SAVREMENI UMJETNICI DANAS: Predstavljeni radovi Vučića Ćetkovića u Austriji

PAKS galerija u gradu Blindenmarktu u Austriji, predstavila je, u periodu mart - april, djela internacionalnih umjetnika u postavci pod nazivom „Savremeni umjetnici danas“.
Objavljeno: 22. 04. 2015 - 11:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Među autorima iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Španije, Brazila, Meksika i Austrije prikazani su i radovi crnogorskog slikara Vučića Ćetkovića iz Podgorice.

Ova izložba rađena je prema selekciji Austrijskog kustosa Heinz Playner (Hajnca Plajnera).

sa-otvaranja-izlozbe

O radu Vučića Ćetkovića, Playner je napisao: „Ćetković u svom radu koristi ulje, akril, kao i crtačke i kolažne tehnike. Na njegov umjetnički izraz utiče kako intelektualno, tako i kulturološko okruženje u kojem djeluje. Emocije, odnosi među bojama, formama i strukturama na njegovim slikama odražavaju specifičnu unutrašnju ekspresiju. Njegove slike komuniciraju na duhovnom nivou, dok njegov umjetnički izraz podstiče na razmišljanja o poziciji čovjeka i prirode u svijetu koji se ubrzano mijenja.”

sa-otvaranja-izlozbe-1

Vučić Ćetković je od organizatora izložbe „Savremeni umjetnici danas“ dobio poziv da se predstavi na junskom salonu u „Carrousel du Louvre“ u Parizu, a od austrijskog Muzeja moderne umjetnosti MAMAG dobio je i poziv za učešće na Austrijskom bijenalu savremene umjetnosti koje će biti organizovano u avgustu mjesecu u istorijskom zamku Hubertendorf koji se nalazi u blizini Beča.

Komentari: 1

Flower

29. 04. 2015 - 16:02

Congratulation for success. Wonderful artworks!
Novi komentar