogorska vlast je interesni skup oligarhije i mafije, ogrezao u korupciji i pljački. Oni nas vode tamo gdje i zaslužujemo – na smetlište istorije, na kojem ćemo izdahnuti u atmosferi poltronstva i samodovoljnosti. Naša nespremnost da se organizujemo i smijenimo takav pakt, pokazuje sve devijacije nas samih. Kada jedan Numanović može ono da radi i govori; kada svi državni predstavnici, kao pripadnici otuđene ,,nadklase” javno prikazuju svoje bogatstvo u milionima stečeno za samo dvije decenije; kada možemo imati najmanje plate, a najskuplje gorivo, telefoniju i ishranu i ne buniti se; onda zbilja zaslužujemo još gori sistem. Pozivam sve političare da još više nastave da nas pljačkaju i omalovažavaju, da nas još više izrabljuju, jer ne postoji mogućnost da ih smijenimo. Sve dok su dojč kafa i predivno proljećnje sunce važniji od protesta protiv ovakvog socijalnog stanja, Crna Gora neće konzumirati demokratiju."..
L Dabanović

20. 04. 2015 - 06:10

Zna se da je predśedništo DPS,vlade i države krivo za ovakvu poluobnovljenu crnogorsku državu (njima svjetovna vlast u državi a duhovna današnjem srpstvu-rođenom iz ljubavi raje i turskog podanika-što u 500g nijesu hajali za srpstvo nego ga i ubijali i gazili i još pokojnika svukli da se njim kite i vabe)-ali crnogorsko rukovoćstvo koje prave ove prosrpske partije (oni što su do 1918 i poslije 1945 bili Crnogorci)-do današnjeg dana ostali su odvratni i mizerni trgujući s vojom crnogorskom nacionalnom pripadnošću. Za pare i položaje ugađaju Srbiji i njenom srpstvu-koje im je Turčin uprcava '499 i pet stote za 10 mjeseci'.Pogledajte sad ovog Bečića i jučer onog Kneževića-pošto prodane duše nijesu postigli ništa sa prosrpskim nadimcima partija-sad to čine umotavanjem u demokratiju i još čuš 'd e m o s'.Odvratno vala-da čovjek izbljuje sve što je s takvim nekad zajedno ijo i pijo.
Za bolju buducnost

10. 01. 2016 - 01:09

Svakako jednom mladom covjeku, punom ambicija a odgojenom na ognjistu gdje se cijeni postenje ,iskrenost i znanje treba dati svoj glas i podrzati ga u namjeri da pomogne narodu Crne Gore . Svako ko zeli korjenite promjene politickog sistema koji vec 26 godina terorise Crnu Goru,treba dati sansu covjeku kao sto je Becic.Ali dok god narod bude ispunjavao svoje glasacke listice bez slobodoumlja ne mozemo ocekivati promjene. APEL NARODU CRNE GORE, AKO ZELITE PROMJENE MORATE IZACI I GLASATI
Novi komentar