Prijave u ponedjeljak: Evo dokumenata neophodnih za učešće u projektu “Hiljadu plus”

Portal Analitika na zahtjev čitalaca ponovo objavljuje spisak 13 dokumenata neophodnih za učešće u projektu „Hiljadu plus“. Prijavaza građane će početi u ponedjeljak. U ponudi će biti ukupno 753 stana, a najviše ih je u Podgorici - 641. Cijene stanova biće između 500 i 1.200 eura. Najjeftiniji su u Plužinama, a najskuplji u Podgorici.
Objavljeno: 15. 03. 2016 - 11:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Najprije je potreban popunjen zahtjev za dodjelu dugoročnog hipotekarnog kredita, koji je objavljen na sajtu, i dostupan u filijalama banaka koje učestvuju u Projektu.

Potom uvjerenje o prebivalištu u mjestu rješavanja stambene potrebe za podnosioca zahtjeva i svakog člana porodičnog domaćinstva.

Učesnik mora obezbijediti ovjerenu kopija biometrijske lične karte za podnosioca zahtjeva i punoljetne članove porodičnog domaćinstva ili uvjerenje o crnogorskom državljanstvu za podnosioca zahtjeva ili članove porodičnog domaćinstva koji posjeduju stare isprave.

usloviokČetvrti dokument je Izvod iz matične knjige rođenih za maloljetne članove porodičnog domaćinstva. Potrebni su i izvod iz matične knjige vjenčanih za bračne parove, potom za podnosioca zahtjeva i sve odrasle članove porodičnog domaćinstva, potvrda o zaposlenju izdata od strane poslodavca sa navedenim primanjima za vremenski period od prethodna tri mjeseca. Ovjerena izjava podnosioca zahtjeva da nema u posjedu stambenu jedinicu na teritoriji Crne Gore ili nema u susvojini više od jedne trećine ukupne površine stambenog objekta u Crnoj Gori, u poslednje tri godine od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu kredita. Ovjerenu saglasnost podnosioca zahtjeva za obradu ličnih podataka u Projektu 1000+ radi pribavljanja podataka od Uprave za nekretnine Crne Gore“, navodi se u uslovima.

Potrebna je  i ovjerena izjava svakog člana porodičnog domaćinstva da nema u posjedu stambenu jedinicu na teritoriji Crne Gore ili nema u susvojini više od jedne trećine ukupne površine stambenog objekta u Crnoj Gori, u poslednje tri godine od dana podnošenja zahtjeva za dodjelu kredita u poslednje tri godine.

Nadalje, potrebno je pribaviti i ovjerenu saglasnost za obradu ličnih podataka u Projektu 1000+ za svakog člana porodičnog domaćinstva radi pribavljanja podataka od Uprave za nekretnine Crne Gore. Izjavu o kućnoj zajednici i broju članova porodičnog domaćinstva. Za zaposlene u javnom sektoru, potvrdu izdatu od poslodavca da zaposleni nije riješio stambenu potrebu u skladu sa propisom Vlade, odnosno nadležnog organa lokalne samouprave do dana pokretanja postupka dodjele kreditnih sredstava. Takođe, za zaposlene u javnom sektoru ovjerenu Izjavu zaposlenog da nije rješavao stambenu potrebu u skladu sa propisom Vlade, odnosno nadležnog organa lokalne samouprave“, piše u uslovima. P.Z.

Komentari: 0

Novi komentar