Rad na jahtama: Dočekujemo prostitutke, dosta zarađujemo

Rad u posadi ili kao osoblje skupocjenih jahti za bogataše najčešće je odlično plaćen posao, ali sa strogim ugovorima o povjerljivosti, najčešće jer se na tim brodovima doista može svašta vidjeti. Ne radi se samo o serviranju kavijara i skupih koktela, naime jedan anoniman član posade na takvim plovilima otkriva kako je jedan od zadataka koji je trebao ispuniti bilo sakupljanje i pospremanje korištenih seks-pomagala...
Objavljeno: 28. 08. 2016 - 09:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Dočekivali smo latvijske i ruske prostitutke, a obično ih se dovozilo do jahte u pristaništima u floti skupocjenih Mercedesa. Potom bi bogati klijenti odabrali tri žene za taj dan", rekao je jedan od kuvara na takvim jahtama koji je poželio biti anoniman zbog strogih uslova zapisanih u ugovoru o radu.

Nakon nekog vremena vas više nije ni briga, radite svoj posao i za to dobijate odličnu platu, a da se na nešto pobunite, dobili bi otkaz i došao bi neko drugi, oni to ne bi prestali raditi.

Nije neuobičajeno čuti razne dogovore o prodaji ili nabavi droge, poput kokaina ili ekstazija. Tablete Viagre se na tim brodovima žvaću kao bomboni, kaže Dan.

Na jahtama se ne ponašaju najgore njihovi vlasnici, već oni koji ih unajme na nedjelju ili dvije i za to plaćaju preko pola miliona eura kako bi uživali u plovidbi na brodovima koji imaju bazene, kućne bioskope...

Sve vam se na tim jahtama svodi na "nabavimo droge, nabavimo prostitutke, zlostavljajmo posadu svojim zahtjevima", no uprkos svemu, ne mogu se požaliti jer sam samo prošlo ljeto zaradio preko 28 hiljada eura u napojnicama.

Prostitutke zarade i do 35 hiljada eura na noć

Tokom uglednog filmskog festivala, najunosniji je posao rentiranje jahti i svega što ide s tim - svjedoče upućeni. Svake godine, žene koje Francuzi nazivaju puttes de luxes (luksuzne prostitutke) koje obično obračunavaju minimalno 3500 za noć, za razliku od onih koje to čine na ulici za cijenu od oko 50 eura, debelo naplaćuju svoje usluge na jahtama koje unajmljuju biznismeni, a čiji su gosti i brojni slavni glumci te velikani iz tog svijeta. 

"Prostitutke se ističu u Cannesu. One su u posebnim prostorijama na zabavi, dobro obučene i ne puše", rekao je filmski kritičar Roger Ebert

"Svi se veselimo festivalu, to je doba u godini u kojem najviše zarađujemo", rekla je prostitutka koja se naziva Daisy, a prezime je sakrila. Priznaje kako je puno takmičenja među djevojkama, konkurencije s istoka, ali prednost uvijek imaju domaće djevojke. Tokom deset dana festivala, od 100 do 200 prostitutki se svakodnevno kreće po hotelima.

Najljepše djevojke s najvišim cijenama ciljaju luskuzne hotele, za koje znaju da u njima odsjeda najbogatija klijentela, što su mahom Arapi.

"Kod njih možete naplatiti i do 35 hiljada eura za noć. Arapi su najvelikodušniji ljudi na svijetu, za njih je taj novac samo papir. Obožavaju odlazak na jahte, a žene biraju prije nego se otisnu na pučinu te samo dogovore kad će ih gumenjaci "dostaviti".

Svake godine je u zalivu od 30 do 40 luksuznih jahti. Na svakoj od njih se nalazi barem deset djevojaka, obično modela, koje su gole ili polugole. Zabava se svodi na drogu, piće i seks s prekrasnim ženama. Cure čekaju svoje koverte na kraju noći, to je tradicija koja tamo postoji već 60 godina. Neke od njih su i holivudske glumice B ili C kategorije, koje su lošim odlukama u karijeri pale u drugi plan. 

Kod predaje novca za usluge, klijenti stave dogovorenu svotu u kovertu, a sa spoljne strane napišu "dar". Tako da je zapravo riječ o darivanju, sa smiješkom otkriva jedna ruska prostitutka. 

Seks nije tako strašan, obično traje samo pet minuta

Osim zgodnih, slavnih i uglađenih muškaraca, ekskluzivne pratnje na jahtama, kako same sebe nazivaju, priznaju da ponekad spavaju i s muškarcima koje lično smatraju krajnje odbojnima - starijima, debelima, s manjkom higijenskih navika. No, sve to nekako prežive i važno im je da "inkasiraju". 

"Da se razumijemo, ko bi uživao u takvom seksu. No, zarada od desetine hiljada eura na noć svakako ga čini ugodnijim. Budimo realni, taj sami čin obično traje oko pet minuta. Malo stenješ, uzdišeš, previjaš se, kažeš mu kako je velik i tvrd, njemu to bude okidač i gotov je za pet minuta. Rijetko kada traje duže od toga", prepričala je česta posjetiteljka jahti. 

express.hr

Komentari: 0

Novi komentar