Skupština Evropske federacije novinara u Budvi

Sindikat medija Crne Gore biće domaćin godišnje Skupštine Evropske federacije novinara (EFJ) koja će od sjutra do srijede biti održana u hotelu Maestral, u Budvi.
Objavljeno: 31. 05. 2015 - 16:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je najavljeno iz Sindikata, Skupština koja se održava pod motom "Jačanje radnih prava novinara: Sindikati kao zastupnici promjena" okupiće, oko sto delegata i posmatrača iz svih država članica EFJ-a, što je čini najbrojnijom do sada.

Najavljeno je da su prvog dana skupa planirane sjednica Upravnog odbora EFJ i panel „Dijalog Ukrajina-Rusija“.

Drugi dan rezervisan je za Skupštinu koju će otvoriti predsjednica crnogorskog Sindikata medija, Marijana Camović, predsjednik Evropske federacije novinara, Mogens Blicher Bjerreg, ambasadorka Misije OEBS u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova i izvršna direktorka Access Info Europe, Helen Darbishire.

Uvod u Skupštinu EFJ-a biće okrugli sto o radnim pravima i slobodi medija na Balkanu na koji su pozvani predstavnici svih crnogorskih medija.

„Planirana su izlaganja generalnog sekretara SEEMO Olivera Vujovića, predsjednika Sindikata novinara Hrvatske Antona Filića, kao i direktora programa za medije za Jugoistočnu Evropu u organizaciji Konrad Adenauer, Christiana Spahra. Moderator okruglog stola biće predsjednik EFJ, Mogens Blicher Bjerregard“, navodi se u najavi.

EFJ najveća je organizacija novinara u Evropi i zastupa interese preko 320 hiljada pripadnika te branše. Ima 60 članica u 40 evropskih zemalja.

Sindikat medija Crne Gore najmlađa je članica Evropske federacije novinara.

Organizaciju Skupštine EFJ u Crnoj Gori finansijski je pomogla Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

Komentari: 0

Novi komentar