Aerodromi Crne Gore ispraćaju još jednu rekordnu godinu

„Tokom 2015. godine dočekali smo i ispratili 1 643 178 putnika što je 2 % više u odnosu na 2014. godinu. Takodje,promet aviona na crnogorskim aerodromima je porastao za 4%“, saopšteno je Portalu Analitika iz Aerodroma Crne Gore.
Objavljeno: 31. 12. 2015 - 15:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Protekla 2015. godina ostaće upamćena na Aerodromu Podgorica kao godina u kojoj su svakog mjeseca obarani rekordi. Na podgoričkom aerodromu opsluženo je 748 175 putnika što je za čak 7% više nego 2014.godine. Rast prometa aviona iznosi 5%.

Kroz Aerodrom Tivat prošlo je 895 033 putnika, što je 2% manje u odnosu na prošlu godinu. Pad je uzrokovan isključivo krizom na ukrajinskom tržištu koje je bilo veoma značajno za crnogorski turizam uopšte, tako da se ostvareni rezultat može smatrati veoma dobrim. Na tivatski aerodrom sletjelo je i poletjelo 3% aviona više.

Aerodromi Crne Gore su dakle i ove godine bili jedan od ključnih faktora napretka crnogorskog turizma  jer je naša zemlja aviosaobraćajem bila povezana sa 45 evropskih destinacija. Najznačajnija tržišta su i dalje Srbija,Rusija,Turska,Italija i Austrija.

„Takodje,možemo biti ponosni na činjenicu da je Evropska Komisija krajem godine,nakon projekta „Jedna bezbjednosna kontrola“, uvrstila crnogorske aerodrome na listu onih čije se sigurnosne provjere putnika,prtljaga i karga priznaju u zemljama EU. Tako je  Crna Gora postala primjer dostignutih visokih standarda u civilnom vazduhoplovstu. Nova faza razvoja Aerodroma Tivat, ulaganje u tehničke i tehnološke inovacije radi bezbjednosti putnika kao i nastavak kontinuiranog rasta prometa, biće prioriteti Aerodroma Crne Gore u 2016. godini“, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 1

cetinje10

02. 01. 2016 - 07:39

Pitanje administratoru,,ZASTO NE OBJAVLJUJETE KOMENTARE,,KOJI NE NE SADRZE UVREDE,,DALKEO VISE IH IMATE U PARLAMENTU I MEDJU JAVNIM LICNOSTIMA,,,AKO JE TO POTREBNO ONDA ZASTO NECIJE ISKRENO KRITICNO VIDENJE,I KOMENTAR...HVALA
Novi komentar