ĐOTIŠ: Godišnji horoskop za 2016. po mjesečevim znacima

Najznačajniji tranziti su tranziti sporih planeta jer najduže traju: Saturn boravi 2,5 godine u jednom znaku, Jupiter 1 godinu, Sjeverni mjesečev čvor (Rahu) i Južni mjesečev čvor (Ketu) ostaju po 1,5 godinu u istom znaku.
Objavljeno: 03. 01. 2016 - 18:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ovoj 2016. godini od značajnijih tranzita čeka nas:

Saturn tokom cijele godine ostaje u znaku Škorpije.
Sjeverni mjesečev čvor (Rahu) i južni mjesečev čvor (Ketu) 29. januara ulaze u znak Lava i Vodolije. 
Jupiter ulazi u znak Djevice 11. avgusta.


Odmah na početku ove godine (od 5. do 25. januara) Merkur je retrogradan. Tokom ovog perioda najbolje je ne donositi važne odluke, ne potpisivati ugovore, sporazume i sl. Generalno ovakav tranzit donosi nesporazume u komunikaciji, poteškoće u poslovanju, finansijama, radu...

Potrebno je da znate u kom znaku je bio Mjesec u času Vašeg rođenja, a preciznu kalkulaciju mjesečevog znaka možete lako dobiti na ovoj internet adresi ukoliko unesete podatke rođenja: www.soulmatestars.com/vedic-signs/calculate-your-vedic-sign, ili ako preuzmete besplatan đotiš program na www.vedicastrologer.org/jh

 


ovan
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini je veoma povoljno za brak, poslovanje, poziciju i mnoge druge aktivnosti poput kupovine nekretnine, vozila i sl. Nakon 11. avgusta do kraja godine prisutna je frustracija, nezadovoljstvo postignutim i promjenjivo raspoloženje. Zbog sopstvenih pogrešnih aktivnosti i razmišljanja moguća je degradacija i pad. 

Patnja ide starijima u porodici: posebno ocu, braći i sestrama. Ugrožena su i djeca, kao i odnos sa njima. Biće prisutni i konflikti u porodici. Pripaziti na nepotrebne troškove, kao i na neinteligentne investicije resursa i energije. Fokus cijele godine je na pokušajima da se dođe do resursa i stekne ekonomska nezavisnost. Biće napora, ali i uspjeha.  


 
bik
  
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini biće dosta poteškoća zbog okruženja, rođaka ili prijatelja. Previše nemira i lutanja u potrazi za stabilnošću. Nakon 11. avgusta do kraja godine situacija se značajno popravlja. To je i povoljno vrijeme za partnerske odnose, poslovanje i druge aktivnosti. Ovaj zadnji kvartal je ujedno i najpovoljniji u 2016. godini.
 
Tokom cijele godine osjetiće se napetost u partnerskim odnosimna. Posebno pripaziti na manjak inicijative i ljenost. Možda ćete zbog prirode posla morati više putovati ili odsustvovati od kuće. Mogući problemi u domu. Majka može imati problema ili odnos sa njom može patiti. Godina će biti ispunjena obavezama na relaciji posao-kuća.


 
blizanac
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donese probleme i moguće su promjene u profesiji. Čak i ostatak godine nije naročito povoljan jer donosi nerazumijevanje i smetnje od strane bližnjih ili kolega. 
 
Uprkos poteškoćama biće uspjeha i finansijske dobiti. Posao će se širiti, a moguća su i poslovna putovanja, te napredak povezan sa inostranstvom ili strancima. Biće mnogo energije, hrabrosti i spremnosti na suočavanje s poteškoćama. Sveukupno ovo je nemirna, ali uzbudljiva godina. Fokus će biti na komunikaciji, svakodnevnim susretima, inicijativi uz mnogo napora i uz jaku želju da se uspije. 

 

rak
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donosi lakoću u kretanju, radu i razumijevanje okoline. Odlično vrijeme za sticanje bogatstva. Neprijateljstva su gotovo neprimjetna, a zdravlje i energija dobro služe. Ipak, čuvati se nesmotrenih i beskorisnih ulaganja jer istovremeno postoji opasnost i od finansijskih gubitaka. Nažalost poslije 11. avgusta pa do kraja godine biće prisutna degradacija i mogućnost da dođe do neželjnih promjena u profesionalnom aspektu života.
 
Prijatelji i bližni imaju dosta problema pa se to reflektuje i na život same osobe. Godina će biti ispunjena obavezama, a glavne teme: finansije, dugovanja, očuvanje i transformacija odnosa.

 

lav
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini su deprimirajući, mogući su finansijski gubici i konfuzni stavovi po pitanju budućnosti. Ipak, poslije 11. avgusta pa do kraja godine biće znatno više uspjeha, napretka u profesiji, razumijevanje okoline.
 
Patnja je u domu, medju bližnjima ima bolesti i tuge. Mogući su konflikti unutar familije. Sama osoba takođe može imati zdravstvenih problema. Tokom cijele godine prisutne su snažne želje za užicima, provodom, promjenama... ali rezultati možda izostanu. Pripaziti na ljenost i beskorisno gubljenje vremena.


 
djevica
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donosi nezadovljstvo i mentalnu napetost. Rezultata može biti, ali je frustriranost i anksioznost jaka. Nakon 11. avgusta pa do kraja godine tenzija je jaka i mogući sukobi sa okolinom. Ovo je ujedno i prilika za nove životne obrazce ukoliko postoji spremnost za promjenu.
 
Uspjeha će biti, ali i porasta neprijateljstva sa starijima i nadređenima. Biće mnogo troškova, investiranja energije i resursa, a može biti i dobiti od prodaje ili investiranja. Fokus godine je na ostvarenju lične slobode, oslobođenju od pritisaka okoline, razvoju unutrašnje stabilnosti. Biće prisutna jaka želje da se putuje u inostranstvo.


 
vaga
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donose uspjeh u radu, dobru poziciju, finansijski prosperitet i solidno zdravlje. Ipak, nakon 11. Avgusta, pa do kraja godine biće prisutna tuga i frustracija koja prijeti da uništi objektivno solidne rezultate, te da naruši međuljudske odnose. Ova godina je teška, ali ujedno i završna, poslednja nepovoljna u nizu teških godina.

Problemi u porodici će se osjetiti tokom cijele godine. Može biti separacije ili nesporazuma sa bližnjima. Finansijski pritisci biće značajni i o njima se mora voditi računa u kontinuitetu. Fokus godine je na komunikaciji, završetku poslova te planiranju novih poduhvata.


 
skorpija
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini nijesu povoljni i prijeti opasnost od gubitka pozicije, resursa, kao i od neuspjeha u aktivnostima. Srećom, nakon 11. avgusta pa do kraja godine biće značajnog unapređenja odnosa, solidnih rezultata, te zadovoljstva ostvarenim. 
 
Generalno vrlo naporna godina. Mnogo ulaganja i brige, a uspjeh kasni. Nesporazumi sa okolinom, teške misli, mentalna opterećenost kao i potreba da se negdje ode, promjeni okolina. Poželjno bi bilo pronaći odmora, konsolidovati sopstvenu snagu, jer se jedino na nju možete osloniti u ovoj godini. Fokus tokom cijele godine je na profesiji, mnogo je ideja, ali i konfuzije, haotičnosti.


 
strijelac

Prvih sedam mjeseci u 2016. godini je odlično za posao, sticanje autoriteta, bogatstvo i uspjeh u svim poduhvatima. Ovaj period će donijeti profit, ali i porodična zadovoljstva, sreću od žene i djece. Biće mnogo inicijative, slijedi postepen napredak. Ovo je ujedno i najbolji dio godine. Nakon 11. avgusta nije povoljno, jer postoji opasnost od pada pozicije, beskorisnih pokušaja i truda da se ostvari rezultat, finansijskih gubitaka.
 
Tokom cijele godine pripaziti na privatni život. Partner može imati problema sa zdravljem ili odnosi mogu postati labavi, bez istinske povezanosti, bliskosti. Biće prisutna snažna potreba za promjenom životnih obrazaca, novim iskustvima, nekim "novim" životom…


 
jarac
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini nijesu povoljni jer donose pad energije, mogućnost povređivanja ili bolesti. Čuvati se investiranja ili pozajmljivanja novaca. Srećom nakon 11. avgusta pa do kraja godine biće napretka zahvaljujući sopstvenim vještinama, sticanja resursa, profita, kao i sreće od strane porodice, partnera i djece.
 
Novac može doći sa više strana. Biće uspjeha u pregovorima, debatama i susretima sa ljudima. Moguće su posjete svetim mjestima i dobijanje blagoslova na istim. Fokus je na transformaciji odnosa, porodičnih i poslovnih.


 
vodolija
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donose mnoga zadovoljstva, komfor i životne radosti. Uspjeh u mnogim poduhvatima. Nažalost, poslije 11. avgusta do kraja godine biće pada energije i vitalnosti, opasnost od bolesti i generalno nepovoljne okolnosti. Postoji tendencija zapostavljanja ili degradacije ličnog zdravlja i prosperiteta, zbog nemara ili zbog pogrešnih, isključivih stavova.
 
Tokom cijele godine biće mnogo napora i ulaganja u profesiju. Rezultati vjerovatno neće biti jednaki uloženoj energiji, ali svakako će se osjetiti napredak. Fokus će biti usmjeren u pravcu partnerstva i poslovnih poduhvata, putovanja...

 

ribe
 
Prvih sedam mjeseci u 2016. godini donose anksioznost iako za to vjerovatno neće biti objektivnog razloga. Teško je pronaći trajnu satisfakciju u ovom dijelu godine. Zdravlje i energija nijesu na visokom nivou, ali će tokom godine biti sve bolje i bolje. 

Nakon 11. avgusta situacija se u velikoj mjeri popravlja. Tada je veoma povoljno za uspjeh u svim poduhvatima. Biće užitaka, komfora, finansijskog prosperiteta, kao i duhovnog napretka.  Fokus će biti usmjeren na službu, riješavanje problema, sanaciji dugovanja, te unaprijeđenju kvaliteta života i poslovanja.

 

Komentari: 0

Novi komentar