Makedonija: 40 naoružanih ljudi sa oznakama OVK zauzeli karaulu

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba sa oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini sjeverne granice zemlje.
Objavljeno: 21. 04. 2015 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30h posle ponoći.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najvjerovatnije lica sa Kosova. Svi policajci su sada na bezbjednom, ali nije jasno šta se dešava sa karaulom niti kakva je situacija u selu Gošince.

Kako je rekao makedonski ministar policije Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su maske sa oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je sa policajcima "na lošem makedonskom" komunicirao jedan od njih. 

"Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (predsjednik najveće albanske stranke u zemlji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Volimo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati", rekao je jedan od terorista. 

Teroristi su razoružali, vezali i tukli četvoricu policajaca, a cio događaj su snimili i kamerom. Zatim su im dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobjegnu inače će ih ubiti. 

Opština Lipkovo se nalazi na širem području sjevera Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva. (B92)

 
 
 

Komentari: 1

Nick-pismeni Krusev(:acki)

21. 04. 2015 - 15:27

Dosta ste bre Macedonci seirili na nasom srpskom sudbinom.. ete mechke I vama da zaigra na vrata. Ne valja vi rabota s tijem spomenicima, nece da "macedonizacja" bit dozvoljena od str. Grka
Novi komentar