VUČIĆ: EPS kupuje EPCG i Elektroprivredu RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da "Elektroprivreda Srbije" neće biti privatizovana, već će pokušati da kupi srodna preduzeća u Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Najavio je i da će se, možda, udružiti sa njima.
Objavljeno: 26. 04. 2015 - 19:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Želim da najavim da mi imamo drugačije planove za EPS. Ne želimo da ga prodajemo i ne želimo da ga privatizujemo. Želimo da proširimo svoj uticaj, da razgovaramo sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom", rekao je Vučić.

Ministarstvo energetike analizira koliko bi ovaj potez, zaista, bio dobar.

"Analiza će biti gotova za nekoliko mjeseci. Vrijednost tog posla ogleda se u tome što bi EPS postao ozbiljan igrač u regionu. Sada prvo moramo da uradimo reorganizaciju u saradnji sa MMF-om, kako bi se ostvarile uštede i kako bi EPS mogao da se osloni na sopstvene prihode", rekao je srpski ministar energetike Aleksandar Antić.

I hrvatski ministar ekonomije Ivan Vrdoljak ima slične ambicije. Već je nekoliko puta najavljeno da bi HEP trebala da postane regionalni igrač broj jedan preuzimanjem kompanija u zemljama bivše Jugoslavije.

(SEEbiz)

Komentari: 4

Ne hvala

27. 04. 2015 - 05:00

E samo ste vi sa ovim prijedlogom falili. Malo je i ovako problema. treba nam unija sa Srbijom i RS. Jos da je pomenuo i Rusiju, pa da bude kompetno pravoslavno veselje.
Mirko

27. 04. 2015 - 06:40

Vec je dogovorena prodaja EPCG Srbiji.Ko ne vidi da se formira sve ove godine suptilno velika srpska drzava gdje ce naravno i Crna Gora taj je naivan do bola.
Павле

27. 04. 2015 - 09:29

Црна Гора и Србија, то је једна фамилија !
Novi komentar