Uhapšen Kristijan Golubović

Kristijan Golubović uhapšen je danas sproveden na izdržavanje kazne zatvora, jer je Prvi osnovni sud zaključio da je zloupotrijebio pravo podnošenjem pete molbe za odlaganje kazne, nakon što mu je krajem prošlog mjeseca naloženo da ode u zatvor.
Objavljeno: 16. 03. 2016 - 15:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Vršilac funkcije predsjednika Prvog osnovnog suda je donijela odluku o odbijanju molbe, jer smatra da osuđeni zloupotrebljava pravo", rekla je portparol suda Ivana Ramić Tanjugu.

Ona je dodala da je za Golubovićem potom raspisana potjernica i da je već lišen slobode.

Golubović će biti upućen na izdržavanje kazne zatvora, napomenula je Ramić.

Ovog puta, za razliku od prethodnih, pravo na žalbu Golubovića nije odložilo izvršenje rješenja Prvog osnovong suda upravo zbog zloupotrebe prava.

Golubović je podnio petu po redu molbu za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne od osam godina zatvora početkom marta, zbog bolesti bliskog člana porodice odnosno majke.

Tim potezom opet je, ali samo za kratko, odložio odlazak u zatvor.

Viši sud u Beogradu nedavno je pravosnažno odbio njegovu četvrtu molbu za odlaganje, pa se očekivalo da će Golubović otići u zatvor, ali se onda dosjetio novog zakonskog razloga za odlaganje zbog bolesti bliskog člana porodice.

Golubovića čeka da izrdži u zatvoru još četiri godine i četiri mjeseca, pošto je ostatak kazne proveo u pritvoru, koji se uračunava u kaznu.

Goluboviću je uspjevalo da posljednih 15 mjeseci odlaže izvršenje kazne od donošenja pravosnažne presude Apelacionog suda kojom je u novembru 2014. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog preprodaje heroina.

Do pravosnažne odluke kojom je Viši sud odbio da mu odloži izdržavanje kazne, po četvrti put, prethodno mu je tri puta prihvatana molba za odlaganje, u dva navrata zbog rođenja djeteta, a treći put zbog učešća u rialitiju "Farma".

Četvrto odlaganje, koje mu je prošlo bezuspješno tražio je zbog "zdravstvenih razloga", ali je Golubović iskoristio novi zakonski razlog za novo odlaganje odlaska u zatvor.

Protiv njega se u tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal vodi još jedan postupak zbog prijetnji učesnici rialitija Farma Tamari Đurić.

blic.rs

 

Komentari: 0

Novi komentar