Hiljadu plus: Pristiglo 19 ponuda građevinskih kompanija

Za učešće u projektu Hiljadu plus stiglo je 19 ponuda građevinskih kompanija koje su prijavile 816 stanova u devet gradova, saopšteno je na sjednici Projektnog odbora.
Objavljeno: 29. 02. 2016 - 16:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ukupno je prijavljeno 816 stanova u devet gradova, od čega 674 odnosno 84,7 odsto stanova u Podgorici, 57, odnosno 7,16 odsto u Nikšiću, 25, odnosno 3,14 odsto u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma. 

U Herceg Novom, odnosno Igalu se nalazi 16, odnosno dva odsto stanova, u Plužinama 11, odnosno 1,38 odsto stanova, u Pljevljima osam, odnosno jedan odsto, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, odnosno 0,25 odsto i iz Mojkovca jedan stan, odnosno 0,12 odsto od ukupnog broja stanova.

"Narednih dana biće pripremljen predlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će Projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici. U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, Projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne", rekli su iz Ministarstva. 

Konačna lista građevinskih kompanija, odnosno učesnika u projektu Hiljadu plus sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgradjenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me

"U skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta", zaključuje se u saopštenju. (Mina BUSINESS)

Komentari: 0

Novi komentar