(FOTO, VIDEO) Kumanovo: Poginulo osam policajaca, više od 30 povrijeđenih

Pet pripadnika policije poginulo je u jučerašnjoj policijskoj akciji u Kumanovu, više od 30 je povrijeđeno, dok broj poginulih civila još nije poznat. Akcija i dalje traje, saopštila je ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska.
Objavljeno: 10. 05. 2015 - 07:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Žrtava na strani terorista ima, ali ne znamo njihov tačan broj", rekla je Jankulovska kasno sinoć na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, trojica poginulih policajaca su identifikovana, dok imena preostale dvojice još nijesu saopštena.

-Oni su se borili u terorističkoj akciji koja, nažalost, i dalje traje na terenu dok i posljednji terorista ne bude neutralizovan- rekla je Jankulovska.

Ona je podsjetila da je policijska akcija počela juče ujutro, protiv grupe koja je imala za cilj napad na državne institucije. Kako je kazala, koliko je grupa bila opasna pokazuje i to što su čitavih 16 sati pružali otpor.

-Otpor većeg dijela grupe je slomljen poslije 18 sati i veliki broj njih se predao- rekla je Jankulovska, ali je istakla da je dio terorista nastavio da pruža otpor.

Ona je naglasila da je situacija na terenu veoma rizična, na šta ukazuje i to da je u posljednjih sat povrijeđeno još šest pripadnika policije.

10kumanovoSkopska Alsat TV je kasno sinoć javila da je pucnjava u Kumanovu prestala nakon što je uništena i posljednja grupa od devet terorista, od kojih su se četvorica predala policiji, četvorica poginula, a jedan izvršio samoubistvo.

Reporter RTS-a javlja da se, nakon mirne noći, u Kumanovu jutros ponovo čuju sporadični pucnjevi.

Makedonska televizija Alfa javila je da je sinoć preminuo još jedan od ranjenih policajaca, tako da je broj poginulih u sukobima sa teroristima porastao na šest. Broj civilnih žrtava zasad nije objavljen.

10kumanovorojtersMakedonski MUP je jutros potvrdio da policijska operacija u Kumanovu još nije okončana. Prema informacijama makedonskih medija, Kumanovo nadlijeću helikopteri i bespilotne letjelice, a i dalje se čuje sporadična pucnjava. Povremeno se čuju i sirene hitne pomoći, a atmosfera u gradu izrazito je napeta.

Makedonski mediji jutros izvještavaju da su policijske snage i dalje raspoređene u naselju Diva, kao i da iz pojedinih kuća i dalje kulja dim. Prema izvještajima tamošnjih medija, u jutrošnjim borbama su smrtno stradala još dvojica policajaca, tako da se broj žrtava među snagama bezbjednosti popeo na osam.

Odgovornost za napade preuzela je "Oslobodilačka narodna armija", poznatija kao makedonska UČK.

Pripadnici makedonske vojske i polcije opkolili su i zatvorili prilaze kumanovskom naselju Divo, tako da ni građani, a ni izvještači nemaju pristup tom naselju, javio je sa lica mjesta reporter Tanjuga.

Povremeno se čuju pucnji, prema izvještajima medija, iz snajpera pripadnika UČK koji pucaju na makedonske snage bezbjednosti.

foto: Rojters, AP

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar