Luka Bar potpisala ugovor za izradu projekta budućeg gata za kruzere

U sklopu međunarodnog projekta "EA Sea-Way", AD Luka Bar potpisala je ugovor o izradi Glavnog projekta za produžetak obale za 400 metara na putničkom terminalu u Luci Bar, prenosi portal Jedro.
Objavljeno: 02. 11. 2015 - 17:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ugovor je potpisan sa Građevinskim institutom Makedonija iz Skoplja.

Kako navodi barski portal, produženje obale je u skladu sa planovima za razvoj, shodno Državnoj studiji lokacije, dio Sektora 56, a nova obala će omogućiti dolazak srednjih i velikih putničkih brodova u Luku Bar.

- Izrada projektne dokumentacije je u skladu sa glavnim ciljevima projekta "EA Sea-Way", poboljšanju dostupnosti i mobilnosti putnika u cijeloj regiji Jadrana i obnovi infrastrukture i mreže povezanosti između luka i njihovih zaleđa - naveli su iz AD Luka Bar.

Strateški projekat Europa Adriatic Sea-Way u trajanju od 28 mjeseci vrijedan je 6,6 miliona eura, sufinansiran je iz Programa prekogranične saradnje IPA Adriatic, a proizašao je iz potrebe razvoja integrisane i održive usluge prevoza u područjima koja se graniče sa Jadranskim morem. Okupio je 20 projektnih partnera uz podršku 16 saradnika u Grčkoj, Albaniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Izvor i foto: Jedro.me

Komentari: 0

Novi komentar