Za dva dana predate 444 aplikacije za kredit u projektu "1000+"

Prva dva dana novog poziva za učešće u projektu "1000+" građani su predali 444 aplikacija za dugoročni hipotekarni kredit u bankama koje učestvuju u tom projektu (CKB, Erste, NLB, Prva, Societe Generale Montenegro, Lovćen i Komercijalna banka Budva).
Objavljeno: 22. 03. 2016 - 19:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Danas je predato sedam aplikacija u CKB, tri u Erste, 12 u NLB, 32 u Societe Generale i sedam u Prvu banku, odnosno ukupno 61 aplikacija. Lovćen banka i Komercijalna banka Budva danas nijesu imale primljenih zahtjeva. Aplikacije se predaju u filijalama u devet crnogorskih gradova iz kojih je prijavljeno ukupno 16 građevinskih kompanija koje učestvuju u projektu "1000+". Procedura prijavljivanja građana se odvija nesmetano, transparentno i efikasno, zahvaljujući dobroj informisanosti građana o dokumentaciji koju je potrebno predati, kao i blagovremenoj i kvalitetnoj pripremi banaka.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma podsjećaju da će javni poziv za građane trajati do 21. aprila, a aplikacije se predaju od ponedeljka do petka od 8:30 do 15 časova u filijalama banaka koje učestvuju u projektu.

- Sva šifrirana dokumentacija sa imenom banke i tačnim danom i satom predaje aplikacije će se dnevno objavljivati na sajtu projekta www.1000plus.me, te građani u svakom trenutku mogu da provjeriti status svoje aplikacije. Pošto banka obradi predatu dokumentaciju i procijeni kreditnu sposobnost podnosioca zahtjeva, dokumentaciju pod šifrom šalje Projektnom odboru, koji će nakon detaljne analize i ocjene dokumentacije rangirati listu, na osnovu koje će se utvrditi konačna lista korisnika kredita kojima će se dodijeliti vaučeri, u skladu sa kojim potpisuju predugovor sa građevinskom kompanijom - preciziraju iz MORT-a.

U projektu učestvuje 16 građevinskih kompanija sa ukupno 753 stana, od čega 641 u Podgorici, dvije u Cetinju, 47 u Nikšiću, osam u Pljevljima, 11 u Plužinama, jedna u Mojkovcu, 25 u Bijelom Polju, dvije u Ulcinju i 16 u Herceg Novom. 

Komentari: 0

Novi komentar