Suveniri za razvoj i promociju Župe

Nevladina organizacija Župa u srcu počela je realizaciju projekta Suveniri ka razvoju Župe, kako bi animirala stanovnike Župe da izrađuju predmete i suvenire u cilju promocije tog kraja.
Objavljeno: 17. 04. 2016 - 11:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvršni direktor NVO Župa u srcu Jovo Radulović saopštio je da je projekat pokrenut uviđajući da Župa nema svoje suvenire koji će je na pravi način predstavljati u svijetu.

“U sklopu projekta će za župske osnovce biti organizovane radionice za izradu suvenira kao i organizovanje takmičenja i izbor najboljih radova, gdje će najbolji radovi biti i finansijsjki podržani”, navodi se u saopštenju.

Radulović je kazao da će NVO Župa u srcu projektom stvoriti 20-ak suvenira i predmeta kojim će u budućnosti nastaviti aktivnosti na promociji njihovog zavičaja.

Tokom projekta će u saradnji sa Osnovnom školom "Dušan Bojović" biti organizovana i izložba Made in Župa starinskih predmeta i novih suvenira. Sama manifestacija će biti prilika za turističku promociju Župe.

Svi izabrani suveniri će biti fotografisani i publikovani u posebnoj brošuri i na sajtu www.zupa.today.

“Župa u srcu vidi šansu razvoja Župe u povezivanju turističkih i poljoprivrednih aktivnosti, pa je ovo samo dio aktivnosti koje će biti realizovane na planu njene promocije i stvaranja uslova za održivi razvoj našeg zavičaja”, zaključio je Radulović.

(CdM)

Komentari: 0

Novi komentar