Mirko Zečević predsjednik Crnogorske nacionalne zajednice Beograda

Na redovnoj sjednici Upravnog odbora Crnogorske nacionalne zjednice Beograda, koja je održana juče u Beogradu, svi članovi Upravnog odbora predložili su za novog predsjednika dugogodišnjeg koordinatora za dijasporu u Ambasadi Crne Gore u Beogradu Mirka Zečevića, koji je i osnivač i prvi predsjednik ovog udruženja.
Objavljeno: 06. 10. 2015 - 10:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dosadašnjem predsjedniku Mihailu Terziću je istekao mandat i on će ostati u udruženju na nekoj od funkcija koja će se verifikovati kroz redovnu demokratsku proceduru.

Crnogorska nacionalna zajednica je bila aktivna u formiranju Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, prva je počela prikupljanje potpisa za inicijativu za otvaranje posebnog biračkog spiska.

Takođe je bila inicijator za potpisivanje sporazuma između udruženja o međusobnoj saradnji na poslu formiranja crnogorskog Nacionalnog savjeta.

Na sjednici Upravnog odbora jednoglasno je donešena odluka da se formira novo tijelo Savjet CNZ-za, koji će sačinjavati ugledni pojedinci iz kulturnog i javnog života Beograda.

"Do sada tom Savjetu su pristupili Beba Kapičić, dramski umjetnik i publicist; Jelena Đurović, producent i novinar; Marko Kljajević, advokat; Rajko Danilović advokat; Stanko Zečević, akademski slikar. Jedan od glavnih zadataka Savjeta je da pomogne ideju da se strateški realizuje i postepeno izgradi sistem kulturne saradnje crnogorske dijaspore sa crnogorskim kulturnim institucijama, istaknutim kulturnim stvaraocima i državnim institucijama kulture", saopšteno je iz CNZ-a.

Komentari: 1

Guest_95596

07. 10. 2015 - 10:42

Da poželimo Mirku uspešan rad na afirmaciji crnogorske zajednice u Beogradu i Srbiji i verujemo da će on kao i dosada pokazati svoj neiscrpan entuzijazam i zalaganje za crnogorsku priču. Crnogorci zaslužuju da ih predstavlja čestit čovek, što on i jeste. Dosta u javnosti ima kontraverznih likova sumljivog morala koji kroz prizmu "crnogorskog" provlače svoje bolesne, patološke ambicije i time narušavaju ugled čitavoj zajednici.
Novi komentar