Volf Gang donosi "Fragmente vremena i stvarnosti" u Podgoricu

Izložba "Fragmenti vremena i stvarnosti" koju čine video-radovi slovenačke umjetnice Valeri Volf Gang biće sjutra otvorena u Galeriji "Centar" Centra savremene umjetnosti Crne Gore u 19 časova.
Objavljeno: 25. 01. 2016 - 15:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Postavka, koju čine radovi "Pogled kroz prozor", "Umjetnik u inostranstvu", "Udaljena memorija", "Zov nostalgije", "Sloboda 2.0" i "Amblem", biće u ovom prostoru postavljena narednih mjesec dana, a zvanično će otvoriti istoričarka umjetnosti Nataša Nikčević.

- Izložba "Fragmenti vremena i stvarnosti" predstavlja izbor video radova koji su nastali tokom različitih umjetničkih rezidencija, kada je Valeri istraživala uticaje promjene okoline na umjetničku kreativnost. Tokom boravka Singapuru, Portugalu, Austriji, Rusiji, u Los Anđelesu, stvarala je različite eksperimentalne i poetske video radove koji su govorili o njenom uključenju u novu sredinu... Ova izložba pruža uvid u stvaralaštvo Valeri Volf Gang kao putujuće umjetnice koja se bavi različitim političkim, ekonomskim, ekološkim i društvenim pitanjima, tražeći i slikajući svoje odgovore kamerom, u potrazi za savršenom ravnotežom i harmonijom između haosa i reda, slobode i autoriteta. Kroz njene radove možemo sagledati fragmente vremena i stvarnosti koji su postali dio novih eksperimentalnih video radova i filmova - navodi se u katalogu ove izložbe.

Valeri Volf Gang (1990) završila je Školu za dizajn i fotografiju u Ljubljani i diplomirala Digitalnu umjetnost i prakse sa fokusom na video film na Umjetničkoj školi Univerziteta Nova Gorica. Školovanje je nastavila na magistarskim studijama programa Umjetnost medija i prakse u video i savremenoj umjetnosti. Usavršavala se na Filmskoj akademiji - FAMU u Pragu i Umjetničkoj akademiji ESAD u Portugalu. Aktivno je uključena u različite oblike umjetničke produkcije, festivalske nominacije i nagrade, video i filmske projekte, selekcije međunarodnih izložbi i umjetničke rezidencije.

K.J.

Komentari: 0

Novi komentar