Đukanović sa šeikom Mohamedom: Želimo da privučemo što više investicija iz UAE

Premijer Crne Gore Milo Đukanović i potpredsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija Mohamed Bin Rašid Al Maktum danas su se sastali, javlja CdM.
Objavljeno: 25. 07. 2016 - 23:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema informacijama sa sajta Vlade UAE, Đukanović je na sastanku istakao da je želja crnogorske vlade da privuče što više investicija iz te zemlje, naročito privatnog sektora i preduzetnika.

Šeik Mohamed je na sastanku kazao da je uvjeren da će zakoni i regulative u Crnoj Gori štititi strane investicije, ističući da se vlada i privatni sektor UAE raduju budućoj saradnji i osnaživanju ekonomskih, turističkih i kulturnih veza dvije zemlje.

- Mladi treba da imaju jednake mogućnosti za zaposlenje koje će im omogućiti pristojan život - dodao je šeik Mohamed.

Đukanović je podsjetio na korake koje preduzima IDC u Porto Montenegro, pozdravljajujući investicije vlade UAE u našoj zemlji, sa naglaskom da one imaju podsticaj za doprinos željenih ekonomskih ciljeva.

Šeik Mohamed i Đukanović su takođe razmijenili mišljenja o najnovijim međunarodnim dostignućima i važnosti unapređenja bezbjednosti i mira širom svijeta. Razmatrali su bilateralne odnose između UAE i Crne Gore i načine za dalje promovisanje ovih odnosa u cilju povećanja zajedničkih investicija.

Pored Đukanovića, sastanku su prisustvovali i ministar turizma Branimir Gvozdenović i ambasador Crne Gore u UAE Darko Uskoković.

Izvor i foto: CdM

Komentari: 0

Novi komentar