Hiljadu plus: Trećina kredita za mlade bračne parove

Nastavkom akcije „Hiljadu plus“ (1000+) Vlada želi da, između ostalog, omogući mladim bračnim parovima starosti do 35 godina da pod povoljnijim uslovima dođu do sopstvenog krova nad glavom.
Objavljeno: 24. 01. 2016 - 01:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Marko Čanović kaže za Pobjedu da je određivanje posebne ciljne grupe, u okviru nastavka akcije sprovedene prije pet godina, način da se sistemski pomogne mladim ljudima da dođu do stana, kao preduslova za lakše osamostaljivanje i stvaranje porodice.

- Imajući u vidu da u prethodnom projektu mladi ljudi, odnosno mladi bračni parovi nijesu posebno identifikovani, sada smo kao vrlo značajnu definisali upravo tu grupu budućih korisnika stambenih kredita pod povoljnim uslovima. Članom 5. odluke o kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stambenih objekata za socijalno stanovanje definisane su ciljne grupe kojima će se dodijeliti dugoročni krediti pod povoljnim uslovima. U okviru toga 30 odsto od ukupnih kredita namijenjeno je bračnim supružnicima koji imaju do 35 godina života - ističe Čanović. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar