Prvi BMW Generation X roadshow u Crnoj Gori: Kolosalna snaga u djeliću sekunde

Voli Motors, u saradnji sa BMW Group, organizovao je ekskluzivan BMW Generation X događaj tokom kojeg je promovisana cjelokupna gama BMW X modela.
Objavljeno: 18. 05. 2016 - 14:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

BMW Generation X roadshow, na putu kroz 10 evropskih zemalja, posjetio je po prvi put Crnu Goru, te je osam automobila X serije izloženo ispred Delta City-a u Podgorici.

dsc-0263

dsc-0260

Sistem protiv proklizavanja pomaže u situacijama kada lijeva ili desna strana ima problema sa prenosom snage i pomoći DSP sistema simulira se rad blokade diferencijala i prenosi se snaga na snagu koja ima trakciju i tako auto izlazi iz neugodne situacije.

dsc-0274

dsc-0278

XDrive zadržava sve sportske karakteristike a istovremeno su vozila još bezbjednija i još brža.

dsc-0306

dsc-0309

Distribuira snagu na prednje i zadnje točkove u odnosu 40:60 koji se prilagođava kada se podloga po kojoj se kreće vozilo ili uslovi vožnje promijene.

dsc-0358

Vožnja krivudavim putevima ili brzi prolasci kroz krivine izuzetno su ugodni sa xDrive sistemom, dok zahvaljujući dinamičkoj promjeni prenosa snage, vozilo ostaje stabilno i sistem odreaguje i prije nego što putnici osjete najmanju neprijatnost.

dsc-0281

BMW xDrive osigurava najbolji mogući prenos snage na sve točkove u svim situacijama, istovremeno unapređujući agilnost i bezbjednost vozila, čak i pri prolasku kroz brze zavoje, klizave puteve ili ekstremne terenske konfiguracije.

dsc-0287

Novi pripadnik X karavana - BMW X1 2016.

dsc-0334

BMWov sistem pogona na sva 4 točka može prebaciti obrtni momenat 100% na zadnje točkove i 100% na prednje točkove i to u djeliću sekunde, tačnije za 125 milisekundi.

dsc-0378

BMW vozila već neko vrijeme imaju driving experience control switch a to je prekidač koji se može koristiti u toku vožnje a taj prekidač omogućava eko pro, komfort, sport i sport plus modove.

dsc-0376

Komfor mod vožnje daje izuzetan osjećaj slobode uz sasvim zadvooljavajuće ubrzanje automobila i nevjerovatnu udobnost po podgoričkim makadamskim putevima.

dsc-0301

dsc-0267

Svaki mod ima podešavanja tvrdoće volana, odziva na gas podešavanja, mjenjača i sistem proklizavanja tako da eko pro mod daje najlagani volan odziv na gas je takav da omogućava sporiju vožnju odnosno osjećaj da dodajete više gasa a motor manje ubrzava i sve to ka ekonomičnijoj potrošnji goriva.

dsc-0283

dsc-0275

Sport plus mod daje maksimalan odziv na gas, mjenjač je u sport modu a dsc sistem u traksicnom modu.

dsc-0257

Svi zainteresovani mogu do 20. maja isprobati BMW-ova vozila X serije na parkingu Delta City-a u Podgorici.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar