Karadžić: Merkator uložio 50 miliona eura u crnogorsko tržište

Kompanija Merkator-CG, kao jedan od najvećih i vodećih trgovačkih lanaca, ima zavidnu poziciju na crnogorskom tržištu i godinama ostvaruje dobre poslovne rezultate. Otkako je prisutna na ovom tržištu investirala je preko 50 miliona eura, izjavio je izvršni direktor kompanije Ivan Karadžić u intervjuu Pobjedi.
Objavljeno: 28. 03. 2016 - 06:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

 - U 103 prodavnice u 16 opština zapošljavamo 1.500 ljudi, što nas svrstava u red najvećih poslodavaca u Crnoj Gori. Posvećenost poslu i želja za uspjehom su naši pokretači, osnovni moto – zadovoljan kupac. Sve naše aktivnosti su usmjerene na obezbjeđivanje najbolje usluge, najšireg asortimana, povoljnih cijena, bezbjednih proizvoda, urednih objekata i prijatnog ambijenta za kupce. Siguran sam da na svim ovim poljima konstantno napredujemo– ocijenio je Karadžić.

Na listi prioriteta, kako je naglasio, je zadovoljstvo zaposlenih, koji su najbolji predstavnici kompanije.

- Sa ponosom mogu reći da smo kompanija sa visokim stepenom društvene odgovornosti prema zaposlenima. Ponosni smo na činjenicu da u ovom ekonomski delikatnom trenutku redovno izvršavamo poslovne i zakonske obaveze i uspijevamo da zaposlenim pružimo i priliku za napredovanje i razvoj na radnom mjestu. Ulaganjem u njih dobijamo zadovoljnog radnika koji će stečena znanja kroz rad i dodatnu edukaciju primijeniti u odnosu sa kupcima, saradnicima i poslovnim partnerima – kazao je Karadžić i istakao da ih poslovni partneri prepoznaju kao sigurnog, pouzdanog i odgovornog partnera.

- Ispravna poslovna stategija i prava vizija daje rezultate i naš trud se iskazuje kroz ostvarene rezultate. Stabilno poslovanje, povezanost sa lokalnom zajednicom i odgovoran odnos prema poslu je nešto što prepoznaju i naši potrošači, koji su nam ostali lojalni do danas, i to je naša najveća nagrada i priznanje– konstatovao je izvršni direktor Merkatora CG.

POBJEDA: Šta znači za kompaniju činjenica da pripada regionalnom koncernu kakav je Agrokor?

KARADŽIĆ: Kompanija Merkator-CG je od 2014. godine dio Agrokor grupe, jedne od najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja se bavi maloprodajom, proizvodnjom prehrambenih proizvoda i poljoprivredom i zapošljava 60.000 ljudi u regionu. Biti dio tako moćnog i velikog sistema predstavlja svojevrstan poslovni izazov, a istovremeno daje pokretačku snagu za unapređenje poslovanja, uvođenje inovacija i ostvarivanje najboljih rezultata.

Vizija koncerna Agrokor je postavljanje novih standarda izvrsnosti u svim područjima djelovanja. Kao dio grupe imamo izazov i obavezu da se mijenjamo na bolje i budemo kvalitetniji i pristupačniji kupcima iz dana u dan. Kroz mrežu modernih i funkcionalno opremljenih maloprodajnih objekata imperativ je vrhunska usluga i ugodna kupovina po povoljnim cijenama.

Standardi poslovanja grupe nam nalažu i stvaranje partnerskih odnosa sa dobavljačima i kupcima. Naš je zajednički cilj povećanje dodatne vrijednosti na održivi način.

Kompanije koncerna Agrokor čine poslovnu grupaciju čije se djelovanje od početka temelji na vrijednostima i principima koji i danas usmjeravaju rast i razvoj. Svjesni smo da je naš poslovni napredak vezan uz dobrobit zajednice u kojoj poslujemo.

Uz jaki oslonac, kakav grupa Agrokor predstavlja, u 2015. godini smo proširili maloprodajnu mrežu sa 17 novih prodavnica, obogatili smo našu ponudu, značajno ojačali kadar i povećali ulaganja u lokalnu zajednicu.

POBJEDA: Šta su osnovne vrijednosti novog brenda IDEA?

KARADŽIĆ: U skladu sa svojom poslovnom stategijom i vizijom, kompanija Merkator CG uvela je na tržište Crne Gore novi brend IDEA. Proteklog mjeseca sve ,,Rodine“ prodavnice promijenile su izgled i ime u brend IDEA, što je domaćem tržištu lanaca marketa donijelo novu vrijednost, a potrošaču bolju ponudu i kvalitet. Riječ je o snažnom regionalnom brendu, koji je prepoznat kao sinonim za kvalitetnu ponudu svježih proizvoda, prijatan ambijent i ljubaznu efikasnu uslugu. Veliki naglasak stavljen je na svježe programe, jer oni predstavljaju dio svakodnevne kupovine.

U savremenom dobu, kada se sektor trgovine konstantno razvija i mijenja, osjetili smo potrebu da potrošačima osvježimo svakodnevnu trgovinu i pružimo dodatnu vrijednost.

Brend se, naravno, definiše ponašanjem, onim što činimo svakodnevno kroz međusobnu komunikaciju, sa kupcima i partnerima. Zalagaćemo se za kvalitetniju i raznoliku ponudu, jer želimo da se naši kupci osjećaju dobrodošlim u našim prodavnicama i uživaju u vrhunskoj usluzi i nastojaćemo da za njihov novac obezbijedimo najviše standarde. Želimo da stavimo kupcima do znanja da je IDEA u svakom tenutku spremna da odgovori na njihove potrebe i zahtjeve, kako bi u potpunosti odgovorili našem sloganu – IDEA, sa vama kroz život.

Sve povoljnosti koje su naši kupci mogli uživati u našim prodavnicama moći će i dalje koristiti, poput širokog asortimana proizvoda jedinstvene privatne marke K-Plus, čiji proizvodi se mogu naći isključivo u našim prodavnicama.

Takođe, korisnici PIKA kartice moći će da ostvaruju značajne uštede, kroz razne akcije.

Moram naglasiti da su naši vjerni potrošači penzioneri, za koje uvijek pripremamo redovne mjesečne akcije u vidu popusta, kao i kupovinu na rate.

Pored ovih, već poznatih stvari biće tu i raznih noviteta, koje ću ostaviti kao iznenađenje za naše kupce, kada za to dođe vrijeme.

(opširnije u Pobjedi)

 

foto: Dragan Mijatović

Komentari: 0

Novi komentar