Ljubavni horoskop za maj 2015

Venera u Blizancima donosi Ovnu brojne flertove, a od 7. maja ulazi u znak Raka, piše protal Lovesensa.rs.
Objavljeno: 04. 05. 2015 - 11:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

OVAN: Vaša čulnost i potreba za ljubavlju u maju biće veoma izražena, dok je vaš vladar Mars u Biku. Venera u Blizancima donosi vam mogućnost da u prvoj nedjelji maja - ako ste sami i želite da vam se dogodi ljubav - upoznate ili sretnete osobu koja se, inače, kreće u vašoj neposrednoj blizini. Možete da je upoznate u školi, ako ste đak, ili u komšiluku, ili u gradskom saobraćaju, ili na nekom kratkom putovanju, na izletu, ili možda čak i u kupovini - sve to donosi Venera u Blizancima.

Ona vam donosi zbližavanje kroz riječi, kroz razgovor, flert i ljubavnu igru zavođenja. Ako ste muškarac, sada možete upoznati djevojku koja je šarmantna, nemirne prirode, promjenljiva, radoznala i vesela.

Ako pripadate ljepšem polu, onda budite spremni da kroz razgovor, preko riječi, ili stihova neke pjesme ili dosetku, šalu očarate osobu koja vam se dopada. Budite spremni za izlaske, druženja, susrete i ljubavne sastanke. U prvim danima samo vas komunikacija može dovesti do ljubavi. Dok je Venera u Blizancima, ljubavne afirmacije mogu da privuku ljubav.

Ako ste već u nekoj ljubavnoj vezi, onda će prve nedjelje maja emotivna razmjena i komunikacija, ili druženje sa partnerom, kao i zajednički izlasci biti ti koji će učiniti da se bolje razumijete i uživate u zajedničkom društvu.

Od 7. maja, Venera ulazi u znak Raka i tada počinje vrijeme za romantične ljubavne veze, veze koje su zasnovane na osećanjima, nježnosti. Ljubavi koje tada nastaju mogu da vode ka stvaranju porodice. Oni koji imaju porodicu će svoju ljubav usmjeriti prema njoj. Ovo je vrijeme kada će biti pojačano pokazivanje ljubavi, nježnosti, pažnje prema djeci i bližnjima.

Obilje ljubavi, ali i emotivnog razumijevanja i bliskosti ispunjavaće vas najviše u danima oko 16. maja, kada će Venera u Raku biti u trigonu sa Neptunom u Ribama. Sredinom maja je potrebno da vjerujete u ljubav. Privući ćete je i ako maštate o njoj kada je Venera u trigonu sa Neptunom. Moguća su dok je Venera u Raku za vas upoznavanje voljene osobe preko nekog iz vaše porodice. Neki bi mogli da tada upoznaju nekom koga će zavoljeti i u svom domu, gdje će doći neko ko će vam se jako dopasti. Sada je bitno da želite ljubav dovoljno jako.

Od 20. do 24. maja ljubomora, posesivnost i negativna osjećanja mogu, ako im se prepustite, da nepovoljno utiču na ljubav i porodične odnose. Ovo je vrijeme dobro da otpustite nešto što je nepovoljno, što vas blokira, ili destruktivno djeluje na ljubav. Pokušajte da nešto mijenjate, oslobađate se nekih negativnih stvari, ili navika, kako bi ste transformisali vašu ljubavnu vezu. Ako ste sami onda ovi dani nisu povoljni za ulazak u ljubavnu vezu, jer ljubavna privlačnost može postojati, ali veze može biti destruktivna i bolna, nastala pod ovim aspektima.

Između 24. i 28. maja, Venera će biti u kvadratu sa Uranom i ovo može povećati napetost u ljubavnim i porodičnim odnosima. Uzbuđenja su veća, kao i mogućnost da dođe do nagle krize. Inaćenje ili durenje sada mogu da pogoršaju odnos, te je dobro izbjegavati ih. Umjesto toga nastojte pokazati razumijevanje. Neki će uletjeti u neku novu vezu, ali ona je neizvjesna i prolazna.

BIK: U prvoj nedelji maja vi ćete biti lepršavi, druželjubivi i otvoreni da razgovarate o svojim osjećanjima. Tih dana možete nekog upoznati baš dok budete bili u šopingu, koji vi obožavate, ili pak dok budete vršili neku finansijsku transakciju. Druge nedjelje maja, dok Venera bude u porodičnom i emotivnom znaku, u Raku, bićete raspoloženi da se družite, otvoreni da se prepustite osjećanjima, da budete sentimentalni.

Veoma dopadljivi, gotovo nestvarno, možete biti oko 16. maja. Tada je povoljno vrijeme za neku bajkovitu ljubav koja vas može ispuniti dušu i učiniti život ljepšim. Naglašena je emotivnost i ako nemate porodicu, poželjećete da je imate dok je Venera u Raku. Ukoliko imate porodicu, ovo je odlično vrijeme za porodične izlete, ili izlaske, ili druženja, kada će vas s partnerom još više zbližiti Venera u Raku koja je čini da se voli predano, i da se partneri nježno i zaštitnički odnose jedno prema drugom.

Od 20. do 24. maja pazite da ne ispoljavate ljubomoru i posesivnost kojoj ste skloni, jer bi to moglo narušiti vašu ljubavnu, ili porodičnu sreću. Bolje je da okrenete list i ispoljite ljubavne strasti dok je Venera u opoziciji sa Plutonom. Istina, tada može biti i u tome pretjerivanja.

Oko 26. maja, da ne bi bilo napeto u odnosima sa drugima, dobro je da izađete iz svakodnevnice, da budete drugačiji, posebni, luckasti, jer tada neće doći do negativnog ispoljavanja ovog aspekta, koji izaziva trenje u odnosima i može naglo da promijeni vezu. Može se desiti da vas neko kratko putovanje razdvoji od voljene osobe.

BLIZANCI: Prve nedjelje maja, dok je Venera u vašem znaku, vi ćete uživati u pažnji i ljubavi koju dobijate. Zavodićete svojim neodoljivim šarmom i plijeniti druge svojom pričom. Moguće su i duple veze, ili istovremeno flertovanje sa više osoba. Vedri i dotjerani, ostavićete utisak na mnoge u brojnim izlascima.

Stići ćete i da se dotjerate, da vodite neku interesantnu diskusiju, da se čujete ili vidite sa puno osoba tokom dana, ali i da se dobro zabavite. Izlazak Venere iz vašeg znaka i ulazak u Raka donijeće vam potrebu da se stabilizujete na emotivnom planu, u ljubavi prema nekome. Ukoliko ste sami, onda će mnogi od vas biti skloni pretjeranom trošenju novca, ili ako toga nemate dovoljno, uživanju u hrani, kao zamjeni za neostvarenu ljubav. Ukoliko ste sami, onda će vam Merkur koji je u vašem znaku donijeti mnogo kontakata, susreta i prilike za nova poznanstva. Neko od njih bi moglo da se pretvori kasnije u nešto drugo.

RAK: Od 7. maja Venera ulazi u vaš znak i otvara vam mogućnost da lakše nego svi drugi znaci privučete ljubav, pažnju ili naklonost drugih. Ovo je vrijeme kada je dobro da posvetite više pažnje svom izgledu, jer će vas Venera u Raku učiniti ljepšom, privlačnom. Svojim izgledom ćete lakše moći da privučete osobu koja vam se dopada. Dobro raspoloženje će biti prisutno i ono što je najvažnije potreba da se prepustite osjećanju ljubavi koje osjećate u sebi. Volite sebe, učinite sebe srećnom osobom i uvjerićete se da će i druge da privuče ono čime zračite, ljubav.

Posebno lijepi dani za očaravajuću ljubav su od 14. do 18. maja. Ako ste u braku, vi koji volite svoju porodicu uživaćete da stvarate još veću bliskost i da tokom ovog perioda uživate s bližnjima. Ne dozvolite da niko i ništa poremeti to. Na uvrede ili negativnu energiju drugih - ako se pojave oko 22. ili oko 24. maja, najbolje je odgovarati ljubavlju, saosjećanjem, blagošću koja će omekšati i rastopiti sve pritiske, posesivnost, ili tuđu drskost, inaćenje, sve izazove koje se pojave i pretvoriti ih u nešto drugo, njom ćete "pripitomiti" druge. Ne prepuštajte se patnji i suzama oko 22. maja, jer time samo povrjeđujete sebe, već budite spremni da sada sebe mijenjate.

LAV: Za vas je prva polovina maja vrijeme kada ljubav možete dobijati od drugih, bilo to neke prijateljski nastrojene osobe, ili nekog koga možete upoznati preko prijateljice, ili u nekoj grupi ljudi. Tokom maja neki od vas će kriti svoja osjećanja, ili doživjeti ljubav sa nekim ko je veoma daleko. Biće i onih koji će ući u neku tajnu ljubavnu priču, koja može biti samo strasna ljubavna priča, izazovna ili opasna pomalo ako počne oko 22. maja. Ako počne oko 25. maja, tada će biti prolazna avantura, ili kratkotrajni zanos. Pazite da ne naruši vašu stalnu vezu, jer nije vrijedna toga.

DJEVICA: Ako vam se tokom maja dogodi ljubav, biće to pod uslovom da dozvolite sebi da vas posao ne preokupira. U ovom periodu karijera i ljubav mogu biti isprepletani. Osoba koja će vas podržati u vašoj karijeri, ili pomoći da ostvarite neki svoj životni cilj može postati izabranik vašeg srca. To znači da bi u maju mogla biti ostvarena i vaša ljubavna težnja, ali i želja da stvarate svoju porodicu ako je do sada niste stvorili. Istina, vi ćete imati mnoštvo kontakta i planova, mnoge Djevice će se istovremeno dokazivati na više poslovnih, ili životnih planova, ali ništa od toga vas ne može toliko ispuniti i donijeti vam osjećaj radosti koliko ljubav.

Ona je nezamjenljiva i mogla bi vam biti pokretač u svemu, kako u poslu, tako i u životu. Uz ljubav i i podršku drugih posao, ili ostvarenje životnih težnji vezanih za obrazovanje će ići lakše, samo je važno da se opustite i budete otvoreni za dobijanje ljubavi. Vjerujte da ste i vi zaslužili ljubav, posebno oko 16. maja. Što više vjerujete, to ćete je više osjećati. To je čarolija Venere u Raku u trigonu sa Neptunom u Ribama.

VAGA: Prve nedjelje maja vi možete da doživite ljubav ako ste sami na nekom putovanju, ili sa nekim ko će iz daleka doći vama. Dočekajte ga sa riječima koje izražavaju dopadanje, ili ljubav. Riječima, dosjetkama, duhovitim izjavama, ili plesom, gestovima, flertom... moći ćete da početkom maja da privučete ljubav.

Kada Venera uđe u znak Raka tada su osjećanja pojačana, voli se više nego u drugim periodima i to predano, nježno, zaštitnički. Vi ćete tokom maja biti na tronu. Venera ulazi u vašu kuću životnih ciljeva i postaje prioritet. Ona boji vašu stvarnost nježnim bojama.

Saosjećanje, emotivno razumijevanje i briga o onima koje volite mogu poboljšati pomalo otežane porodične odnose. Ako bude bilo uvreda, ili neke vrste pritiska ili napada oko 22. maja, na njih ne odgovarajte, jer će se samo tako o vašu mirnu obalu rasuti tuđa negativnost kao pjena. Ako ste u braku, partnerova napetost oko 25. maja traži da vi reagujte mirno. Radite tih dana na svom unutrašnjem miru i harmoniji i pokušajte da je prenesete i na partnera, koliko god možete da biste izbjegli neprijatnosti, ili mogućnost udaljavanja. Diplomatičnost i takt je ono u čemu ste dobri i što tada treba da primijenite. Ako je brak nepodnošljiv za vas i želite da ga prekinete, onda je 25. maj pravo vrijeme za odlučan prekid.

ŠKORPIJA: Ovo može da bude povoljno vrijeme za ljubav ako ste sami i ako ste ženskog pola. Mars u vašoj sedmoj kući može donijeti osobu spremnu za ljubav - iz daljine ili sa putovanja, ili kroz poznanstvo preko rođaka. Ljubav može da bude sada senzualna ili romantična. Moguća je i ljubavna požuda, jer je Mars u Biku, a upravo to vam je potrebno. Promjene u odnosima sa drugima ili novo partnerstvo mogu se desiti u 28 dana počevši od 18. maja jer je vama mlad Mjesec u sedmoj kući partnerstva, ako vam je podznak u Škorpiji. Izbjegavajte samo ljubomoru oko 22. maja, jer ona može veoma nepovoljno da tada djeluje na vaš brak.

STRIJELAC: Prve nedjelje maja Venera je u vašoj sedmoj kući partnerstva i ona povoljno može djelovati na vaš brak. Ako ste sami, onda na nekom javnom mjestu možete upoznati osobu koja će vas svojom pričom i osmjehom šarmirati. U prvoj polovini maja i Merkur je u vašoj kući partnerstva, te to može biti neka veoma inteligentna ili mlađa od vas osoba, uz koju će vam biti izuzetno zanimljivo. Od 19. maja Merkur kreće retrogradno i tada može biti usporena ili nečim otežana komunikacija sa partnerom i mogućnost da neki problemi od ranije opet budu povod razgovora. Sada možete da poboljšate situaciju. Poruke i razgovori se ponavljaju i tek ćete iz više pokušaja sve uspjeti. Jupiter u Lavu ove godine vas više nego uobičajeno može vući ka ljubavi i erotici.

JARAC: Vama tek poslije 7. maja Venera šalje pozitivne signale za ljubav. Ako ste sami, u to vrijeme muškarac Jarac može upoznati neku veoma senzualnu, lijepu ili dopadljivu osobu. Ako ste u braku onda će više ljubavi i razumijevanja biti u vašem braku i to ga može učiniti postojanijim. Samo nemojte pokušavati da kontrolišite i da dominirate nad voljenom osobom oko 22. maja. Pokušajte da budete mudri i nastojte da izbjegnite konflikt. Pobijedite sebe i tako ćete zadobiti nju, ljubavlju ne posesivnošću i ne nametanjem nečega.

VODOLIJA: Maj mjesec, posebno prva polovina, period je kada će Venera, planeta ljubavi biti u vašoj petoj kući ljubavi. Ovo je povoljno vrijeme za zabavu, provod i - ako ste sami - upoznavanje, a ako ste u ljubavnoj vezi, donijeće vam priliku da uživate u lijepim trenucima sa voljenom osobom. Razmjenjujete riječi ljubavi, riječi koje unose radost i toplinu i učine da se zaljubite, ili njegujte svoju vezu ako ste već u njoj. Najljepši stihovi i riječi ljubavne se mogu razmijeniti, ali je bitno da se i djelima pokaže ljubav.

Ulaskom Venere u Raka osjećanja mogu biti dublja i spontano se pokazivati. Emotivna bliskost i osjećanje ljubavnog blaženstva biće prisutno oko sredine mjeseca. Ako imate porodicu, možete pokazati više nego uobičajeno ljubav prema djeci i uživati sa njim, bilo u podučavanju, u prvoj nedjelji maja, ili u nježnosti i emotivnim izlivima ljubavi tokom druge nedjelje maja.

RIBE: Vi ćete od druge polovine do kraja maja mjeseca biti u mogućnosti da doživite nešto u ljubavi. Vi ste ti koji ćete se rado zaplivati rijekom ljubavi, dok je Venera u Raku. Davanje ljubavi, saosjećanje, emotivno razumijevanje i pomaganje vama ide lako. Ako ste sami, potražite u ovom periodu srodnu dušu. To može biti na nekoj proslavi, porodičnom skupu, jer će Venera biti u Raku. Može biti i na nekom mjestu za zabavu, ili u blizini vode. Priroda i romantično okruženje mogu kod vas podstaći ljubav posebno oko 16. maja. Vaš vladar Neptun je u trigonu sa Venerom i vi se možete naći na „sedmom nebu". Ljubav vas može zanijeti kao nikog. Pustite je da teče kroz vas kao voda i bićete istinski srećni.

Izvor: lovesensa.rs; foto: vipromo.ba

Komentari: 0

Novi komentar