MANDIĆ: Dramatične posljedice ako Đukanovićeva Vlada sprovede učlanjenje u NATO bez referenduma

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić upozorio je pismom diplomate država članica NATO da će - ukoliko se sprovede učlanjenje Crne Gore u NATO, bez referenduma, a pod vođstvom ,,nelegitimne Vlade Mila Đukanovića“ - nastupiti potresi i velike dramatične posljedice po crnogorsko društvo.
Objavljeno: 19. 10. 2015 - 06:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Takva odluka, ocjenjuje Mandić, ne bi bila priznata od apsolutne većine građana Crne Gore, koji su protiv ulaska Crne Gore u NATO.

- Ukoliko se, ipak, vlade vaših zemalja odluče da postupak učlanjenja Crne Gore u NATO sprovedu sa nelegitimnom Vladom, bez uklju- čenja stvarne volje građana, to će značiti samo jedno - da ste još jednom prenebregli ono za što se formalno zalažete. To bi donijelo nove potrese i dramatične posljedice u budućem životu crnogorskog društva. Ne moram naglašavati da takva, pogubna odluka ne može biti legitimna, niti legalna, te da je apsolutna većina građana Crne Gore, koja se inače protivi ulasku u NATO, nikad ne bi priznala. To bi bio samo nastavak pukog nasilja nelegitimne grupe koja 25 godina gazduje represivnim aparatom - ističe Mandić u pismu koje je poslato na engleskom i maternjem jeziku na adrese svih diplomatsko-konzularnih predstavništava članica NATO, prenosi Pobjeda.

Mandićevo pismo je stranim ambasadama mejlom uručeno 11. oktobra, tri dana prije posjete Crnoj Gori generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga i delegacije

U podužem obraćanju , lider Nove upozorava strane ambasadore da je Crna Gora ,,već duže vrijeme na granici potpunog ekonomskog i političkog kolapsa“, da je vlast opterećena brojnim biznis i političkim aferama koje produkuje vlast Mila Đukanovića.

Uprkos tome, zamjera Mandić, zapadne zemlje su, ,,zbog različitih unutrašnjih, ali i međunarodnih okolnosti“, prethodnih godina snažno podržavale Mila Đukanovića, bez obzira na ,,vjerodostojne dokaze o njegovoj umiješanosti u brojne koruptivne, pljačkaške aktivnosti“. Prenebregnuti su i vrlo upečatljivi primjeri brutalne diskriminacije u Crnoj Gori, kako pojedinaca, tako i velikih nacionalnih i jezičkih zajednica, poput srpske, isti- če Mandić i kritikuje posjetu delegacije NATO-a.

 - Razumijemo da vašom kolektivnom posjetom, u predvečerje NATO samita, želite da snažnije iskažete namjeru da Crnu Goru primite u vaš vojni savez. Smatram da je to, sa aspekta interesa vlada koje predstavljate, legitiman cilj, ali ostaje ključno pitanje: na koji način želite to da ostvarite - pita se Mandić i upozorava da se pitanje ulaska Crne Gore u NATO mora riješiti jedino - referendumom.

 

Pobjeda

Komentari: 33

Guest_27663

19. 10. 2015 - 07:10

Ovaj je počeo od poštenih izbora, pa evo stigao do NATO-a. Što li je sljedeće što će da postavlja uslove. Najgore je što je on umislio ako ima finansijsku pomoć sa strane da može da mijenja svijet. Joooč.
Guest_0382

19. 10. 2015 - 10:38

najgore je pomisliti da on moze da mijenja Crnu Goru. Spreman je ima finansisku i logisticku pomoc rusije zelju da satre Crnu Goru i treba biti maksimalno oprezan. Ovo je pocelo kao sprdnja a kraj dje je vidjet cemo.Nisam siguran da znam prave odgovore a mozda treba organizovati kontra miting .Ja mislim da je poslije referenduma ovo najvaznija bitka za Crnu Goru i moramo istrajati decembra i prijema u NATO ili da se priklonimo Aziji. Svaki gradjanin treba da razmisli i sjeti se Sirije i izbjeglica i tamo je pocelo obicnim djecijim grafitom a sad ih i Rusi I Ameri bombarduju. Mandic i Medo i Milo i svi politicari ce svoju djecu u inostranstvo a mi sto cemm. U PAMET SE CRNOGORCI
Guest_46821

19. 10. 2015 - 13:14

Vlast je najviše za ovo stanje kriva. NISU REAGOVALI na vrjeme, zauzeti rabotama; punjenja sopstvenih džepova I koketiranja-lizanja sa Ristovom SPC. Mladost Crne Gore treba da se čuje i reaguje, tako da svrgnu sve dotrajale JALOVE političare pozicije i opoicije te se krene iz POČETKAAaaaaaaa. Ako NE Bit ce ishod, da; Milo, Filip I Sveta ostanu uz Crnogorsku i nacionalnih manjina podršku I ako o Crnogorcima takđe i manjinama nisu brigali. O pro-Srpskoj opoziciji njihovim namjerama ne treba ni diskutovat. Tako da, opet Jovo nanovo. DOKLE NARODE?????????
Guest_13995

19. 10. 2015 - 13:20

Vlast je najviše za ovo stanje kriva. NISU REAGOVALI na vrjeme, zauzeti rabotama; punjenja sopstvenih džepova I koketiranja-lizanja sa Ristovom SPC. Mladost Crne Gore treba da se čuje i reaguje, tako da svrgnu sve dotrajale JALOVE političare pozicije i opoicije te se krene iz POČETKAAaaaaaaa. Ako NE Bit ce ishod, da; Milo, Filip I Sveta ostanu uz Crnogorsku i nacionalnih manjina podršku I ako o Crnogorcima takđe i manjinama nisu brigali. O pro-Srpskoj opoziciji njihovim namjerama ne treba ni diskutovat. Tako da, opet Jovo nanovo. DOKLE NARODE?????????
Dusan Madzarovic

19. 10. 2015 - 13:54

JADO JADNI STO SE BRUKAS PRED CRNOM GOROM. IZGLEDA DA STE K A S I R A L I POZAMASNU SUMU NOVCA i sad nemozete NAZAD, ali cete MORATI. Kad bi jedan ANDRIJA MANDIC i njemu 5-6 slicnih mogli ugroziti bezbjednost Crne Gore, onda nesto NEBI BILO U REDU. Sada vam se Mandicu TOLERISE, ali NECE zadugo i onog trenutka kad se budu pokazale PRAVE bezbjednosne mjere i aktivnosti, to ce prije toga biti JASNO cijelom svijetu. Ako se TI i ostali tvoji pajdasi NEOPAMETITE, onda ce uslijediti ONO sto vec ODAVNO zasluzujete. MANI SE MANDICU BEZPOTREBNOG NARUSAVANJA REDA; MIRA I BEZBJEDNOSTI CRNE GORE I NJENIH GRADJANA.
Guest_24803

19. 10. 2015 - 14:29

svako zna da ova opozicija ne postuje drzavne organe
Guest_24803

19. 10. 2015 - 14:30

ova opozija nas bruka pred svijetom
Guest_24803

19. 10. 2015 - 14:30

ova policija da im kicme malo polomi pa im nece padati na pamet da se okupljaju vise!
Guest_24803

19. 10. 2015 - 14:31

Uspio je Mandic ovom izjavom da opozicija bude samo tako ismijana ! hahhah
Guest_16078

19. 10. 2015 - 14:52

Prodate duše prave nemire u C.Goru , da im može biti napravili bi isto što i 1918 godine. Naprijed Crna Goro oslobodi se od ubica naših prađedova.
Guest_7670

20. 10. 2015 - 13:30

E, bas tebe cemo da pitamo. Ne sprdaj se Mandicu.Ne uznosi se. Samo te gledamo i smijemo ti se.
Novi komentar