Imenovan novi ambasador EU u Crnoj Gori

Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije, objavila je juče imenovanje 17 novih šefova Delegacija Evropske unije, u okviru redovne rotacije za ovu godinu.

Objavljeno: 21. 07. 2016 - 11:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Među 17 imenovanih je i Aivo Orav koji će obavljati funkciju šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. On trenutno obavlja dužnost šefa Delegacije Evropske unije u bivšoj jugoslovenskoj republici Makedoniji.

Orav je ranije obavljao dužnost ambasadora Estonije u Turskoj, pokrivajući istovremeno Liban i Azerbejdžan, a bio je i estonski ambasador u Poljskoj, pokrivajući i Bugarsku, Rumuniju i bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju.

Takođe je radio u Ministarstvu spoljnih poslova Estonije, između ostalog i na funkciji političkog direktora. Pored svog maternjeg estonskog, Orav govori engleski, ruski, njemački, bugarski i francuski jezik.

Aivo Orav će na novoj funkciji naslijediti sadašnjeg ambasadora EU u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, čiji četvorogodišnji mandat ističe 31. avgusta. Orav će stupiti na dužnost 1. septembra.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.

Komentari: 3

Bazarov

21. 07. 2016 - 11:54

Na sto su spali "nasi narodi i narodnosti" da im pamet sole o demokratiji bivse vukojebine iz Istocnog Bloka koji su prodavali u SFRJ "sve za crvenu"-100 dinara (novcanicu poznatu kao konj) i stajali u redu za toaletni papir.SFRJ -socijalisticki i neponovljivi raj na zemlji.SFRJ- presedan u istoriji,komunisticko -socijalisticka drzava u kojoj je hit bila pjesma "Born in the USA",socijalisticki raj -SFRJ u kojoj su 70-tih Stonesi przili "sve u 16".Sve u svemu,ipak je Bravar iz Kumrovca ostao gospodin i najveca frajcerina. Zivjela revolucija !!!
Baranin

21. 07. 2016 - 13:13

Nemaš ti pojma o Estoniji. Nijesu ti to Rusi da si mogao za najlonke da se omrsiš. A taj socijalistički raj je opisao Duško Radović na Studiju B u Beograde dobro jutro: "Danas druga i četvrta grupa neće imati struju! Nije daleko dan kad će vijest glasiti - danas gladuje druga i četvrta grupa!" Biti frajer sa 120 milijardi američke bespovratne pomoći ? Nema toga više, nema blokova, nema korišćenjka blokovske podjeljenosti, socijalizam je umro, a ti revolucionaru pođi malo da bereš breskve u 13. jul umjesto što po vazdan mrčiš po toj tastaturi i kukaš što ti neko ne pokloni jedno 100.000 eura, pa si ljut na vlast.
Bazarov

21. 07. 2016 - 14:12

BARA-NIN-Stari,sto se tice kuckanja po tasturi "po cijeli dan" rekao bi prije da si ti taj koji kucka,a to mozes provjeriti jednim klikom ko koliko kucka,je li tako? Sto se tice breskava,obozavam ih. .Zasto si tako nadrkan ? Reci mi ko je pominjao i kukao da mu pokloni 100 000 €? Meni se prije cini da ti ne da si u socijalizmu,nego me podjecas na one "sudije" iz 1945 bez zavrsenog razreda osnovne skole koji su osudjivali one koji kazu nesto protiv vlasti. Zar je zabranjeno pisati na politickom portalu PA protiv vlasti? Sta si ljut,zato sto pisem protiv vlasti? Da li ti znas sto znaci pluralizam i demokratija? Daj malo ozbiljnosti,pa nije ti ovo poljoprivredna emisija Vocarstvo ili Portal-Vrtuljak ljubavi,vec politicki portal.Samo za tvoju bazu podataka,obisao sam citavu Evropu najmanje ,tri puta "uzduz i popreko".Ako imas sta protiv mojih stavova,demantuj me,a breskve, kajsije,svjezi sir i vunene carape ostavi za Sajam poljoprivredne mehanizacije,ratarstva,vocarstva i stocarstva
Novi komentar