Uručena donacija Ginekološko-akušerom odjeljenju bolnice Danilo I na Cetinju

Predstavnici Fondacije mladih ,koja djeluje u okviru NVO „Aktivna zona“ ,uručili su danas CTG aparat i lampu za porođajnu salu Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Danilo I na Cetinju .Oprema je vrijedna 6 hiljada i 300 eura,a novac je obezbijeđen kroz kampanju „Prvi sigurni otkucaji „ koju je Fondacija realizovala prethodnih nekoliko mjeseci.
Objavljeno: 12. 05. 2016 - 13:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvršni direktor Aktivne zone Miloš Marković je kazao da se ova donatorska akcija prepoznaje po učešću Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu kroz program Akademija održivosti ,putem tzv. ''matching'' procesa, gdje su oni donirali istu sumu novca koja prikupljena prilikom kampanje pa je ukupna vrijednost donacije 6 hiljada i 300 eura.
“Posebno bih naglasio ulogu privrednog sektora iz našeg grada gdje su smo u saradnji sa Klubom privrednika uspjeli da sakupimo novac i kupimo ovaj koristan poklon”-rekao je Marković koji je najavio da će sljedeća donatorska akcija biti prolagođavanje zgrade Prijestonice za osobe za invaliditetom.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice Danilo I  doktorica Branka Lopičić- Kaluđerović je zahvalila na donaciji i ukazala da je ova oprema neophodna za kvalitetan rad u porođajnoj sali.

„Ja sam veoma zadovoljna što su ovi mladi ljudi prepoznali gdje treba donirati i što su ovaj vrijedan poklon usmjerili na mjesto đe počinje život-u porođajnu salu.Nadam se da će i druge nevladine organizacije i pojedinci slijediti primjer Fondacije mladih i Aktivne zone i obezbijediti nedostajuću opremu kako našoj,tako i drugim bolnicama u Crnoj Gori“-naglasila je Lopičić-Kaluđerović .
Sekretar Privrednog kluba Cetinja Ilija Ševaljević je istakao da im je bila velika čast i zadovoljstvo da budu dio ovog projekta gdje su obezbijedili dvije trećine neophodnih sredstava.

“Cetinjski privrednici će i u narednom periodu biti partner u svim sličnim akcijama”-poručio je Ševaljević.
Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše humanost,solidarnost,aktivizam kao i druge vrijednosti građanskog društva,te da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva,filantropije i kulture davanja.

Komentari: 0

Novi komentar