Raonić: Za haos na protestu odgovorni organizatori

Građanska alijansa, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova pratila je, i na društvenim mrežama iscrpno izvještavala gotovo u realnom vremenu, o dešavanjima na protestu DF-a. Boris Raonić iz te NVO, kazao je da su haos na ulicama izazvali pojedinci koji moraju biti privedeni pravdi.
Objavljeno: 26. 10. 2015 - 20:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po Raoniću, odgovornost za haos na ulicama trebalo bi da preuzme organizator protesta.

"Moramo da kažemo da je priprema protesta neadekvatna u smislu da je bio premali broj redara i to smo u startu kazali. Nakon toga, ni retorika nije bila adekvatna i nije odgovarala većinskom raspoloženju građana koji su tu došli da pokažu neraspoloženje ukupnim stanjem u Crnoj Gori i onda, nakon gubitka kontrole nad masom, desilo se ono što smo svi imali priliku da vidimo", kaže Raonić.

Policija je profesionalno i kvalitetno radila svoj posao i ostajala smirena i pored brojnih provokacija i incidenata. Ipak, od trenutka razbijanja protesta, Građanska alijansa zabilježila je 13 primjera kršenja ljudskih prava.

"Imamo one snimke koje smo mi pustili, možda i prvi, o brutalnim prebijanjima i to brine i time ćemo se baviti i narednih dana. Svakako, pripremamo i dokumentaciju za sudske postupke koji će se voditi, ali ono što je bitno je da ćemo insistirati na odgovornosti ljudi iz same Uprave policije", kazao je Raonić, naglašavajući da ti pojedinačni slučajevi, ipak, ne mogu biti prava slika policije.

(RTCG)

Komentari: 1

ratar

27. 10. 2015 - 17:00

petokolonašu
Novi komentar