Engleska blogerka: Crna Gora je najljepša država u Evropi (FOTO)

Na blogu -adventurouskate.com, Kejt iz Bostona u Engleskoj, piše o svojim putovanjima i najljepšim iskustvima sa istih. Ona je sa 26 godina napustila posao, da bi sama putovala svijetom. Ona o našoj državi piše, kao o najljepšoj u Evropi.
Objavljeno: 04. 07. 2016 - 15:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ah, Crna Gora. Znala sam da je volim i da če biti lijepa. Ali, nisam imala pojma da ima tu vrstu ljepote, koja oduzima dah i ostavlja bez teksta!"kazala je Kejt.

Ona je pisala o stvarima, koje joj se najviše dopadaju u našoj zemlji.  Crna Gora ima prelijepe primorske gradove, kaže ona, a posebno izdvaja Kotor.

balkans-3249

"Bili smo smješteni u Kotoru, a nismo mogli odabrati bolju lokaciju. Sa Bokokotorskim zalivom sa jedne i planinama sa druge strane, ovo je jedan od najspektakularnijih gradova, koje sam ikada vidjela" misli. Ona je pomenula i Budvu, čiji je stari grad kao mali Dubrovnik.

"Ali ljepota Crne Gore prevazilazi ove gradove"kaže Kejt, koja se oduševila i srednjovjekovnim Perastom i, kako misli, savršenim pogledom na ostrvo.

"Možete li zamisliti udaju u toj crkvi na privatnom ostrvu? Ako je premala za vas, veća postoji na Svetom Stefanu"priča ona i dodaje da je uvijek maštala o tome da posjeti Sveti Stefan, koji je zaista lijep, kao na fotografijama.

balkans-3369

Oduševljena je i planinama. Posjetila je i kanjon Tare.

"Dok sam išla iz Kotora do kanjona, trebalo je oko 3 sata, a usput sam sve opsesivno fotografisala. Bože, kako ova zemlja može biti ovako lijepa?"pita se ona.

Ona je nekoliko sati provela na raftingu rijekom Tarom.

balkans-3448

"Veslali smo, vrištali, smijali se sa našim novim prijateljima iz Švedske i Ukrajine. Zaista smo imali privilegiju, da doživimo ovo mjesto."govori Kejt.

Na dan, kada je trebala da se vrati nazad u Englesku, probudila se rano, da bi se popela na Kotorsku tvrđavu.

"Tako se vide se zraci sunca, kako se utapaju u more"oduševljena je.

balkans-3295

"Poslije ovog putovanja, voljela bih da se vratim i vidim više od ove zemlje, ostanem nedjelju dana, ili čak dvije. Postoji toliko toga da se vidi, a ja sam zagrebala samo površinu" zaključuje Kejt.

I.D.

Komentari: 5

+

04. 07. 2016 - 17:20

Hvala Analitika. Lijepo zaista. Dajte malo vise ovakvih clanaka. Ovaj narod je sludjen anahronim autisticnim spstvom I mrznjom prema vlastitoj drzavi
Thank you

04. 07. 2016 - 17:38

Kate.
Crnogorka

05. 07. 2016 - 09:41

Bravo Kate!Bravo Analitika jer ste pronašli ovaj blog!ponosna Crnogorka
Beogradcki CRNOGORAC

04. 07. 2017 - 18:53

A jes lijepa,jadna...Nema je ljepse na kugli...No sto je bolje? Kad je skoro polovina ne osjeca svojom.A sve ih je nahranila i odnjivila....podigla.Ta ,skoro, polovina voljela bi i da je nema.No neda se Ona....DA JE VJECNA!
Cikoticc

04. 07. 2017 - 23:22

Albansko do bara i tuzi, Boka kroatska itd... kaf tad
Novi komentar