PODGORICA: Do matičnih izvoda preko portala opštine

Izvod iz matične knjige vjenčanih od sada se može dobiti jednostavno i bez čekanja u redovima zahvaljujući novom elektronskom servisu, saopšteno je Portalu Analitika iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu.
Objavljeno: 03. 02. 2016 - 13:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada je od januara omogućio građanima da putem novog elektronskog servisa pribave izvod iz matičnog registra vjenčanih, koji im se dostavlja na kućnu adresu.

- Zahtjev podnose isključivo u svoje ime, popunjavanjem elektronskog obrasca koji se nalazi na portalu Glavnog grada www.podgorica.me. Istovremeno se saglašavaju da im se dostava izvrši na kućnu adresu kao vrjedonosna pošiljka. Dostavu vrši kurirska služba Pošte Crne Gore. Administrativna taksa za izvode na običnom obrascu iznosi dva eura, a na internacionalnom sedam eura. Poštarina i usluga dostave na kućnu adresu u iznosu od 2,2 eura dodatno se plaćaju Pošti Crne Gore - navode iz sekretarijata.

Takođe podsjećaju da u slučaju naručivanja više izvoda, svaki pojedinačni izvod podliježe obavezi plaćanja administrativne takse, osim kada postoji Zakonom propisan osnov za oslobađanje od plaćanja.

- Izvod naručen na portalu Glavnog grada može se platiti prilikom dostave. Način plaćanja je dio poslovne politike dostavne službe. Dostava se vrši za teritoriju Crne Gore u roku od 24 sata od časa naručivanja, ne računajući subotu, nedjelju i državne praznike. Podnosilac zahtjeva dužan je da prilikom preuzimanja izvoda na uvid stavi identifikaciona dokumenta - stoji u saopštenju.

Komentari: 1

SVE LAZ osnovano sujmam

03. 02. 2016 - 23:01

,,DRUŠTVO/PODGORICA PODGORICA: Do matičnih izvoda preko portala opštine Izvod iz matične knjige vjenčanih od sada se može dobiti jednostavno i bez čekanja u redovima zahvaljujući no,,, Ma sve to laz kaoi oni TELEFONI da se zalite na GRADSKU SAMOUPRAVU ELEKTROPRIVREDU itd,,, SVE GOLA LAZ i FARSA VJERUJTE mi na rec????NISTA OD TOGA ovaj sistem se ne moze reformisati - on se mora srusiti sa DF. uz pomoc Boga i RUSIJE i tacka .
Novi komentar