"KOTOR-TROJICA 2016": Rekordan broj inostranih automobilista

Prijavljivanje za učešće u međunarodnoj brdskoj auto-trci "Kotor-Trojica 2016" traje do večeras u 20 sati. Organizatori su saopštili da su se do jutros prijavila 134 učesnika, od kojih 72 iz inostranstva.
Objavljeno: 27. 05. 2016 - 12:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor Auto-moto sportskog kluba (AMSK) "Blažo Smiljanić", koje je organizator trke, Tripo Bukilica, saopštio je da je iz Hrvatske stiglo 46 učesnika.

"To je najviše kada je riječ inostranim predstavnicima. Kada je riječ o crnogorskim, do 20 sati, kada zaključujemo prijavu, očekuje se da ih bude oko 65", kazao je Bukilica, prenosi Radio Kotor.

Foto: Radio KotorFoto: Radio Kotor

Takođe, Bukilica je istakao da je po broju takmičara riječ o najvećoj trci u istoriji Crne Gore.

Trke na stazi Kotor-Trojica održaće se u nedjelju 29. maja. Start prve trke zakazan je za 12 sati, a po njenom završetku uslijediće i druga vožnja.

Treninzi su na programu sjutra, sa početkom takođe u podne.

Foto: Radio KotorFoto: Radio Kotor

Staza Kotor-Trojica duga je 4.350 metara.

Trka se boduje za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), najstarije na svijetu, koja okuplja 14 država.

"Nakon zatvaranja, 20-tak minuta prije početka treninga i trke, gledaoci se ne smiju ni jednog trenutka naći na stazi. Vozila će se, zbog brojnosti učesnika, puštati na svakih pola minuta, a zbog dinamike staza će stalno biti zauzeta sa četiri do pet učesnika", kazao je Bukilica.

Foto: Radio KotorFoto: Radio Kotor

U cilju bezbjednosti, oko staze su uređeni i vidikovci za pogledom na čuvenu „M" krivinu.

"Napravili smo i oko 140 „nju džersija" (betonskih odbojnika) da zaštitimo i pubiliku i vozače. Obezbijeđeno je prisustvo policije, vatrogasaca, hitne i šlep službe, redara i čistača. Oko trke će raditi 150 ljudi. Dijelićemo i uputstvo sa kartom o ponašanju na stazi", kazao je Bukilica.

Velika pažnja se posvetila bezbjednosti publike i vozača: Sa staze na brdu iznad KotoraVelika pažnja se posvetila bezbjednosti publike i vozača: Sa staze na brdu iznad Kotora

Povodom najave brdske trke "Kotor-Trojica 2016", kompanija "INA CRNA GORA" će u petak, 27. maja, na benzinskoj pumpi Tivat u terminu od 14.30 do 17.30 sati, promovisati trkačke automobile ekipa "INA ULTRA RACING TEAM" i "INA HISTORIC TEAM".

rtcg.me

Komentari: 1

Prologo

28. 05. 2016 - 07:09

U Kotoru je 1950, odprilike u Maju, na istoj toj stazi odrzan Djir motora sa prikolicama. Odnosno Trka trikolica. Nijesam siguran ali vjerujem da se ta trka odrzavala i nekiliko narednih godina. "M" okuka je bila 'hot spot' za posmatranje a ja sam imao srecu da odatle posmatram tu trku. Mozete zamislit kakvo uzbudjenje dozivljava jedan desetogodisnjak kad vidi ispred sebe motor ulazi velikom brzinom u okuku a njegov "suvozac" se 'izvuce" iz prikolice da bi odrzao ravnotezu sto sve izgleda akrobatski spektakularno. Uvijek zahvalan Kotoranima za sretno djetinjstvo i najljepse uspomene iz rane mladosti.
Novi komentar