Nova uredba: Ko se na moru šeta u kupaćem kostimu - plaća drakonsku kaznu

Veliki broj gradova u Hrvatskoj i duž Jadrana donijeli su odluku o kažnjavanju svih onih koji se budu šetali oskudno obučeni - u kupaćim kostimima.
Objavljeno: 12. 05. 2016 - 16:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sličnu odluku donijeli su i Dubrovnik i Split, a u njoj stoji da je zabranjena šetnja gradom u kupaćim kostimima i sličnim "nepristojnim" odjevnim kombinacijama.

"Predloženim izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar istorijskog centra Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definisane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane", potvrdili su iz Grada Dubrovnika. 

"U Odluci će konkretno stajati: 'Nije dopušteno kretanje Istorijskim jezgrom Grada Dubrovnika bez odjeće, dijela odjeće ili u kupaćem kostimu.' Slično je definisana i odluka za Split, gdje se takođe zabranjuje šetnja u "nepristojnoj" odjeći u starom gradskom jezgru Splita. 

Za ovaj prekršaj kazniće se fizička osoba u iznosu od 2.500 kuna (više od 330 eura) ili na mestu prekršaja 1.000 kuna (oko 133 eura). Stoga će se na više mjesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke", napominju iz grada. 

Nadzor ovog propisa sprovodiće komunalni redari. (B92)

Komentari: 6

SLOBODA

12. 05. 2016 - 17:28

hahahaha pa JEBOTE ovi KAPITALISTI ce nam dati MANJE SLOBODE no Josip Broz, kako je krenulo moracu se korigovati prema TITU za pocetak jedna pjesma njemu posvecena zbog ovih MAJMUNA koji su doneli takove uredbe. NEVJEROVATNO. ZIVIJO DRUG TITO ! https://youtu.be/B1szfAEBmwM
Milos

12. 05. 2016 - 19:57

SLOBODA"kapitalistima iz sveta nije jugoslavija odgovarala uopste jer smo imali industriju i od 60-tih veliki rast to nije smelo dase desi "nesme biti sto biti nemoze" po kapitalistickoj ideologiji, neki je Amerikanac izjavio da jugoslavija nije mogla opstati NIJE a jugosisu obicno osioni ludaci lakoih je zavadit kao i danas svi mediji vas drze na tenziji kao goveda na soli!a nedajuvam dovoljno vode tek da prezivitte i jaucete!a oni Uzovaju u kavijeru samposu i zlatni rolexima
Deki

13. 05. 2016 - 08:51

Bravo Hrvati! kulturno i civilizovano. Kupaći kostimi su za plažu, a ne za šetnju po gradu.
Buba Beograd

13. 05. 2016 - 10:05

Da li je dozvoljeno na plaži u kupaćem kostimu?
Deki

13. 05. 2016 - 11:26

Buba, tu "modu" da gologuzi šetate po javnim mjestima ste nam upravo vi iz Srbije donijeli.
istox

15. 05. 2016 - 17:52

ajme, šta ćemo sad u Opatiji, ni na sladoled preko ceste
Novi komentar