Izbačena sa maturske večeri zbog haljine: Da li je i za vas ovo neprimjereno?

Aleksis Kraft (16) iz Alabame bila je pratilja prijatelju na njegovoj maturskoj večeri u srednjoj školi "J.M. Tate" i za tu priliku odabrala dugu bijelu haljinu. Ono što je za direktorku te ustanove bili sporno nije bila dužina, već duboki šlicevi koji su prekršili školska pravila oblačenja. Djevojka je izbačena sa zabave.
Objavljeno: 19. 05. 2015 - 13:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Haljina je naprijed imala proreze sve do prepona. Dok je hodala, oni su se širili, a  ispod haljine nije nosila ništa- rekla je direktorka škole Marša Redžina.

Aleksis je izjavila da je ispod odjeće imala veš, kao i da je istu haljinu nosila na maturskoj večeri svoje škole.

Direktorka ne pristaje na izgovore, rekla je da su svi učesnici maturske večeri na vrijeme upoznati sa pravilima oblačenja.

Tinejdžerka je te večeri doživjela još jednu neprijatnost, osobe koje su na ulazu provjeravale odjeću srednjoškolaca pokušale su da podignu njenu haljinu.

- Nisam im to dopustila. Žena je podigla dio haljine pogledala moj veš. To nije bilo primjereno. Bila sam ponižena, kao da su me zlostavljali i izgubila sam samopouzdanje. Htjela sam da odem što prije, jer nisam željela da se rasplačem pred ljudima koji su me osramotili- rekla je Aleksis za "Al.com".

Naredili su joj da promijeni haljinu, ali ona nije željela da ih posluša.

-  Samo želim da dokažem  da djevojke degradiraju i zlostavljaju odrasli, i to samo ako nose nešto što u čemu se osjećaju udobno i sigurno, kako bi spriječili da dječaci imaju "loše" misli o njima- istakla je ona.

Haljina koju je nosila Aleksis model je lokalne dizajnerke Destani Hofman, odabrala ju je jer je htjela da izgleda drugačije. (B92)

haljina

Komentari: 2

jaa

19. 05. 2015 - 14:04

vidji ovu kako izgleda,kuku meni hahahahhahahaahhaah ja bih je izbacio i u normalnu haljinu da je dosla
Anonimno-1588221317

19. 05. 2015 - 14:37

Mogla je makar opeglat ove krajeve, viđi na što liči, ka da su je krave žvakale.
Novi komentar