Lud, zbunjen, normalan

Ima li slobodne građane koji će je vratiti sa slepog koloseka, ima li za Srbiju nade ako ministar pravde Selaković svečano izjavljuje da će preimenovati građanski zakonik u “srpski” i tako ga uskladiti sa tekovinama savremene evropske pravne civilizacije? Zna li se ovde ko je lud, ko zbunjen a ko normalan?
Objavljeno: 20. 12. 2015 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zamešateljstvo, licemerje, manipulacije, duple igre… karakteristike su spleta okretnih igara politikanata zemlje Srbije koje će obeležiti godinu koja odlazi u prošlost. Šta nas čeka u dve tisuće šesnestoj - samo nebo zna! 

Lud, zbunjen 1: Ugošćavajući pogačom i solju Stoltenberga, generalnog sekretara NATO - koji se emotivno prisetio boravka u Beogradu dok je njegov otac Torvald službovao kao diplomata, gde je pojeo prvi sladoled na Kalemegdanu i pevao "ringe, ringe raja…” - premijer je primetio između ostalog: da je vreme za saradnju nakon 16 godina stalnog razvijanja mržnje i lošeg odnosa prema onima koji su iz našeg ugla počinili ne lepe stvari, dok je iz njihovog ugla to malo drugačije!” 

Jens je saopštio da KFOR u potpunosti relaksira zonu vazdušne bezbednosti, ograničenja koja su za Srbiju uvedena 1999.godine, na čemu se premijer zahvalio...

Lud, zbunjen 2: U Nišu na svečanom dočeku ratnog zločinca Vladimira Lazarevića po povratku iz Haga, osudjenog na 14 godina robije za komandnu odgovornost, pomaganje i podržavanje zločina protiv čovečnosti, deportaciju i prisilno premeštanje civila kosovskih Albanaca, ministar pravde premijerove vlade, Selaković izjavljuje da je dotični najsvetliji primer kako se bori za svoju otadžbinu i da su zahvaljujući njemu danas slobodni mnogi gradovi, Niš, Vranje, Leskovac, Beograd i Novi Sad?

Da li su ovo Tadić-Koštuničine metode, jedna priča za vanjsku a druga unutrašnju uporabu? Da li je ministar premijerove vlade obavešten, šta se činilo po Kosovu ravnom i zašto smo bombardirani i da je Srbija kapitulirala 1999.g.i potpisala Kumanovski sporazum uz protivljenje Radikalne stranke? Da li je ministar član SNS ili Radikala?

Lud, zbunjen 3: Na konferenciji OEBS-a goste je dočekala velika fotografija Josipa Broza Tita, dok se na ovome  nesrećnom parčetu zemlje, rehabilituju oni koji su činili zločine i saradjivali sa Hitlerom!

Državni sekretar SAD hvali premijera i daje mu punu podršku govoreći da on stvara novu Srbiju, a.Vučič mu se zahvaljuje rečima: „Za nas je značajna američka podrška i mi ćemo to znati da cenimo, počastvovani smo što ste ovde!“

Za tom vreme  Predsednik Srbije snishodljivo i neovlašćeno u ime svih gradjana blagoglagoljivo zbori ministru vanjskih Rusije, Lavrovu: „Da što je ljudima majka, to je Srbiji Rusija!“

Lud, zbunjen 4: Jedan od tajkun i sudionik bar tri od 24 apostrofirane sporne privatizacije, Miroslav-Humanitarac-Mišković, koji je onomad po rečima novinara B92, citiram: “poklonio 130 praseta” , direktor u Titovom vremenu, pionir pljačkaške privatizacije još od Miloševićevih dana, oboleo naprasno kao i svi kada ih privode pravdi, prilikom poslednjeg ulaska u sud uskliknuo je s’lubavlju: Samo meni i Draži ovako sude! 

Za to vreme porodica Bogoljuba Karića selektivno prognanog tajkuna u majčicu Rusiju, takodje sudionika Miloševićeve pljačkaške elite, a  “naše” privatizacije, zvanog Zelena salata, da razveseli opljačkane, gladne, gole i bose široke narodne mase pred novogodišnje blagdane dovodi nam u goste o “svom” trošku i u svom kitnjastom gnezdu ugošćava američkog glumca, junaka serije “Pravda za sve”, Stivena Sigala!

Lud, zbunjen 5: Direktor Balkanološkog instituta SANU, a Tadić-Koštuničin savetnik i ambasador, izvesni Dušan T.Bataković-Batak, kome su nedavno inspektori u dvomesečnom češljanju poslovnih knjiga ovog instituta na gotovo stotinu strana ukazali  da postoje ozbiljne indicije da su prilikom trošenja novca građana Srbije čelni ljudi napravili prekršajna i krivična dela, koautor je monumentalne knjige pod naslovom "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije - Duhovno i kulturno središte srpskog naroda" koja predstavlja najreprezentativnije delo o srpskom kosovsko-metohijskom nasleđu, i to na engleskom jeziku.

Direktor Balkanološkog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti, u razgovoru za "Vesti" ističe da je upravo ona odigrala važnu ulogu u odbijanju da takozvana država Kosovo postane član Uneska”. Pa sada ako je “malo” i zgrešio, cilj opravdava sredstava, naročito ako nisu njegova!

Lud, zbunjen 6: Sa opozicione scene, nastavlja se tragikomedija u ostatku “Kuće od karata” DemoKradske Stranke koja više ne stanuje na adresi nekada Proleterskih brigada preimenovane od "naših" u Krunsku ulicu, “tektonski poremećaj” je odlazak  i poslednjeg  "levičara" Borka Stefanovića, kome je  kap u čaši meda prevršila kandidatura izvesnog kao istoričara koji ne zna kud udara Bojana Dimitrijevića, obožavatelja i borca za ljudska prava svih zločinaca, kolaboranata i kvislinga koji su hodili i zločine činili po šumama i gorama naše bivše zemlje, nekada antifašističke  i ponosne! 

Bojan Dimitrijević je slika i prilika ideologije DS-e, dok je Borko eklatantan primer suvremenog  politikanta DS-e i Srbije! Rehabiltacija zločinaca, izdajnika i kvislinga iz Drugog svetskog rata ne zabeležena u svetu, krenula je  dolaskom “naših” na vlast u zemlji Srbiji da bi posle zločinca Čiča Draže Mihajlovića na red došla i “srpska majka” Milan Nedić, a verovatno, neka se pripremi i Mita Ljotić!

Normalan, samotan glas: Za razliku od kvazi istoričara iz redova DS-e, Branka Prpa o ovoj somnabulnoj temi govori na TV  N1: 

"Rehabilitacija Milana Nedića značla bi rehabilitaciju ideja i poruka nacionalsocijalizma, kaže istoričarka Branka Prpa, koja smatra da bi predsednik i premijer Srbije morali da iznesu svoj stav o tom pitanju, jer zločini nad građanima Beograda i Srbije za vreme nemačke okupacije ne mogu da budu nešto što se njih ne tiče. Svako ko ima bilo kakvu sumnju šta je Nedić, postoje objavljena dva toma dokumenata o Banjičkom logoru, pa nek' izvoli da ih pogleda“, poručila je Prpa i objasnila da je to "knjigovodstvo smrti" sa evidencijom zatvorenika koju su vodili čuvari logora.

Ovo izdanje Istorijskog arhiva grada Beograda, objavljeno u vreme dok je Prpa bila na njegovom čelu, sadrži imena 23.620 zatočenika tog logora, mada se procenjuje da ih je bilo i više, do 30.000.

U logoru je bilo oko 880 dece ispod 18 godina starosti. Najmlađe koje je stradalo rođeno je 1944.godine, dok je najstarija osoba u Banjičkom logoru rođena 1843. godine, dakle gotovo stogodišnjak, podseća Prpa.

“Na Sajmištu je ubijeno oko 6.400 jevrejskih žena i dece, naglasila je Prpa i podsetila da je Nedićeva straža držala i osiguravala Topovske šupe, gde su bili jevrejski muškarci, odvojeni u poseban sabirni logor, kao i Romi, i odatle vođeni na streljanje u Jajince. Dakle, potpuno participira mišlju i delom u holokaustu”, konstatovala je Prpa i ocenila da Nedićevu odgovornost ne umanjuje to što je logor Staro sajmište bio na teritoriji Nezavisne države Hrvatske.

Prema rečima Prpe, zagovornici rehabilitacije Nedića ne mogu da se pozivaju na pravo na drugačiju ocenu događaja i njegove uloge, zato što "ovo nije akademsko pitanje, već je u pitanju zločin čoveka nad čovekom i čovečnošću".

To bi, kako je ukazala, značilo kompletnu relativizaciju svih principa na kojima po čiva ljudsko društvo i vrednosni sistemi čoveka i čovečanstva.”

Dok se Srbija valja u blatu kao Miškovićeva donirana "130-praseta”, svet u 2016 ulazi sa naznakama neke bolje budućnosti! U Parizu se desio istorijski dan za našu planetu, ministri 200 zemalja učesnica Međunarodne konferencije o klimi  usvojili su sporazum kojim će pokušati ograničiti porast globalnih temperatura! 

Normalnost, van granica: U Francuskoj gde žive GRADJANI, njihovom svešću uprkos monstruznom činu koji se nedavno desio u Parizu, sprečen je dolazak na vlast ekstremne desnice Marin Le Pen!

Crna Gora je napravila historisjki zaokret, nema više “Nas i Rusa trista miliona” makar nas ima i pola kamiona i zakoračila na civilizacijski put dobijajući pozivnicu za pristupanje NATO-paktu! Rusopate, Vojvode četničke, Srbadija barska, mali prst produžene ruke srbijanske klero-fašističke klike, miljenici SePeCe-a i Rista Radovića, podržavaoci zločinaca iz Velikog rata i ovih poslednjih iz Haga, rubljoljupci, još će pokušavati i ako marginalizovani da uz pomoć majčice Rusije podmeću kamenčiće na put kojim Montenegro korača do konačnog odredišta, ulaska u ovu alijansu, ali sve govori da im naum: NO PASARAN!

Srpski izazov: A Srbija? Ima li slobodne građane koji će je vratiti sa slepog koloseka, ima li za Srbiju nade ako ministar pravde Selaković svečano izjavljuje da će preimenovati građanski zakonik u “srpski” i tako ga uskladiti sa tekovinama savremene evropske pravne civilizacije? Zna li se ovde ko je lud, ko zbunjen a ko normalan?

"Istoričarka Latinka Perović izjavila je da je za dominantnu srpsku elitu kroz istoriju prioritet bio i ostao oslobođenje i državno ujedinjenje srpskog naroda, dok je "neželjena" elita, teritorijalnoj ekspanziji, ratovima i nasilju pretpostavljala razvoj države i slobodnog građanina.”

Srećna Nova 2016.godina.

 

 

Komentari: 22

Boban

20. 12. 2015 - 13:55

Bravo Bebo!
Nick

20. 12. 2015 - 14:37

hrabro. čestitam, kao uvijek do sada dosledna i nažalost ne pita se. što se tiče Crne Gore i ovdje se prikazuje ta serija: "Lud, zbunjen, normalan".
Slobodan Gluščević

20. 12. 2015 - 17:51

Bebo jezivo istinito. Pored tuge , zabrinut sam za taj narod prema kojem istorija nije bila milosrdna, uglavnom krivicom njihove elite.
Abu khabir muavija

20. 12. 2015 - 19:05

Izvanredno Bebo!Sretna Nova godina i tebi i tvojoj porodici!
OD GAETE DO UGANJA..

20. 12. 2015 - 19:37

Srbiji ima spasa ako -JEVROPA da ,da njome vladaju: "Lud(narod),zbunjen(narod) normalan(bivša elita u Srbiji?)? Ali isto tako-nema opravdanja-odlukama sudova Srbije-za "veličanje lika i djela"čiča Draže-prvog jajara Jevrope-niti za "eseje" oko Nedića! Ali zato, ima nade-kad je u pitanju moja rodna DOMOVINA-na putu ka "demokrackoj Jevropi"-čiju demokraciju"kite" razni L'Peni,Lajpciški ultra socijal-nacisti i ini do Rima i unuka Musolinija-zbog kojih je samo Sovjecka Rusija platila gavama svojih boraca-naroda-preko dvadeset miliona(20)- stradalih u Otadžbinksom ratu od 22/6/41 do 9/5/45-do Berlina-đe se niko nije "okuražio"-da umjesto onog PONOSNOG RUSA isperi zastavu pobjenika nad nacizmom?! A što reći o "crnogorskim okruglim trpezava"-đe se na "naučnoj osnovi" dokazuje veličina likova i djela Sekula Drljevića(prvog crnogorca u vladi krvnika CG-Nikole Pašaća-1918) i Krsta Zrnova-OBA"domoljubi u otadžbinskom ratu" 12/7/41 do 15/5/45-zalutalih,"slučajno", u fašizam-nacizam?!
Gracke nule-na upotrebi?

21. 12. 2015 - 08:15

Negirati osobenu prošlost-i time ne obezbijediti budućnost potomcima jednako je samoubistvu -koje je na vidiku u našoj lipoj-krcatoj od podumente do krova potomcima Blaža četnika i Krsta zelenaša-batlera u fašističko-nacističkoj ND/H/MNE od 12.jula 1941 do 15.maja.1945...i tako do Blajburga i Zidanije ćuprija-đe ostaše otrcani obrazi-onih koji su "imali obraza"-da prodaju tuđu domovinu-zarad "junačkih guzica"-koje su ih i dovele do ljuckih pogibija?! Što bi rekli Srbijanci:"Ej bre, pa pita se ne pravi od...muta?!
Normalan, zbunjen ili lud?

20. 12. 2015 - 22:46

Gospa Kapicic jos jednom u svom elementu. Zbunjuje me samo cemu upotreba hrvatskih rijeci u tekstu?! Mozda sam zbunjen a mozda sam i lud?!
by

21. 12. 2015 - 04:25

Srbiji nema napretka dok se njeno građanstvo vabi i kiti tuđim-onim što nijesu svojom istorijom zaslužili.
NIKO KA MI...?

21. 12. 2015 - 08:53

Kiti,kiti sa onije "devalviranije" 38 hiljada crnogoraca-po popisu u Srbiji:-2011 ...sa onije 141 hiljada po popisu iz 1981 godine? Jerbo to je budućnost svake nacije-koja sama sebe "kiti" saplićući se o tuđe guzice-koje su im milije od osobenije...? Vabili se-ne vabili-sumorna je budućnost svake nacije-koja na "ovakvim supstanca"-gradi svoju budućnost-ne vidjevši od osobenije guzica svoje obore-nego tuđe? I Iliri i Kelti iTurci i Vlasi imali su svoju budućnost? A pogledajte im potomke koji nose njihove pragne(od mogućih 100%-ciglije 104%!)-doklen su doprli-puzajući od 1989 godine do dana danjega-do u vječnost...? Jest bog mi jedinoga-lelekanje nije budućnost-nego žal za prošlošću!
Pantomima-za početak...?

21. 12. 2015 - 08:02

Sin joj igra u hrvacke serije-pa na mamu prenia "dijalektiku palanke"-u kojoj igra...?
danilo s.

21. 12. 2015 - 10:24

Bebo, Cestitam opet jedan odlican tekst o situaciji u Srbiji. Naravno, crnogorsko velejsrpstvo uvijek poludi kada neko pise o Srbiji. Posebno ako pise istinu. No, dobar dio tog napacenog naroda u Srbiji, i sam zrtva svojih prslih ideologija, i dalje sanja "veliku srbiju"? To je, naravno, njihovo pravo. I nama ne bi smetaloi da mi (CG) nijesmo dio tih njihovih snova. Zato ovdasnji veljesrbi sada "ulicare" i pokusavaju da uvedu CG u haos gradjanskog rata. Ali, ovog puta su se prevarili. Gradjani CG ne reaguju vise na velike (i prazne) rijeci i parole. Polako postajemo (nekarakteristcno) "pragmaticni" i poceli smo da, najzad, gledamo sto nama koristi, a ne nekoj laznoj "braci". I njihovim pustim klero-fasitickim snovima. Danasnji svijet nije idealan - uistinu, nikada nije ni bio - ali jedino ce mudri i obrazovani prezivjeti ovaj turbulentni prelazni period 21 vijeka. Zato je sanjati snove iz 19-og vijeka - danas - ne samo glupo, vec i samounistavajuce. Zato to ne mogu biti nasi snovi.
"jedan odličan tekst...?

21. 12. 2015 - 20:20

Propade Srbija-čeka se ukop-da je ukopaju oni koji su ukopli Jugoslaviju na srsku novu godinu u Titogradu 1989 godine(Momir Bulatović i Ljubiša Stanković i klika LAKEJA kasapina sa Dedinja)! I umjeto zastiđa-ti danilo uporno prodaješ "poštenje"-ka noćna dama ljubavne honorare? Dokle-ćeš daniloda varaš sebe i one za koje misliš da ti vjeruju? Ja čekam mjesecima-da čujem tekst iz Biograd da Vučić i vučići lažu kad "podmeću laži" da su samo Američke firme lanik uterale investicu red veličina više od dvije miljarde dolara?Obaška Italijani,Japanci,Njemci i ini? Niko mi slova iz Biograda o ovim notrnim i drugim "lažima" koje nam plasiraju oni koji su svoje guzice poodavno namestili na Terazije-pa se od tamo brezimeni javljaju! lelakjući za Srbijom--propalom državom i narodom-koji na umoru rade protiv NDMNE da je nije! Mučite pogani -da ste išta valjali nebiste tumarali po Srbiji-pazeći decenijama svoja korita koja vam pune Srbijanci! No bi ste bil onamo odakle ste utekli zarad korita i guzi
Mirko Z. Bgd..

21. 12. 2015 - 20:58

Beba kao i uvijek pokazuje neslućenu energiju etičnosti i hrabrosti suprostavljajući se izopačenim ideologijama "krvi i tla".Jezikom uzorne publicistike Beba je i u ovom tekstu dala briljantnu analizu kako je ponovo četnička Srbija pojašala partizansku Srbiju,kako je bivše kvislinštvo proglasila antifašizmom.A to je nešto najgore što se moglo dogoditi.Danas se u Srbiji bije presudna bitka,sudbinska,bitka između rigidnog četništva i srpskog partizanstva odnosno evropske kategorije srpskog građanstva! Nadajmo se da ćesrpsko partizanstvo ,evropejstvo smoći snageda ,jednom zauvijek ,radikalizam otpreme u ropotarnicu istorije.
Mirko Z.Bgd...

21. 12. 2015 - 21:36

...jeste li čuli u Biograd-da je "nečesova okrugla trpeza naučenjaka montengrina-akademika vajnije"-još januaru 2011 u Budvi/Cetinju-iznašla da su "epohalna djela Sekula Drljevića-prvog "crnogorca" ministra u vladi krvnika CG i Crnogoraca Nikole Pašića-ugnata u temelje današnje neovisne CG? Jeste li čuli da je u iintevjuju Jovo Milov Kapa(dao ga dr Novaku Adžiću-telefonskim putem 22.nov..2005) -reka,između ostalog i ovo o Krstu Zrnove:"Nije se Krsto borio za Italiju i fašizam nego za CG,NA SVOJ NAČIN(izdajnički-ja bi reka!),onako kao se on doživljavao".Pa ide Jovo Milov dalje :" Zapamti ili zapiši,komunisti u Katunskoj nahiji bili su dominatno zaštićeni na teritoriji koju je on svojom vojskom kontrolisao. Ja sam komunista iz Drugog svjeckog rata,ali ovo je istina priznajem.Da nije Krsta Popovića bilo ,komunisti u Katunskoj nahiji ne bi mogli opstati.Bili bi progonjeni ili mrtvi"?!Da ovako "zbori o sebi" onaj-koji je krvario od Pljevalja do Zidanoga mosta? Mašala-nemrčipuške....
Mirko Z.Bgd...

21. 12. 2015 - 21:58

...a čuli bogadi da će da se gradi spomenik "oslobodiocima ND/H/MNE od 12.jula 1941 do 15.maja.1945" u kasarni "narodni heroj Milovan Šaranović" u Danilovgrad? Na puškomet od Junačkije Lazina-đe je ljeta 1944 godine strijeljan Cvijet Danilovgracke Omladine(njih preko 50 momaka i đevojaka)-pod AMINOM "oslobodioca"-a od bande slugu "zelenocrne ideologije"-slugu jajara tih istih "oslobodioca"? A što tek reći za konstatacije jednog CRNOGORCA-poznatog u Biogradu(inače novinara i publiciste)-koji na ovaj portal napisa 02.oktobra 2011:"Antifašističkoj državi Crnoj Gori -nije se rodio MILOVAN ĐILAS-niti joj umro četnički ustaša Sekule Drljević"-moja prim:primo minstro signoria Nikole Pašića-1918 godine? A oko "evropjestva"-valda ne misliš da dio toga "evro..." nij su i madam L'Pen,Lajpciški nacisti,rimski unici Musolinija i tako diljem Jevrope od Urala do Biskaja i Lamanša?Bojim se "utopljeni u "Arapsko proljeće"? Koje dobrano plaća ova "profašistička-četnička" Srbija...! Je li bre Mirko Bgd?
Bazarov

24. 12. 2015 - 13:03

Jednom prilikom sam pokusao objasniti da recimo za nekoga diplomatu iz EU-a citajuci ovakve vrste tekstova, koji su totalno kontraproduktivni samo iz jednog razloga a to je da kao drzavljanka Srbije slobodno i bez pritiska i straha pisete o rezimu, sto bi recimo diplomata iz EU-a okaraktezirao upravo suprotno-, a to je da je Srbija demokratska drzava. Drugo, recimo CG je nezavisna drzava i sad zamislite koliko bi citaocima PA bili interesantno citati o pljacki u Kolumbiji. PA je crnogorski portal, pa zar ne mislite da bi citaoce PA vise zanimala pljacka u CG.? Iskreno receno, mislim da se vrtite u krug sa ovakvim tekstovima. Nadam se da se necete naljutiti, ako vas upitam sta mislite koja je razlika izmedju Sarajlije Emira -"Nemanje"- Kosturice, koji u svojim izjavama uvijek opisuje Sarajevo kao grad "balija" i vas Beogradjanke kojia opisuje Beograd kao grad cetnika i vojvoda? Prosijecan citaoc bi zakljucio da je Sarajevo grad balija a Beograd grad cetnika i vojvoda.
Bazarov

24. 12. 2015 - 13:05

2) Vidite u Srbiji, u Vojvodini vec druga ili treca generacija Crnogoraca govori cisti Crnogorski jezik,a vi govorite Srpski jezik kao prava Beogradjanka i ne smeta vas okruzenje beogradskih vojvoda i cetnika. Sad se postavlja pitanje kako to da je recimo Goran Milic, bivsi Beogradjanin i urednik dnevnika TV Beograda, a kasnije i YUtela, odlucio da napusti Beograd( i kako vi spominjite non-stop) cetnike i vojvode i otisao da zivi u Zagrreb? Zar ne mislite da ste hipokrit?
danilo s.

29. 12. 2015 - 08:46

Bazarov, Ako sam vas dobro razumio, po vama su onda svi oni koji kritikuju stanje u CG (da ne pominjem one koji je mrze i rade joj o glavi) a zive ovdje hipokriti? Precerujete, po obicaju? Sto se tice pisanja o Srbiji nije prvi put (vjerovatno ni posljednji) da cujem tu sasvim neopravdanu ljutnju "sto se nas (u CG) tice sto se desava u Srbiji". Pa jedan razlog - a on je dovoljan - je cinjenica da su nas na silu i sramotu (grubim krsenjem Ustava) pripojili Srbiji (1918), da je Kostunicina Srbija sve pokusala da nas zadrzi kao svoju koloniju (2006) i da mnogi (na svu srecu ne svi) u Srbiji i dan danas na tome rade. Zato je dobro znati sto nam (ne)prijatelji u Srbiji misle i cine. Osim toga, uporedjenje sa Srbijom jasno ukazuje mnogima u CG da je ovdje ipak bolje. I da je bolje da prestanu da sanjanaju o velikoj Srbiji i posvete se vise nasoj maloj CG. Uzgred, mislim da su tekstovi koje Beba Kapicic pise ne samo potrebni i korektni, vec i lijepo napisani. Jos jedan razlog da ih pise.
Bazarov

04. 01. 2016 - 12:49

Dobro si ti mene razumio, samo druga prica je tvoja opsjednutost mojim komentarima.Vjerovatno si se kasnije cesao po glavi kad si procitao svoj komentar jer sto se tice pisanja u Srbiji, g-dja Beba je poslala ovaj tekst iz Srbije, a sammi time je vrijedjas kad kazes da treba znati da su nam neprijatelji u Srbiji, jer g-dja Beba zivi i radi u Srbiji.Zar ne mislis da opet vrijedjas autorku teksta kad kazes da se bolje zivi u CG? Hoces reci da je ona izabrala goru zemlju za zivot? Kao sto je poznato,: Crnogorci su masovno krajem 19.i pocetkom 20. vijeka napustali CG za boljim zivotom i odlazili u Juznu i Sjevernu Ameriku i putovali po 3 mjeseca brodom., a recimo danas let od Beograda do Podgorice traje 40 minuta pa ispada da vrijedjas g-dju Kapicic jer ona zivi u siromasnoj drzavi sa veoma niskim standardom jer kako kazes da svi znaju da je mnog bolje u Cg u usporedbi sa Srbijom.
danilo s.

04. 01. 2016 - 15:45

@Bazarov - Nemam namjeru da vam repliciram uvredama. Imam primjedu na vasu logiku. Cinjenica je da se u Srbiji (u prosjeku) gore zivi nego u CG (po svim pokazateljima CG je ispred Srbije). Medjutim, to ne znaci da gdja. Kapicic, kao indidvidualni grdjanin Srbije, zivi lose. Naravno da ne zivi lose - ima dosta gradjana Srbije koji zive jos i bolje. Medjutim mi govorimo o prosjecima, a ne o izuzecima ("izuzeci potrvdjuju pravilo"). Zato je to los primjer. I losa logika. Objasnite nam zasto preko ljeta hiljade grdjana Srbije dolaze u CG da bi radili sezonske poslove? Nesto nijesam primjetio obratni trend. No, nijeste objasnili zasto se gradjani CG ne bi smjeli interesovati kakvo je stanje u Srbiji? P.S. Takodje, nijesu svi Srbi neprijatrelji CG. Ali da ih dosta ima koji jesu - ima!
srbski staljin

26. 01. 2016 - 07:26

Odakle vama drugarice ideja da je srbija kapitulirala 1999 god? To me teska laz koju iznose uglavnom drugosrbijanci uz asistenciju hurvata,dukljana.kao prvo srbin ni jedan nikada kapitulaciju nije potpisao of kada je svijeta I vijeka,kapitulaciju je potpisala crna gora posle mojkovacke bitke.1999 je potpisan vojno tehnicki sporazum I po rezoluciji 1244 in Kosovo je u sastavu srbije,a na Kosovo ulaze snage in,a ne NATO tako da je srbska pobeda 1999 bila cista kao suza. To start su posle 5 oktobra 2000 te potpisale,dopustile I dozvolile raznorazne pro eu dosisticke I slicne vlasti to nit je bila srbija,niti ima veze sa 1999 godinom
miki

22. 03. 2016 - 00:13

srbija je sa takvim stavom ka ti butko dosla na brogracki pasaluk.kosovo izgubljeno sandzak odavno vojvodina ubrzo...vise od pola stanovnika cigani i romi...smijessno da mi ih je iskreno zao.no ce opet posrbice ka ti lelekat iz daleka...
Novi komentar