Kreće milionska rekonstrukcija SC “Morača”: Pretvaraju salu u multifunkcionalnu dvoranu

Glavni grad Podgorica otpočeo je projekat potpune rekonstrukcije Sportskog centra “Morača”, saznaje Portal Analitika.
Objavljeno: 18. 07. 2016 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Odbora direktora „Sportski objekti“ o pokretanju postupka realizacije rekonstrukcije dijela SC „Morača“ u multifunkcionalnu dvoranu našao se na dnevnom redu Skupštine Opštine Podgorica.

Prema nezvaničnim podacima, rekonstrukcija je vrijedna 4,2 miliona eura, a kako će zaista izgledati dvorana nakon obnove, znaće se 28. jula, kada će biti predstavljen projekat, na sjednici lokalnog parlamenta.

Podsjetimo, Kina je je, krajem prošle godine, ponudila nepovratnu milionsku pomoć za opremanje SC “Morača” i druge projekte.

“Ambasada NR Kine u Crnoj Gori uputila je Kabinetu potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Notu br.193/15, od 17.11.2015. godine u kojoj informišu da je Vlada NR Kine spremna da potpiše na IV-om Samitu lidera država Kine i Centralne i Jugoistočne Evrope, Sporazum o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore. Donacija će iznositi 20 miliona juana (2,9 miliona eura) i planirano je da se upotrijebi za rekonstrukciju i proširenje univerzalne sale Sportskog centra Morača u Podgorici i druge projekte Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore”, navodi se u Informaciji o zaključivanju Sporazuma o nepovratnoj pomoći u okviru ekonomske i tehnološke saradnje Vlade NR Kine i Vlade Crne Gore.

P.Z.

Komentari: 2

da nam zivi crna gora

18. 07. 2016 - 13:45

to ce izaci na 10 meleona evo da se kladimo a za 10 meleona se moze napraviti nova sala, svaki projekat kod na DPS se ugradi minimum duplo.Kruzni kod Cetinja je bio pola meleona a realna vrijednost je 50 hiljada ali doci ce i to na naplatu veoma brzo jer za pljcku ove zemlje i ovog naroda ce mnogi zavrsiti u Spuz.Ova sa Budvom je samo farsa.
Građanin Cg

18. 07. 2016 - 13:51

4,2 miliona eura, pa za ovaj novac se mogu minimum 3 fabrike izgradit i uposlit narod da živi od plata. Kome je do kupanja kada nema od čega živjet.
Novi komentar