Đuranović: Nova trojka

Do juče bijaše: Ranko, Ćaki i Žarko - u Milovoj Vladi izbornog povjerenja, a od juče: Ćaki, Srđan i, naravno, Žarko u - izbornoj trci za novu vladu
Objavljeno: 03. 09. 2016 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Čudo je to elektronsko glasanje: nijesi tu, a opet - jesi. Sad neki u SNP-u rezignirano podnose ostavke, drugi tvrde da glasanje na Glavnom odboru nije bilo statutarno... Ali, SNP je prelomila i možda se ne treba držati statuta, da prostite, kao pijan plota. Ko zna, možda stvarno treba povjerovati da je agilni Srđan Milić tačno prebrojao ,,teleton“ glasove, da su  Damjanović i Šćekić, bez tajnih pogodbi oko mjesta na poslaničkoj listi i eliminisanja Jonice, iskreno podržali koaliciono stremljenje predsjednika partije... i da sve to, kako bi rekao Milić, rade principijelno, iz viših interesa u cilju promjena na bolje.

Principi, viši interesi, promjene; zamorno je iznova slušati ta opšta mjesta u rječniku naših političara. Ali, gotovom poslu mane nema. Do juče bijaše: Ranko, Ćaki i Žarko – u Milovoj Vladi izbornog povjerenja. Od juče Ćaki, Srđan i, naravno, Žarko u izbornoj trci za novu vladu. Samo još da nakon 16. oktobra vidimo: je li to nova vlada - bez Mila ili nova vlada - uz Mila?

Kako god, nova trojka je formirana i valja rasvijetliti stranačke interese i naslutiti političke posljedice koje će proizvesti uvezivanje tri programski raznorodne stranke. Najlakše je razumjeti spremnost GP URA da pohita u zagrljaj Demosa i SNP-a. Stranci registrovanoj 1. avgusta (?!), koja je napuštajući ishitreno Vladu izbornog povjerenja ostala ,,na ledini“ dva mjeseca pred izbore, savršeno odgovara štit dvije jače, mnogobrojnije partije. Ulazak u trojni savez za Rakčevića znači ulazak u parlament. Da su ostali samostalni, lako bi postal vanparlamentarni.

Možda će morati da progutaju knedlu i zaborave na programsku priču o članstvu Crne Gore u NATO, ali to je cijena koju je, računu skloni Rakčević, očito voljan da plati. Platiće Rakčević cijenu i u padu podrške: dojučerašnji, mahom građanski orijentisani, simpatizeri GP URA neće zdušno glasati partiju koja je uletjela u savez sa Demosom koji nije za članstvo u NATO, ne priznaju zločin u Srebrenici i čiji su simpatizeri do juče bili pobornici nacionalističkih politika.

Zato ne treba isključiti mogućnost da od trojnog saveza profitira onaj koji je brutalno izbačen iz koalicione igre: birači koji okrenu leđa Rakčeviću, možda će pogledati u pravcu Krivokapićevih socijaldemokrata.

Demos ima jasnu političku računicu. Istina je da im istraživanja javnog mnjenja garantuju ulazak u parlament. Ali, istina je i da je Demosova infrastruktura na terenu slabašna, tek su formirali neke podružnice pa Lekić muku muči da zapamti imena svojih saradnika u lokalnim odborima.

I - što je najbitnije - u Demosu znaju da će u kampanji po njima, kao ,,izdajnicima DF-a I Milovim ministrima“, da bije teška artiljerijska paljba Demokratskog fronta. Ima u Demosovom izboru i ličnih motiva. U onoj ,,staroj“ trojci Lekić je bio drugi igrač, iza Krivokapića. Sada će lider Demosa biti predvodnik novog trojnog saveza, što nosi i dodatne političke poene. Ko bi odbio takav ,,poklon“?

Najteže je razumjeti novu poziciju Socijalističke narodne partije i postupke njenog lidera Srđana Milića. Prije četiri godine, SNP je u crnogorskom parlamentu bila zastupljena sa devet poslanika. U međuvremenu, došlo je do cijepanja stranke, formiranja Bečićevih Demokrata. Milićeva liderska pozicija dodatno je ugrožena pred Kongres SNP-a, kada su mu se javno suprotstavili Damjanović i Šćekić...

Ipak, žrtva na koju Milić pristaje nije tako mala. Naprotiv. Iako ima najjaču partijsku bazu i sposobne ljude na terenu, Milić je prihvatio da u raspodjeli 21 mjesta na poslaničkoj listi dobije čak dva mandata manje od Demosa i tek dva više od GP URA koja kao partija do juče nije ni postojala?! Uz to, predsjednik SNP-a prvi put od 2008. godine neće biti nosilac liste. Dakle: da bi SNP ponovila broj mandata sa izbora iz 2012. godine, trojna koalicija će morati da osvoji - najmanje 27 poslaničkih mjesta, odnosno nekih 32, 33 procenta?!

To je gotovo nemoguća misija i zato Milićevo ulijetanje u savez sa Lekićem i, posebno Rakčevićem, treba tumačiti kao posredno priznanje da je mašina SNP u mnogo lošijem stanju nego što vlasnik želi da kaže.

Ali i kao moguću najavu dešavanja nakon 16. oktobra. Kada Milić, Lekić i Rakčević najavljuju promjene, to ne mora automatski da znači da slijedi baš smjena sistema vlasti. Uostalom, neki od njih su sada u vlasti ili su donedavno bili dio vlasti. Vlasti na čijem je čelu Milo Đukanović.

Draško ĐURANOVIĆ

Komentari: 74

Đuranović: Nova trojka

03. 09. 2016 - 07:24

hahaha, BRAVO nista do DF,
VelDIN

03. 09. 2016 - 11:47

Draško ne piše napamet, ima podatke sa poslednje ankete. DPS 40, DF 21, demokrate 7, SNP 6, Demos 4, BS 4, URA 3, SDP 2, SD 2, Pozitivna 1,5... Znači, koalicija SNP-Demos-Ura može računati na oko 13 odsto, i neko će od njih da odlučuje da li da se pravi vlast sa DPS i BS ili sa DF.
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:03

Djesu to ovi tvoji cetnici iz df imaji procenata ka crveni kmeri doduse istu politiku vode.
Puci

03. 09. 2016 - 07:28

Kada ovako iskusni analitičar govori o snazi SNP i poredi je sa izborima 2012. očito zaboravlja da se partija prosle godine podijelili na 2 dijela i da niko ne ocekuje broj mandata koje su imali prije rascjepa.
nik53

03. 09. 2016 - 07:48

Navodi vodu na svoje korito.
Mia

03. 09. 2016 - 07:33

Rogovi ce vrlo brzo razbucati vrecu .
cccc

03. 09. 2016 - 08:07

Gospodine Drasko,ovo je jedan od vasih najlosijih tekstova.U SNPu niko nije podnio ostavku,zar ne?Uprkos raznim spinovima CDMa,Pobjede i ovog portala.I kako to da se vi tekstom odmah javite da iskomentarisete udruzivanje opozicije a niti jedan tekst o Limenci...najbrutalnijoj korupciji u Evropi ikad izvrsenoj.
Guest_74179

03. 09. 2016 - 08:20

Buckuris koji za konstituente iz trojke pojedinačno znaci spas, svakog na svoj nacin. Zbir tri spasa na izborima da iznosi tridesetak mandata je u granicama naučne fantastike, da ne kazem gluposti. Nazalost, bez obzira na broj njihovih mandata, stvara se politički milje, u djelu ove koalicije, od paučine.
KARA RADUSIN

03. 09. 2016 - 08:25

Gospodo ne žulja vas nova trojka nego Ranko i SDP - koji imaju sve veću podršku u Crnoj Gori.Znaju oni odakle prijeti najveća opasnost.Mi stari Liberali znamo da svojevremeno DPS-u i SNP-u(Peđi i Milu) je bilo cilj da unište veličanstveni LSCG-nažalost i na nesreću naše države uspjeli su.Vidite li neku sličnost sa DF-om i DPS -om ponovoPeđa i Milo koja koincidencija.
CARA RADUSINE......

03. 09. 2016 - 11:01

....ti sa svojija 59 godina..vakat je da naučiš-da frižederi služe da se u njima "SPAŠAVA"-kvarljiva roba..? Nažalost VAS(LSCG)-nije imao ko da smesti u "FRIŽIDERU"-pa ste danas diljem ND MONTENEGRA -roba na rasprodju...e bo CARO MIO CARA CARINA CARO RADUSINE-robo od frižiždera...?!
-

03. 09. 2016 - 16:34

Liberali su sirom suverene Crne Gore, bas kao i cetnici. Dakle cilj liberala je ovdje, sto se Velike Srbije tice zagovornici su ko u zatvoru ko po portalima pusuci komentare mrznje,..., a vrijeme i civilizacija neumitno idu naprijed
Sprdnja

03. 09. 2016 - 08:34

Rijetko los tekst...
Što se bunite Crnogorci...

03. 09. 2016 - 09:09

...pa vama se oće "trojke(sretni brojevi)"-počev od TROJNE KRALJEVINE ustaško četničko belogradejske-koja je prvi put :došla gave kraljevini Crnoj Gori-pa drugoi put :sebi 1941 i treći put :TITOVOJ SFRJ-1989 koju su zahranili-a predhodno je UBILI na IV PLenumu CK SKJ-na Brijunima 1.srpnja.1966 godine...?! E bo...DOBAR TRI...NIKO KA VI...? P.S. I jedna opaska-svezana za "sveto trojstvo": Zbora nema-trojstvo miriše na "HOMOGENIZACIJU" Crmničana i Ljubotinjana...stim što im NEDOSTAJU:Darko Pajović i Ranko Đonović...? E jado moj -đe bi bio kraj Katunjanima da su ovako elastični(Milo i Ranko...)..ka Crmničani i Ljubotinjani...? A bome bili bi Petrovići Njegoš-pa Crnom Gorom vladali najmanje dijestotine/200/ godina...? A ovako -ja bi reka bolje(ako se uzmogne) NIKAKO....
Cetnici iz CG

03. 09. 2016 - 17:01

Catnik tebe je Gospod osudio da do kraja zivota bljujes otrov zivjeci u omrzenoj zemlji. Tvoja sudbina je gora od zmije iz Biblije, gmize i bljuva otrov ali je nista ne veze za mjesto koje ne voli. Vi cetnici iz Crne Gore nigdje bolje prosli ne bi nego u Crnoj Gori Takvi destruktivni, ograniceni, violentni, ... kome bi trebali?
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:04

Povedi ih kuci no se Drzi Kosova postojbine Albanaca mislio reci Serbstva.
Mila K

03. 09. 2016 - 10:05

hehehe tipicno u stilu neuspjesnog ckl-a a da se folira sojska i cojska CG. Ali biti otvoreno uz DPS je casnije od onog performansa od sinoc g-dina Djonovica i njegovog smijesnog prelaska a kao u ime mrtvih liberala u nesto sto jos samo postoji do izbora.
Mila novenaria

03. 09. 2016 - 16:43

Eva Mile coven novinarke iz Vijesti. Jedna komicna scena jeste vidjet da Vijesti traze novac da bi posjetilac portala imao cast procitati clanak ove osobe :) , a ispod njenog clanka ni jedan komentar. Jeste li imali priliku procitati nesto od nje? Ne ! Steta. Humor je zagarantovan. Clanci su joj puni kvaziintelektualnih misli koji ruku na srce djeluju ko prevedeni sa drugog jezika na pogresan nacin. Mila je ekspert za ekonomiju i srpstvo u onjeru 95:5 %. Mila je nekad dizala u nebo i Amfilohija, ali se zna povuci u dozvoljene limite. Pogledajte joj komentar. Godinama prica o neuspjesnom CKL ili o Ranku. To su joj fiksacije. Ranko se po direktivi lista u kojem radi vise napadat ne smije. Ostao CKL. Pogledajte joj novinarsku i intelektualnu dubinu. Da je djonovic presao u DF recimo ne bi bio performance nego casan cin. Ovo je ilustracija ko se sve naziva novinarom u CG
Model novinara sa Vijesti

03. 09. 2016 - 16:52

Koja dubbing misli novinarke sa Vijesti. Wow. Definitivno se u uspjesnim Vijestima skupio sam kvalitet, creme alla creme novinarstva. Mila je epitom, model novinarke sa Vijesti. Pogledajte ovih par recenica, u kojima nije rekla nista, ali je zato istresla iz sebe akumuliranu zuc, pakost,... Pogledajte joj pismenost, molim vas. Djuranovic sa CKL pokazuje vise kvaliteta nago 8 (osam) biza.
Abu khabir muavija

03. 09. 2016 - 10:20

Ovo postaje ludilo.U svakoj novoj pozi ili stranačkoj konstelaciji stranke se ponašaju kao čiste i novorođene i ništa od onoga što su radile juče ili prekjuče nije bitno i nije bilo.Zaluđeni tifozi to prihvataju u potpunosti i onda se čude i ibrete i ljute što se neko,poput Draška Đuranovića, usuđuje da pamti i komentariše.Da li je SNP odbila da uđe u prvu trojku?Sada bez problema ulazi u dvojku.URA je napustila trojku zbog "strašne pljačke" od strane vlade u vezi sa A2A.Deset dana kasnije ulijeće nazad u dvojku.Jedina razlika je što tu nema SDP-a.Vlada je ostala ista pa ispada da je SDP kriv za "pljačku" u vezi A2A.Dajte ljudi uozbiljite se e ste postali grdna đečina.Ćaki je postao iluzionista kao Koperfild.Niko ne zna kako ima toliku podršku, jer niočemu se nije izjasnio.Ali naš narod izgleda voli mutno,tad najbolje riba grize.
cccc

03. 09. 2016 - 11:07

Kad već govoris o lovu u mutnom ti onda piši o Milu i Limenci,o Svetu i Zavali...o Milovom Blažu i hidroelektranama(samo smo cekali da on poraste i da nam pravi hidroelektrane)...
Lidija F.

03. 09. 2016 - 11:12

U drzavi dje na politickoj sceni nema politike, nema koncepcija, nema rjesenja, nema takmicenja programa, vec samo pljuvacine i hrdoklacenja, narod se tako i ponasa. Navija svako za svoj tim, protivnika mrzi po difoltu, za sve neuspjeha mojih favorita drugi je kriv, itd. Pogledaj ovu Milu K. Tipican egzemplar. Njoj je neki Djonovic performans ( ada nju je trebao da pita sto ce ii dje ce) ,a DF koji kampuje po sred grada joj je valjda demokratija pa cuti kao zalivena. Ali to je logika: sve je dozvoljeno ako je upereno protiv onih koje mrzim. A da joj je vlast dala ono sto misli da je po njenoj mjeri, danas bi drugu pjesmu pjevala.
-

03. 09. 2016 - 17:16

Draga Lidia, bice da zivis negdje u svijetu kad imas takvo vidjenje stvari. Potpuno se slazem sa tobom. Najprije je potrebno provjetriti ili kosmopolitizirati duh u CG. Najprije nije jasan razlog za vlast onih koji ne zele drzavu, ako ne da je opstruiraju kao bazicno preliminarno pitanje. Zapravo ovo je prva prepreka normalizaciji drustva, Moses li vjerovat da je Mila novinarka ? Saku sedmicu, u prosjeku, dodje na PA i ostavi po malo trova ispido clanaka, sa fiksacijom na "CKL" kako zove Pobjedu. Evo ti jos jedna primjer bolesti u ovom drustvu
Boban Bgd

03. 09. 2016 - 11:36

Teško je odrediti dijagnozu ovih što "ibrete" ispod tekstova koji su im misaono nedostižni. Iz svojih plitkih mozgova oni samo posmatraju što je protiv ili za njihova ubjeđenja. Pogledaj ovog Kara Radusina. Ko o čemu on o jednom te istom. Što god ga pitaš što bi trebalo da mu uključi mozak - džaba. Zamisli nekoga ko je u vlasti 18 godina i onda izađe iz nje čist kao novorođenče. Dobiju priliku da, zajedno sa ostalima uđu u Vladu i mogućnost da iznesu sav prljav veš DPS-a i - ništa!!! Što su radili 18 godina u toj vladi ako nijesu sposobni da lociraju ni jednu stvar od hiljade koji se vuku po žutim medijima evo najmanje tih 18 godina. I što se dešava? Niko ih ne pita đe ste bili? Što ste radili? Znate li vi išta? No i dalje verglaju jedno te isto što piše Dan, Vijesti, ... I onda moraš da se pitaš sa kakvom sortom to imaš posla. U redu. Postoji 1000 razloga da se u CG mijenja mnogo toga, ali da odjednom oni koji su dokazano nikakvi postaju opcija ? Ima li iko novi u CG ljudiiiiiiii!
Glasac

03. 09. 2016 - 12:37

Novih!? Odakle covjece? Niti bi mu ovi postojeci dozvolili niti iko, ucen, pamet a sa dostojanstvom i licnim dignitetom nebi sebi dozvoljo da ga valjaju po tome glibu, sto ovdje zovu politikom. Polticku scenu su zarobili strucni i intelektualni prosjek . Vecina su bili niko i nistra dok se nijesu dokopali partija. Danas bi ta vecina klala samo da ne izgubi poslanicku platu. Jer nema dje. Zasto se sva njihova politicka aktivnost svodi na etiketiranja, opanjkavanja, vrijedjanja, optuzbe? Jer neznaju nista drugo. Da znaju progovorili bi vise. Trazis vlast a nikako da kazes sto bi sa njom osim da se razracunavas sa DPS i Milom. A sto ces poslije? Aooo pusti sad toooo. Ako to pitas odmah si za Mila. Nesmijes biti za sebe no ili si za Mila ili za nas.
cccc

03. 09. 2016 - 13:05

Dobro si napisao.Đe bi i stabi rafio Emilo Labudović da nije poslanik.Vjerovatno ne bi imao đe ni 100€ da zaradi.Al sa druge strane nije mi jasno ko moze glasat DPS sem ukoliko nema nwki licni interes.
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:10

Ccc shvaticu ovo kao polumjesec jer ove tvoje serbende odatle poticu jasnije da ti bude Kurdi ( trroristicka organizavija) mo biramo manje zlo od veceg a tebi akovti se be svidja raspali za Kosovo pa tamo Thaciju palamudi i uci Albanski jezik jer bez toga tvoja je Buducnost upropascena.
"vome Kara Radusinu...

03. 09. 2016 - 12:50

....je đed 13.siječnja.1916(ona hrabra četa) u odorama hrvackog oružanog bratsva Bokeške mornarice( Skala radio Kotor:26/lipnja.2015-tema:"Bokeška mornarica je tkivo grada Kotora...")-oburdava Grob i Crkvu Njegoševu na Lovćenu-u slavu ćesara bečkoga i zauzimanja Lovćena(kapitulacija kraljevine Crne Gore)...e bo-ko o čemu Kara o jednom te istom..krije "didu.-didina nedjela"?!
cccc

03. 09. 2016 - 13:00

Pa evo ti covjece primjer Limenke.Sve jasno kao suncan dan.Je li neko u zatvoru?Nije.Ja da ukradem cokoladu u Voliju zaglavio bih 3godine u Spuž.A Milo bratu utrpa 12miliona eura u dzep i to narodnog novca i nikom nista.Opozicija jeste usla u izvrsnu vlast,al opozicija ne kontrolise sudstvo i tuzilastvo.Znamo dobro ko to kontrolise.Ja poslije Limenke ne bih glasao DPS ni lud.To je pitanje vaspitanja.
Boban Bgd

03. 09. 2016 - 14:20

Teško je sa vama komunicirati. Čovjek se mora spuštiti na nivo đeteta pa vam objašnjavati nešto što bi bio red da znate. Tačno, tužioci po službenoj dužnosti podižu optužnice a sudovi sude. Ali svako, naročito ministri i raznorazni funkcionerčići imaju pravo da podnesu tužbe zbog kršenja zakonitosti. I da podnesu prijave policiji i tužilaštvu. Još vam je ministar policije Danilović! Niko nije sporio nikome iz Vlade da potegne pitanje zakonitosti slučaja Limenka. To o kome se radi nema nikakve veze. Ili bi ti bilo lakše da je Rakčevićev brat? Zanimljivo je da niko od vas ne poteže pitanje brojnih bogataša koji finansiraju opoziciju o načinu na koji stiču bogatsvo? Svi se utrkuju da kažu kako je Rakčević naslijedio bogatsvo. Ako je tako, neka nam pokaže koliko je naslijedio a koliko stekao valorizujući nasljedstvo kroz poslove Šajo grupe. Stvarno ste svi smiješni. A na drugoj strani stvarate mitove o milijardama. I kao ovce vjerujete u sve što vam servira Perović i Dan.
Pendrek

03. 09. 2016 - 14:57

Nijesu to ovce Bobane nego kombinacija ovaca, foliranata i licemjera. Optuze vlast za nesto i time sebe apriori aboliraju od bilo kakve odgovornosti za ono sto oni rade. Za njih je dobar medij i dobar novinar samo ako pise protiv vlasti. Oni prostakluke i lopovluke u opoziciji pravdaju da je Premijer lopov. I posto su mu zalijepili etiketu sad mogu da cine sto hoce, imaju pravo. Dio njihovih simpatizera to kupuje i oni sa njima manipulisu. Takvi su im najmiliji. Slusaju i ne misle. Evo ti dva porimjera: krediti u Svajcarcima i apanaza majkama sa troje djece su tipicna zloupotreba budzeta za pridobijanje glasova. Opozicioni bot na to cuti ka' brav. Da je vlast to progurala zavijali bi ka kurjaci gladni, cim im daju signal.
aleksandar

03. 09. 2016 - 15:34

Bogdane, "problem" je što nije Rakčevićev, moj, tvoj ili nečiji brat - problem je što je Đukanovićev brat! Ne vozim audi, ne maštam o njemu, imam redovna primanja, ne živim loše, ne vjerujem u mitove o milijardama, ne vjerujem nikome osim onome što vidim... U ovom slučaju je dokazano da je Đukanovićev brat dobio nekoliko miliona eura od države čiji je Đukanović premijer, greškom ili namjerom nekoga ko je Đukanovićev (njegovog ministra) podređeni. Marović je PRIZNAO da je kriv... ovo nije fikcija, spinovanje ili ne znam šta. Ovo su činjenice.
Boban Bgd

03. 09. 2016 - 16:25

Pričaš o nečemu što ne znaš. Nije Đukanović dodijelio svome bratu nego SUD!!! Pa se uputi o čemu se radi. Malo je priča komplikovanije nego što je ti predstavljaš. Aco Đukanović je u sudskom postupku naplatio vrijednost nekretnine plus izgubljenu dobit. Znači to nije zarada od 10 miliona (koliko ja znam) jer je on kupio tu limenku (za koliko nemam pojma). Ali i ne želim da se bavim nečim što ne znam do detalja. Ja se ne bavim babskim ogovaranjima, pričam samo o onome što znam. A vi ste svi postali obične torokuše koje mrzi da se udube u bilo što. Vidiš, meni je siptomatično da sud donosi odluku u jeku najvećih demonstracija da se Acu Đukanoviću isplati 10 miliona. (7 vrijednost objekta + 3 za izgubljenu dobit). Vjerujem da je Đukanoviću u tom trenurku to najmanje trebalo. Sumnjivo mi je i zato što znam ko su sudije koje su to uradile. Crnogorsko sudstvo je prepuno onih koji su najbliži DF-u, ako te to zaista interesuje.
Slobodane-Bobane iz

03. 09. 2016 - 20:50

Beograda. Znaš ti dobro o čemu se radi Slobodane. Imaš ti neke svoje interese $$$$$$$$$$. I ti nekoga (mnoge) da nazoveš torokušom, nabijeđena sveznalico koja stida nema. Pošto si pulen ovoga Portala vjerujem da komentar neće biti objavljen, što je redovna pojava.
veki

03. 09. 2016 - 22:03

cini se i meni da Boban Bgd bas ima nekih interesa sto ovoliko zastupa DPS i Mila Djukanovica.Mora da je jedan od onih koji se odbro ocesao od Mila i dobro naplatio svoj "patriotizam".
veki

03. 09. 2016 - 22:02

Danilovic je ministar od prije par mjeseci i ti se sad usudjujes da njega prozoves sto nije pokrenuo tuzbu oko slucaja limenka.Licemjerno do krajnjih granica pogotovo od nekoga ko se usudjuje da nam navodne nesto objasnjava kao maloj djeci.nije Aco djukanovic preksio zakon u slucaju limenka nego drzavni sluzbenici koje mahom cine ljudi iz DPS koji nisu radili svoj posao i koji nisu sprijecili da nastane steta za drzavu.Nije ni Vesko Barovic kriv sto je kupio solanu za 800 hiljada eura nego je kriva drzava koja u Solani nije propoznala drzavni interes i nije namjerno hjtela da ga zavrsi..Nije kriva opozicija sto je Milka Ljumovic oslobodjena u slucaju CKB niti je kriva opozicija sto se u aferi Telekom odjednom izgubilo ime prve sestre.Tvoje je pravo da podrzavas DPS ali nemas pravo da nas koji nismo za DPS smatras intelektualno inferiornim u odnosu na sebe jer koliko znam ime Boban Bgd ne znaci ama bas nista vise od bilo koga drugog pseodonima pod kojim ljudi ovdje pisu.
Provincijalki

03. 09. 2016 - 22:50

Ma šuti seljancice mala, svojim limenkama, Ljumovicima i solanama. Nadji nekog sebi slcnog na pjaci, zenu tvog nivoa sa jutarnje kave ili portal tebi adekvatan poput in4s.net pa raspredaj te provincijalne uzaludne budalastine
Geaku beogradski

04. 09. 2016 - 08:26

Stigla ti je apanaža iz Podgorice pa se sad osjećaš moćno. Dok apanaža ne stigne titraš j..a tezgarošima sa Zelenog venca, Kalenića, Dušanovca. Tada im sigurno pričaš kako ste ti i oni isto, što i jeste - GEACI.
Boban Bgd

04. 09. 2016 - 00:58

Opa! Dobio sam svog hejtera. Super. I još mi nadrobi kako mrzim zemlju u kojoj živim a ja je pominjem samo komparativno sa CG: I to mu dođe mržnja prema zemlji u kojoj živim a Veki i vekice isakazuju ljubav prema CG u kojoj im ništa ne valja. Vekicama smeta što ja iznosim činjenice o teškom položaju građana u Srbiji (što nije tajna, prepuna je srpska štampa tih podataka, ljudi se ubijaju jer nemaju sredstava za život) jer im to kvari propagandu protiv CG. Cilj je da se građani CG obmanu kako je u CG sve najgore, pa se pišu takve gluposti da se u CG plate obračunavaju kao prosjek, kao da se u drugim zemljama obračunavaju drukčije. Nije vama vekice do istine, istina je vaš najljući neprijatelj. Niko ne voli što ljudi teško žive, ali to je objektivni položaj u svim zemljama regiona. Možda ćete vi sa Danilovićem i Lekićem da pronađete naftu i usrećite građane CG, jer samo budale misle da im drukčije mogu donijeti bolji život.
aleksandar

03. 09. 2016 - 12:07

Zamolio bih poštovanog novinara Đuranovića da poslije 25 godina smogne snage i napiše ili kaže šta misli o DPS-u, vladavini te partije, njenim funkcionerima, njenim promjenama političkog i ekonomskog puta, ekonomskim rezultatima....? Valjda je do sada stekao neko mišljenje o tome, jer o drugim partijama i ličnostima iz opozicije, kakva god da je, iznosi mišljenje vrlo često. Unaprjed hvala
Baranin

03. 09. 2016 - 13:48

Pisao je Draško i o DPS-u, ali vama nije dovoljna racionalna analiza. Vi tražite Vijesti, Dan. Mržnju, drvlje i kamenje, ... Neću pričati o DPS-u, ali hoću o tome da je zahvaljujućiu Đukanoviću CG krenula strateški u najboljem mogućem pravcu. Vanjska politika CG je za svaku pohvalu. To je jedan od razloga mržnje koja mu je upućena od rusofila i srbofila (to je jedna te ista fela). Ekonomski CG je postigla mnogo. Od zemlje koja je imalo po 40% gubitaka u SFRJ, koja je bila najsiromašnija republika, dogurala je da bude odmah iza Slovenije i Hrvatske. To su činjenice i tu ne pomaže nikakva prizemna galama i nezadovoljstvo što svi ne vozite audije. Vi se ravnate sa Norveškom, umjesto sa okruženjem, što je jedino naučno i validno. O društvenim devijacijama treba da se govori, o nekim lošim potezima takođe, ali sve treba posmatrati iz struke, ne iz kafane. Uostalom, neće DPS vladati vječito, pa ćete imati priliku da se uvjerite u svoje zablude da se može živjeti u CG bolje.
aleksandar

03. 09. 2016 - 15:15

Odlicna analiza. Ne treba g-din Đuranović ništa da piše.Hvala.
Bara

03. 09. 2016 - 15:42

Baraninu, đe ti živiš? O čemu pričaš? O podacima iz Zavoda za statistiku! Vidiš li jadan da smo dotakli dno. Oni koji se danas valjaju po asvaltu ispred Skupštine i Vlade radili suu privrednim subjektima u kojima su primali plate i lijepo živjeli. Navedi mi jedan privredni subjekat u Crnoj Gori. Je li to KAP, Željezara, Obod, Solana, Primorka, Prekookenska Bar, Jugooceanija Kotor, Košuta, Lenka, Drvni kombinat,...Sve su namjerno uništili da bi jeftino ili bez pare i dinara podijelili između sebe i bližnjima. Betonirali su obalu za potrebe bjelosvjetskih lupeža, koji u raznim portovima nalaze raj za sebe i svoje bludne radnje. Vidiš li da tamo niko iz Crne Gore ne može da priviri, osim ljudi iz vrha politike, njihovi pajtaši i ovdašnje prijateljice noći. E moj Baraninu, je... ti ja takvu spoljnu politiku, koja je posljedica uništavanja zemlje iznutra. Jer mi se nalazimo u bari, a ne u državi.
Baranin

03. 09. 2016 - 16:34

Bilo ti je na B92 u dnevniku u 16 h kako stoje stvari u regionu. Biće ti večeras u devet pa pogledaj. Prosjek plata Hrvatska 720 eura, CG 501 euro, BIH 420 eura, Srbija 380 eura, Makedonija 360 eura. Cijene su u CG najmanje za 80% artikala, to ti odgovorno tvrdim. Život u Hrvatskoj je dva puta skuplji nego u CG. Što misliš, da mogu svi oko tebe u okruženju da žive loše, a ti da plivaš u bogatsvu? Pa normnalno da je i u CG teško, da se teško živi. Ali mnogo bolje nego, recimo u Srbiji. Ako ti hoćeš da se upoređuješ sa Švedskom svaka ti čast. Ponoviću ti, CG je u doba koji sad svi dižu u nebo (u vrijeme Tita) bila najsiromašnija republika koja je 40% više trošila nego proizvodila i koju je Jugoslavija izdržavala. Danas nije tako. To što ti ne umiješ da cijeniš to je običan bezobrazluk. U Srbiji 600.000 stanovnika nema redovan obrok, valjda to govori o krizi koja pogađa sve. Samo najlijenija nacija izgleda treba da ne osjeti krizu. Miči se tamo.
Bara

03. 09. 2016 - 20:12

Koji prosjek 501 euro. Pa čovječe, shvataš li da taj prosjek nabudžuju primanja u Porto Montenegro. Prije tri četiri dana je objavljena astronomska mjesečna zarada neimenovanog nekog lupeža koja ulazi u taj prosjek. Đe ti živiš. Odakle ti priča da je 80% artikala jeftinije u Crnoj Gori? Putuješ li ti đe? Npr. u Srbiju Bosnu, Makedoniju. Pa u Ohrid su cijene jeftinije nego u bilo koje mjesto u Crnoj Gori. Baranine, dobro te izgleda plaćaju, ili imaš debeli interes. Iz one Crne Gore, radnička đeca, među njima i ja slana su na studije u Beograd, Zagreb, Sarajevo i ni po čemu nijesmo bili inferiorni. Ponajmanje po studentskom životu.
Baranin

04. 09. 2016 - 00:44

Inače u Srbiji ne ulaze astronomske plate u prosjek? Znaš li da onaj Bajatović iz Srbija gasa mjesečno prima 40.000 eura? Znaš li da 400.000 penzionera u srbiji ima minimalnu penziju, .... Misliš li ti stvarno da je u Crnoj Gori sve mimo svojeta? Đe ti živiš? Na Marsu? Znaš li uopšte kakve plate primaju direktori po Srbiji? Plate u CG su minimalci u odnosu na njih!
Bara

04. 09. 2016 - 11:43

To je Vesu Vukoticu mjesecni dzeparac! Jesi li ti bio u koju samouslugu ili restoran u Crnoj Gori i u okruzenju. Recimo u Srbiju' Bosnu, Makedoniju' Albaniju... i u ove nase mega markete ili recimo "Ognjista", "Salase".Pa jadan ne bio u sred Ohrida u Belvedere da se opucis od vrhunske hrane za 10 eura, na Jablanicu od jagnjetine, a o Albaniji i Srbiji da ne pricam. Osim toga daj cijene komunalija, goriva i uporedi, pa ces vidjet dje smo. Kao u Hrvatskoj, ali sa duplo manjim platama. Zvanicna statistika je jedno, a zivot drugo.
Bara, đe nađe

03. 09. 2016 - 16:47

Baraninu da se žališ. Pa on ne ide na posao a prima platu. Njemu je pala śekira u med.
Boban Bgd

03. 09. 2016 - 17:02

Problem je što u CG nema nauke. Sve zemlje imaju ekonomnske enciklopedije samo CG ima Akademiju nauka za koju se ne zna čime se bavi. Da je neko uzeo doktorat iz privrede CG iz doba socijalizma ne bi se pričale ovakve nebuloze da "Sve su namjerno uništili da bi jeftino ili bez pare i dinara podijelili između sebe i bližnjima". Vrlo lako se u ekonomiji utvrdi kako su poslovala ta preduzeća, uzmu se godišnj bilansi i utvrdi uspjeh svakog preduzeća. Bolje reći "uspjeh", jer da nije bilo fondova iz savezne kase ne bi se pjevalo "radio ne radio svira ti radio". Recimo Željezara Nikšić je 1988. redovno isplaćivala plate, regrese, topli obrok, opštinske dažbine, a na kraju godine je bila u gubitku preko sto miliona $. I sad dođe neko polupiosmen i bavi se tim propalim fabrikama kako se neko obogatio. Ćano Koprivica je preuzeo OBOD i potpopio MONTEX sa njim. A molio ga Milo da spasi OBOD koji je grcao u gubicima. I opet ste Ćana proglasili za lopova. To ste vi - zli ljudi!
veki

03. 09. 2016 - 22:12

Bobane a sto to tebe cini strucnim za ekonomska pitanja?Koje su to tvoje reference?Pominjes Zeljezaru pa zasto su onda Turci investirali u nju i ona i dan danas radi.Niko ne govori o tome da Zeljezera treba da ima 5 hiljada radnika ali da se za 500 ljudi obezbjedti posao,redovna primanja,postovanje Zakona o radu i Zakona o zastiti na radu je uspjeh.I taj Obod je moga da se spasava da je bilo volje i zelje.Mogao je da ostane pogon koji se bavi proizvodnjom elektromotroa ili sapuna sto je i bila prvobitna djelatnost pa bi danas makar 50 porodica zivjelo na Cetinju od tog preduzeca.Kako objasnjavas cinjenicu da je izvozni lobi unistio drvo-prradjivacku industriju u CG a u susjednoj Bosni u kojoj se tri gorine ratovalo obim proizvodnje sve veci i veci i to sa sirovinama.Necu ni da pominjem privatizaciju monopola kao sto su EPCG,CGES,Jugopetrol ili Telekom,Boksite i KAP.Sve je to unistio tvoj DPS kojeg toliko volis i hvalis!
Poseban soj - karakteristike

03. 09. 2016 - 22:47

ma odbojnost prema civilizovanijim kulturama, i konsekventno atrakciju prema svjetskim diktatorima i autokratskim drustvima .iz iracionalnosti slijede i kontradikcije ili namjerne lazi,te je verbalno za demokratiju i pravnu drzavu ali je za Rusiju kao model drzave ili za modernu drzavu ali i za SPC.
 U sirem smislu spadaju u dinarski tip,koji se u Crnoj Gori iz jos nepoznatih razloga intenzivira i postaje turbo-dinarski tip.Te karakteristike se zadrzavaju i ne zavise od mjesta zivota.Primjer je recimo Milosevic,Karadzic,...Karakterizira ga iracionalnost i inat do samodestrukcije i destrukcije okoline gdje god se nadje Njima je odgovornost , racionalnost, konstruktivno razmisljanje uguseno, zakrzljalo, na nivou civilizacijskog nivoa danas razvijenih drzava od prije 3-4 vijeka. On mrzi sve ko je iznad njega u svakom pogledu,kao sto je recimo EU, NATO, Zapad.Prezire logiku,Sklon je upornim, istrajnim osvetama da podmiri povrijedjen veliki ego.
Crnogorac

04. 09. 2016 - 01:03

Veki nije ovo Srbija upamti to nikad nece ni biti .
Boban Bgd

04. 09. 2016 - 01:12

Vekice, Vekice! Nije realna priča ljubav ni prema kome. Ježim se od vaše primitivne propagande. To je razlog. Što me čini stručnjakom? Pa recimo diploma ekonomskog fakulteta BU iz vremena kad je uz zagrebački bio ubjedljivo najači u YU i velik broj godina rada na odgovornim poslovima u međunarodnoj trgovini. Recimo da sam sa cg firmama potpisivao ugovore vrijedne po više milona dolara preko kojih su dobijali poslove u inostranstvu. Pitajte Boškovića koji je bio dir. Prvoborca, nikšićku Svjetlost, GP Crna Gora, Metalac, Radoje Dakić, ... Znate li, kad pričate o drvnoj industriji, da je trebalo Gornji Ibar da napravi probni kontejner lajsni za Ameriku, za najvećeg sabdjevača u Americi, firmu Depo, i nijesu uspjeli za dva mjeseca! Je li im to Milo bio kriv? Ljudi koji su u biznisu i koji su bili u biznisu znaju da je Đukanović sposoban i otvoren za svaku saradnju, jedan od rijetkih. Valjda ga toliko i mrzite jer odskače od svih političara sposobnošću.
@Boban Bgd

03. 09. 2016 - 23:48

Vješt si ti tip Bobane. Tačno je da su poslovali sa gubitkom, ali zato država Crna Gora nije bila dužna 2,5 milijardi eura, kao danas sa tendencijom rasta za još dva miliona. Ne pominješ Prekookeansku i Jugooceaniju. Osim toga, niko nije rekao da su oni namjerno uništili firme da bi se bavili u njima nekom drugom privrednom djelatnošću, već da bi pokrali zemljište i razvili gradnju stanova do neslućenih razmjera. Zašto Bobane u "Obodu" nijesu mogli biti sklapani TV ili PS, ako to mogu u Turskoj i Poljskoj. Ali ne. Umjesto "Marka Radovića" i fabrike namještaja je "Delta siti". Preko puta umjesto "Radoja Dakića" Siti kvart i tako redom... Još nešto. Nemoj da pričaš o onome što ne znaš. Nije Milo doveo Ćana, jer im je tada bio politički protivnik zajedno sa Antom Markovićem. Sve su činili da ga poćeraju iz "Oboda". Nemoj da pereš biografiju Milovu! To jeste konjukturno, ali nije ljudski krivo (neistinito) pričati o preminulom. Ima nas živih, koji to dobro pamtimo.
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:16

Ako si dotaka dno ti u Maticnu zemlju tj rezervnu Srbiju tamo lale cvetaju , ako mislis da je bolje il se pridruzi df pa kampujte u park i prase pecite Cetnici.
Sanjarenje

03. 09. 2016 - 15:20

"...Najteže je razumjeti novu poziciju Socijalističke narodne partije i postupke njenog lidera Srđana Milića..." Teško Draško Boga mi. Tebi i onima koje sofisticirano zastupaš najteže ovo pada. Objedinjavanje na građanskoj opciji. Nema više partizana i četnika i "bačanja koske" od Mila i njegovih poslušnika. Ovo je začetak jedne drugačije Crne Gore. To Draško odlično zna, kao što zna da je to najteži udarac DPS-u. Da nema "omrčenog" Demokratskog fronta, koji je DPS-u ostao kao jedino pogonsko gorivo za prebrojavanje na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, ovi izbori bi bili formalnost i gospodska smjena vlasti. A i ovako će biti. Jer neće niko sa "kriminalnim organizacijama". U ostalom i Sveto je rekao da i ostali iz DPS-a treba da priznaju da su lopovi i da mu prave društvo. Da ne čami sam. Potrudićemo se da mu udovoljimo poslije 16.oktobra.
-

03. 09. 2016 - 17:10

Pa Srbin iz Crne Gore ne ide dublje od etiketa ili forme. DF u imenu ima rijec "demokratski". Treba li komentar? SNP je preko noci formom, zvanicnim imenovanjem postala " gradjanska", gdje je atribut gradjanski definisan precizno, otprilike na slican nacin kao i "demokratski" u slucaju fronta. Damjanovic iz SNP rece ovom listu jasno da se SNP konsultuje sa Mitropolijom oko politickih pitanja. Milic prije koju sedmicu optuzi referendum za sve probleme drzave. Je li ovo nagovjestaj "gradjanskog". Zapita li se ko od vas kaka neko ko do dan danas nije prihvatio ovu drzavu moze obavljati vlast u njenom interesu ? Da li su se nekad ogradili od srpskog nacionalizma, rekli eksplicitno da prihvataju suverenost,... Nit je ko od SNP ili Demosa glasao za suverenost niti su sada za nju. I jedni i drugi imaju proruski i antizapadni stav (Demos blaze, SNP jace)
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:17

Snp je stranka Draza Mihailovica.
kobac

03. 09. 2016 - 15:45

Ne objavljujete komentare gdje vas zaboli istina .
Saki cut svom jatu

03. 09. 2016 - 16:45

Ćuk, sta ti nije po volji. Ajde pokusaj na Vijestima, in4s.net.... vjerujem da ce ti ne samo objaviti nego ces dobiti i aplauze. Ajde moj ćuh prhni sa ovijeh grana svom jatu.
Viana

03. 09. 2016 - 16:54

Nikko mi se ne da napisat rijec "ćuk"... Mozda je to indicija da se ne radi o ćuku no o vrani?
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:23

Kobac setaj malo kod Tachija al alo naucis Albanski stp je za tebe nemoguca misija , zato cut prijavi se u Ingormer ovo je Crnogorski glasnik , glasnik istone al ne lazi i izmisljotina.
Crnogorac

03. 09. 2016 - 22:23

Kobac setaj malo kod Tachija al alo naucis Albanski stp je za tebe nemoguca misija , zato cut prijavi se u Ingormer ovo je Crnogorski glasnik , glasnik istone al ne lazi i izmisljotina.
Krupnija Slika

03. 09. 2016 - 17:30

Svrha jedne vlasti bi trebala biti bolja drzava, tj bolji zivot u njoj. Apsolutno mi nije jasno kako neko ko uopste ne zeli ovu drzavu niti je ikad zelio kao suverenu ima motiva da joj nesto dobro ucini. I dalje dilema. SNP i Demos, da ne pominjemo DF cine ljudi koji su bili protiv postojanja Crne Gore. Nicim nisu nagovjestili da su promjenili stav. SNP je potekao kao velikosrpsko krilo DPS-a, cije je militantno krilo u jednom momentu bio 7-mi bataljon. Svoj odnos prema ovoj drzavi su dokazali i izjavom da im je SPC konsultant, sto smo jasno i vidjeli u zadnjih 20-tak godina do dana danasnjeg. Odnos SNP prema rezimu Putina je takodje evidentan. Je li to njihov model demokratije?Toliko o gradjanskom karakteru.Preko noci su dobili atribut "gradjanska" sto u cg uslovima znaci da to treba prihvatiti bezpogovorno jer ovdje cinejnice znace daleko manje od forme,galame,etiketa i dinarsko-balkanskog bezobrazluka.
Boban Bgd

03. 09. 2016 - 18:04

Ih, kako ne vjeruješ takvim intelektualnim gromadama da su postali građanski? Oni su došli sa sela davno, sad žive u gradu, sad su građani. Doduše, kako kažu, otišli su iz sela ali selo nije iz njih. Ali oni su građani, ne žive više na selu. Divim se ovim urašima. Nema tog političara, nema te partije koja bi sklopila savez sa poklonicima Putina i Amfilohija Radovića, koji bi posrbljavali CG a da bi dobila moju podršku! Vi ste ljudi bez principa. Rulja. Pučina grdna.
veki

03. 09. 2016 - 22:20

Ti Bobane glumis gradjanski orijentisanog covjeka a u stvari si crnogorski nacionalista koji zivi u Srbiji ,koju mrzis iz dubine svoje duse.Ti nemas bas nikakvo pravo da nekome zamjeras sto umije da mrzi svoju drzavu kad si ti sampion mrznje prema drzavi u kojoj zivis i radis mozda i 50 godina i u kojoj su ti rodjena djeca. Postovati americke predsjednike i vladu koji su svijetu donijeli tolika razaranja nakon WWII i zakuvala toliko sukoba koji su donijeli milione zrtava je mnogo teza patologija od postovanja prema Putinu.Da li se ikada kao covjek zapitas kakav odnos ima Amerika prema zemlji u kojoj zivis?Da li ti ikad zasmeta sa kojim namjerama Amerikanci naoruzavaju Hrvatsku,zasmetaju li ti dvojni arsini kad je u pitanju Kosovo recimo ili ti je uvjek sve sto je protiv Srba i Srbije drago i dobrodoslo.
Bijesnoj podvojvotkinji

03. 09. 2016 - 22:37

Dio Srba iz Crne Gore nisu mentalno kako treba, precizno govoreci iz ugla nekih kriterijuma normalnih ili civilizovanih ili razvijenih zemalja. Procitajte ovo sto ova vojvotkinja veli. Nije cudo sto je ovaj soj dao Slobodana, Radovana i Arkana. Ma gdje vidje mrznju Slobodana prema Srbiji, gdje tacno. Citiraj. Sto ti znas o Americi iz tvog budzaka? Gdje si se to informisala i edukovala. Tvoji stavovi su u dvije boje izvedeni iz jednog pravila - odnos prema Srbiji (i konsekventno Rusiji).
Uzaludan soj

03. 09. 2016 - 22:39

Obrazovaniji Srbi,kad dobiju priliku odu na Zapad kvaliteta zivota radi,jer je zivot samo jedan.Ne emigriraju u majku Rusiju kod Putina.Tamo je prosjecna plata $470 eura. U Americi je prosjek $81000 bruto minus porez sto je oko 4500 eura mjesecno. Evo zasto i Rusi emigriraju na Zapad.Zivi se dobro i prosjecan covjek ne vidi korupciju Da nekom od ovih rusofile Amerika ponudi zelenu kartu i posao, spakovali bi se isti dan. Medjutim neikome ne treba grupa negativnih,polupismenih ljudi kojima je dnevna aktivnost da mrze prvo svoju drzavu a onda bar po planete.Grupa destruktivaca,koja glavom u svijet pomolila nije nego ispranih mozgova informisuci se sa par portala tumace svijet. Volio bi sve ove cetnicice sa ovog portala poslati u neku razvijenu drzavu na nekoliko mjeseci da vidite kako izgleda realan zivot tamo. najprije bi morali nesto znati raditi, biti korisni za nesto da bi opstali u takvom drustvu, a onda raditi zestoko, da vam na pamet ne bi pale uobicajene pakosti, mrznje...
Uzaludan soj - I

03. 09. 2016 - 22:41

* Da li ste culi ovaj jedinstveni soj ekstremnih Srba iz CG da su nekad bili na strani ove drzave, bilo kad , a da ne govorimo slucajeve kad su interesi Srbije ili Rusije u pitanju. Jedini princip na kojem baziraju svoje stavove jeste "biti protiv drzave CG, a za Srbiju ili Rusiju". Sve je iz ovoga izvedeno. To je narod koji nije civilizacijski sposoban da pravi kompromise, narod iskljuciv, crno-bijel i na kraju spreman na nasilje. Grupno, tacnije coporativno razmisljanje je odlika soja siromasnog pojednostavljenog duha, grupno i iskljucivo. Takvi stavovi se prirodno razbiju o kompleksnu stvarnost dovodeci sebe u kontradikcije.Njima konzistencija stavova niti kredibilitet ne prave probleme.Izmislice argumente,izvuci ih iz nacional-mitologije,sa nebeskih "visina",slagace
Uzaludan soj - II

03. 09. 2016 - 22:42

Kapacitet sagledavanja vise aspekata jedne stvari kod njih je u rudimentnom obliku ako postoji.U svakom slucaju nikad nece priznati pozitivnu i negativnu osobinu jer to njihov mozak ne moze procesirati."Dobro" se multiplicira i u njihovoj glavi dobija nebeske karakteristike, "zlo" postaje meta na koju fanaticno,jednoumno,grupno poput hijena kidisu da ga uniste.Zlo se sudi iskljucivo njihovim internim uskim kriterijima Citav svijet im je obojen u dvije boje, crnu i bijelu. Pravila o svijetu su izvedena iz par bazicnih pravila koje smo naveli a u praksi se obicno svode na odnos prema Srbiji,Rusiji ili pravoslavlju.Jeste li ih ikad culi da su rekli nesto negativno za bijelu stranu ili pozitivno za crnu?Ne, niti cete.To njihova pamet prelomit ne moze. Sva kompleksnost i kolorit ovog svijetu im je u dvije boje i jednoj dimenziji.

Crnogorac

04. 09. 2016 - 01:01

Veki ajd ti malo pod Zmaja u parove to je jedino sto znate da se kerebecite na nacionalnoj tv .
Ćaki ukratko

03. 09. 2016 - 17:34

- promjenio je stav u prosrpski kad je ocijenio da ce ta opcija prevagnuti u CG - drugi motiv je bio lagodan zivot u Rimu - po Italiji je sirio Vandjelje po Slobodanu zajedno sa fasistom Dragosom Kalajicem - branio je zlocine S. Milosevica po Italiji - bio je jedna od kljucnih osoba opstrukcijama suverenosti Crne Gore u italiji u vezi slucaja u Bariju - bio je na celu DF-a zajedno sa cetnickim vojvodom i Medojevicem - danas je i dalje prosrpski orijentisao kao i anti-NATO
Kapetan

03. 09. 2016 - 23:02

Drasko svaka cas, no ajde malo da vidimo sto mislis o Buljarici, ili ovim bijometrijskim licnim kartama, ajde Drale malo i o Marovicu, da te vidimo đe si
Shu otole

03. 09. 2016 - 23:20

Ajde prijatelju prodiskutuj to sa nekim tvog nivoa. Ajde sokole odleprsaj odavde.
Veki

03. 09. 2016 - 23:05

O Montenegru nista lijepo niti Zapadu epitet neki izazvace mrznju slijepo u osobi zvanoj Veki Ni trena nije dangubila na braniku srpstva bila Veki, Veki na glavi dubila Veki, vrijedjala, Veki pjenila, Veki u bijesu bulaznila ...
Novi komentar