MBA: Direktori stranih kompanija ne mogu da produže radne dozvole

Mada je u svim medijima objavljeno da je odložena primjena Zakona o strancima, direktori stranih privrednih društava koji su strani državljani ne mogu da produže svoje radne dozvole, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse (MBA).
Objavljeno: 18. 05. 2015 - 14:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

U MBA ističu da je prijedlog zakona o izmjeni Zakona o strancima tek 36. tačka dnevnog reda V Sjednice redovnog zasijedanja u 2015. godini, koja se održava danas.

“Među članovima Montenegro Biznis Alijanse postoji veliki broj kompanija stranih investitora kojima su izvršni direktori ili top menadžment, strani državljanji. Nekima od njih radne dozvole ističu, ili su već istekle.  MBA je odmah podnijela Inicijativu za hitnu izmjenu Zakona o strancima. Suština inicijative je da se izvršnim direktorima stranih kompanija, koji su većinom stranci, odobri da produže ili dobiju radne dozvole u Crnoj Gori. Cilj je da se privuku strane investicije, kroz omogućavanje stranim investitorima da sami vode svoju kadrovsku politiku”, naveli su iz te poslovne asocijacije.

MBA još jednom apeluje na nadležne institucije, prvenstveno MUP-u Crne Gore, da se omogući menadžmentu stranih kompanija da produže svoje radne dozvole, jer ih u tome ne sprečava ni važeći zakon, već samo njegovo tumačenje.

“U protivnom, plašimo se da će mnoge strane kompanije prekinuti svoje poslovanje u Crnoj Gori, a menadžment tih kompanija, ponijeti loše iskustvo iz naše zemlje. Takav loš glas u ambijentu gdje se svaka zemlja takmiči u privlačenju investicija, neće Crnoj Gori donijeti ništa dobro”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 1

odlicno saopstenje

18. 05. 2015 - 14:19

MBA: Direktori stranih kompanija ne mogu da produže radne dozvole Znaci FARSA , to me ni malo ne iznenadjuje kada su u pitanju ovi NEOKOMUNISTI ni malo nije prvi puta da FINGIRAJU itd.... Vrlo su prepoznatljivi, zato sam ja za REHABILITACIJU Blaza Djukanovica i ostalih CETNIKA koji nijesu napravili zlocin. Zbog KOMUNISTICKOG duha koji LEBDI po institucijama SISTEMA nase NOVE CRNE GORE --dAJTE odgovornost DA POKRENE OVA mba KAD VEC NECE upcg ,LAKO JE TO VIDJETI UPOREDI DATUME ZAHTJEVE ODLUKE-KO JE odgovoran U zatvor hapsi. drzava mora biti RIGOROZNA PREMA INSTITUCIJAMA SISTEMA DA postuju zakon -drzavu , VRASKI rigorozna. upamtite te e !
Novi komentar