MFC u Podgorici: ''Psihopata'' rutinski, Beli demolirao Aranđelovića

MFC Fight Night održan je po četvrti put u Crnoj Gori, a po prvi put imali smo priliku da u glavnom gradu naše države gledamo 20 najboljih boraca regiona.
Objavljeno: 13. 06. 2016 - 08:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Krcata sala gimnazije Slobodan Škerović ugostila je 20 najboljih boraca regiona, koji su u deset agresivnih borbi brzog tempa, opravdali najavljeni spektakl u Podgorici.

U prvom poluprofesionalnom meču, rukavice su ukrstili Nikola Glavičanin iz Podgorice i budvanski borac Jovan Ivanović. Mladi podgoricanin je aktivno počeo meč razmjenjujući par brzih udaraca. Tokom nastavka runde Glavičanin je bilježio ubjedljive poene držeći meč u svojoj kontroli. Međutim, u drugoj rundi situacija se okrenula u korist budvanina, koji je fantastičnim manevrom uspio da se izvuče iz nezavidne situacije stao u dominantu poziciju te nakon serije jakih udaraca, sudija Milan Filipović je okončao borbu u korist Ivanovića.

prva-borba

Druga poluprofesionalna borba je ujedno bila i najduža na ovom eventu. U ring su stali Dejan Tomić iz kluba Fabricio i Nikola Dragović iz budvanskog kluba Bušido. Tri runde od po tri minuta su protekla u znaku budvanskog borca koji je uz svoje ime upisao većinu postignutih poena na meču. Mladi Tomić je imao sjajnu priliku pred kraj treće runde kada je uhvatio budvanina u giljotinu ali u nedostatku snage nije uspio da uzme pobjedu. Bodovnom odlukom sudija Nikola Dragović odnosi pobjedu.

2-borba

Na red su došle profesionalne borbe. U trećem meču večeri snage su odmjerili Edo Čavrk iz Hrvatske i Stefan Šuškavčević iz Podgorice.

3-borba

Hrvatski borac je u poečtku meča zauzeo inicijativu, ali već nakon par minuta borbe Šuškavčević je preuzeo glavnu riječ te uz potpunu dominaciju u drugoj rundi okončao meč u svoju korist.

3-borba-2

Jedna od najkraćih borbi večeri bila je između Slobodana Vukića iz Prijedora i Nina Skrijelja iz MMA kluba Zabjelo. Predstavnik iz Prijedora je u prvih nekoliko sekundi meča pokušao da zauzme sredinu borilišta ali agresivan stav i brz rad mladog Skrijelja je ojalovio sve njegove planove.  Svega par minuta prve runde je prošlo kada su treneri Vukića bacili peškir. Nino odnosi veliku pobjedu.

4-borba

U petom meču večeri pojavio se Vaso ''Psihopata'' Bakočević, jedan od najvećih crnogorskih MMA boraca a njegov protivnik je bio Zoran Spasojević. Od samog starta popularni ''Psihopata'' je pokazao kolika je razlika u klasi.

5-borba

Izblokiran udarac nogom, kontra kroše, Spasojević je bio na podu. Svega 35 sekundi trajao je jalov pokušaj Spasojevića da se vrati u meč. Tehničkim nokautom Bakočević uzima rutinsku pobjedu.

5-borba-2

U sljedećoj borbi snage su odmjerili Aleksandar Rakas iz Hrvatske i Nemanja Radulović iz Prijedora. Meč koji je obećavao nije trajao previše, te je već početkom prve runde Rakas nogom udario u pleksus svog protivnika i time odnio pobjedu u Hrvatsku.

6-borba

Sedmi meč sastavio je Vukašina Magdovića iz Beograda koji je snage odmjerio sa Nebojšom Bogdanović iz Tivta. Jednolična borba pripala je mladom borcu iz Tivta, koji je pokazao apsolutnu dominaciju kako na nogama tako i u parteru. U agresivnom stilu večeri Bogdanović je tehničkim nokautom izašao kao pobjednik.

7-borba

7-borba-3

Jedna od najzanimljivijih borbi večeri bila je između Borislava Nikolića iz kluba Car Dušan Silni, i Marinka Zarubice iz kluba MMA Zabjelo. Gotovo pune dvije runde su ova dva borca razmjenjivala snage držeći krajnju neizvjesnost do samog kraja.

8-borba

Nikolić je jako ušao u meč i koristeći pretežno bokserske udarce, zadavao velike probleme momku sa Zabjela. Međutim Zarubica je, na odusevljenje publike, krajem prve i početkom druge runde poentirao sa serijom sjajnih udaraca i tražio prolaz na parteru. Ipak, predstavnik kluba Car Dušan Silni je uspio krajem druge runde da uhvati u giljotinu Zarubicu i time okonča borbu.

8-borba-2

8-borba-3

Predposljednji meč večeri je ujedno bio i najubjedljiviji prikaz apsolutne dominacije. Legendarni borac Dragutin Beli Milošević je svoje rukavice ukrstio sa Danielom Aranđelovićem iz Kragujevca. Da Aranđelović u meču nema šta da traži postarao se Beli, koji je od samog početka agresivno i jako krenuo na svog protivnika. Posle svega tridesetak sekundi meča Aranđelović se našao na leđima. Munjevita serija Miloševića potpuno je ošamutila kragujevačkog borca. Ishitrena odluka Aranđeovića da pokuša da se što prije vrati na noge dovela ga je u samo goru situaciju. Beli polugom okončava meč.

9-borba

Posljednja borba večeri ujedno je bila i jedina sa spornom odlukom sudije. U desetom meču snage su oprobali Stefan Negucić, član kluba Car Dušan Silni i Miloš Janičić iz kluba Fabricio. Od samog starta Negucić je pokazao da je spremniji ušao u meč.

10-borba

Udarac za udarcem pronalazio je lice podgoričkog borca koji je jako pasivno proveo većinu meča uzvraćajući tek sa nekoliko lou kikova. Očigledno je bilo da je Janičić svoj izlaz tražio korišćenjem brazilske džiu džice, međutim Negucić mu nije davao prilike već je taktički nakon serije brzih i jakih udaraca držao distancu. Ipak podgorički borac je imao sjajnu priliku na parteru u drugoj rundi, ali Negucić je nekako uspio da se izvuče iz zahvata podgoričanina.

10-borba-2

Krajem druge runde Stefan je uputio sjajan kroše koji je uzdrmao njegovog protivnika, ali je Janičić uspio da se stabilizuje te držanjem garda nastavio da se brani od jakih udaraca Negucića. U tom trenutku sudija meča odlučio je da prekine borbu, iako je bilo i više nego očigledno da je Janičić svjestan, na nogama i da može da se bori. Uz veliko negodovanje publike i podgoričkog borca, pobjeda je pripala Stefanu Neguciću, koji je njome donio 100procentan učinak klub Car Dušan Silni.

10-borba-3

L.Đ.

Komentari: 0

Novi komentar