Koncerti dua Pavličić - Pejović širom Evrope za 10 godina nezavisnosti

Mladi crnogorski muzičari, pijanista Novak Pavličić i violinista Igor Pejović, prirediće u ponedjeljak koncert u muzeju "Hadtorteneti" u Budimpešti, u organizaciji Crnogorske ambasade u Mađarskoj, a povodm deset godina od obnove nezavistnosti.
Objavljeno: 20. 05. 2016 - 13:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

će izvesti djela Sergeja Rahmanjinova, Arama Hačaturijana, Franca Vaksmana, Sezara Franka i Ernesta Šosona.

- Na ovaj način započeće koncertna turneja ovih muzičara, koja se nastavlja u Sarajevskoj Gradskoj vijećnici 27. maja, koncertnoj dvorani "Richard Wagner" u Beču 14. juna, zatim Geteborgu u Švedskoj 16. juna i, na kraju, u Crnoj Gori - navodi se u najavi ovog nastupa.

Novak Pavličić rođen je 1987. godine u Benkovcu, a završio je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova. Magistarirao je na Visokoj muzičkoj školi -ESMUC u Barseloni, u klasi prof. Pjera Reaka. Učestvovao je na mnogobrojnim državnim i međunarodnim takmičenjima, te osvajao nagrade u Šapcu, Beogradu, Rimu i Podgorici. Usavršavao se na majstorskim kursevima koji su vodili Vladimir Ovčinjikov, Natalija Trul, Klaudio Martinez Menez, Emanuel Krasovski, Vladimir Viardo i Dmitri Baškirov. Nastupao je širom zemlje, te imao turneje po Italiji, Francuskoj, Španiji i Švedskoj.

Igor Pejović rođen je u Podgorici 1995. godine, sa 18 godina završio je Muzičku akademiju na Cetinju u klasi prof. Mirana Begića, a sada je student specijalističkih studija na Konzervatorijumu "Richard Wagner" u Beču, u klasi prof. Igora Petruševskog. Usavrsavao se na brojnim majstorskim kursevima i seminarima kod eminentnih profesora, kao što su Irina Jašvili, Zoran Milenković, Andrej Kurti, Majkl Kopelman i Grigorij Krasko. Dobitnik Atlas stipendije i stipendije za talentovane učenike Vlade Crne Gore. Takođe, dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, dva puta je bio laureat takmičenja "Manja", a nagrade je osvajao i na Muzičkim festivalima mladih, te osvojio prvo mjesto na na takmičenju u Italiji. Priredio je brojne koncerte u zemlji i inostranstvu. 

Komentari: 0

Novi komentar