OPET ODLOŽIO ROBIJU: Kristijanu ostaje još samo da zatrudni

Kriminalac Kristijan Golubović iskoristio je da još jednom napiše molbu za odlaganje služenja robije - ovoga puta zbog bolesti majke Milanke, koju mora da zbrine.
Objavljeno: 08. 03. 2016 - 23:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, prema riječima Kristijanovog branioca Gvozdena Grgura, Golubovićeva majka se iznenada razboljela.

- Majka mu se iznenada razboljela, dolazi u Srbiju iz Njemačke, a Kristijan mora da joj obezbjedi hospitalizaciju i njegu. To su nove okolnosti, nismo za njenu bolest znali ranije, i zbog toga je Golubović lično zatražio odlaganje robije - rekao je Grgur.

Kriminalac je molbu za odlaganje lično uputio krajem prošle nedjelje Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Tim potezom opet je na izvesno vrijeme odložio odlazak u zatvor, u koji je trebalo da se javi juče.

O molbi prvo odlučuje Prvi osnovni sud, a ako odluka bude negativna, treba očekivati i žalbu Višem sudu. Taj sud je nedavno pravosnažno odbio Kristijanovu četvrtu molbu za odlaganje robije, nakon čega se, naizgled, i sam Golubović pomirio sa odlaskom u Zabelu. Ipak, okolnosti su se preko noći promjenile.

Milanka Golubović aktivno je podržavala sina tokom trajanja „Farme“. U jeku najsnažnijih napada na Kristijanovu ličnost, ona je u jednom trenutku bila spremna da, iako bolesna, dođe u Srbiju iz Nemačke i pruži mu podršku u teškim trenucima. Njen sin, ipak, tada nije naročito mario za majčinu bolest. A i zašto bi sada, kada Milanka pored Kristijana ima i ćerku Kristinu, koja može da se brine o majci, kao i snaju Ivanu.

Inače, Milanka je bila na bizaran način upletena u kriminalne poslove svog sina s obzirom na to da je zajedno s njim uhapšena u januaru 2010. godine zbog sumnje da je učestvovala u trgovini heroinom. Taj slučaj je konačni epilog pred sudom dobio u novembru 2014. godine, kada je Kristijan pravosnažno osuđen na osam godina zatvora, od čega mu je ostalo još četiri godine i četiri mjeseca da odrobija.

Goluboviću je uspjevalo da posljednjih 15 mjeseci odlaže izvršenje kazne. Prethodno mu je tri puta prihvatana molba za odlaganje - u dva navrata zbog rođenja deteta, a treći put zbog učešća u „Farmi“. Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspješno, tražio je zbog „zdravstvenih razloga“.

Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog prijetnji Tamari Đurić.

 blic.rs

Komentari: 0

Novi komentar