Đukanović: Mićunović dio generacije koja je državi vratila dostojanstvo

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović uputio je telegram saučešća porodici Mićunović, povodom smrti narodnog heroja, neustrašivog borca i rukovodioca proslavljene četvrte proleterske crnogorske brigade, Vukosave Mićunović.
Objavljeno: 25. 02. 2016 - 18:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Mićunović je pripadala generaciji koja je crnogorsko slobodarstvo uzdigla na pijedestal vječnosti, koja je vratila Crnoj Gori njeno ime i državno dostojanstvo“, navodi se u telegramu.

Đukanović je kazao da je Mićunović dala ogroman doprinos u ratu, kao i u obnovi i izgradnji države u poslijeratnom razvoju u jugoslovenskoj zajednici.

Prema njegovim riječima, radila je to sa iskrenom predanošću na odgovornim partijskim i državnim poslovima tokom cijelog časnog života.

Đukanović je rekao da bez herojstva u ratu i pregalaštva u miru, kao i bez odanosti svom narodu i svojoj državi tog kruga odabranih besmrtnika kojem je pripadala i Mićunović, ne bi bilo ni današnje nezavisne, prosperitetne, evropske Crne Gore.

„Slava i hvala posljednjem narodnom heroju u Crnoj Gori“ , dodaje se u telegramu.

Izvor: Mina

Komentari: 2

Crnogorac

25. 02. 2016 - 20:18

Slava joj ,i vjecnu spokoj
"nezavisni intelektualac"

26. 02. 2016 - 09:54

Da, onaje je pripadala sjajnom i prosperitetnom društvu a ti društvu koje je uzurpiralo i bacilo na koljena ovu državu a imao si šansu a bogami i doprinos u vraćanju državnosti. Prešao si crtu, žestoko..
Novi komentar