Istraga u toku: Dječak pronađen mrtav u iznajmljenom stanu

Sanel Fehratović (219 pronađen je u četvrtak poslijepodne mrtav u iznajmljenom stanu u tuzlanskom naselju Mosnik.
Objavljeno: 10. 09. 2016 - 19:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sanela su u Tuzli poznavali kao veselog dječaka, koji je na gradskom šetalištu često znao zapevati “Ciganin sam al' najljepši” i mnoge druge pesme.

Kao dječak prehranjivao se tako što je prosjačio, a nakon što je postao punoljetan, prema riječima njegovog ujaka Mehe, u potpunosti se promijenio.

“Sanel me je slušao dok je stanovao kod mene. Međutim, kako se oženio sa Šemsom, okrenuo se naopako “, kaže za avaz.ba Meho Fehratović, koji je brinuo o Sanelu nakon što mu je majka poginula u saobraćajnoj nesreći.

U MUP TK kažu kako su u četvrtak poslijepodne zaprimili prijavu da je u tuzlanskom naselju Mosnik pronađeno beživotno tijelo mlađeg muškarca.

“ Službenici MUP TK obavili su uviđaj, a ostale istražne radnje su u nadležnosti Tužilaštva TK “, kazao je Izudin Šarić, portparol MUP TK.

Portparol Tužilaštva TK, Admir Arnautović, ističe kako je dežurni tužilac naložio obavljanje obdukcije, kojom će se ustanoviti uzrok i vrijeme smrti.

“Vanjskim pregledom beživotnog tijela utvrđeno je da nema tragova nasilja. Ali,  ipak, naložena je obdukcija i čekamo dostavljanje nalaza”, kaže Arnautović.

Meho Fehratović kaže kako je Sanel poslije svadbe sa Šemsom počeo konzumirati droge, te da je zajedno sa njima stanovao i izvjesni Mirza.

“Vjerujte da dok je bio kod mene nije koristio drogu. Sve se okrenulo naopako otkako je upoznao Šemsu i oženio se. I mi čekamo nalaz obdukcije, ali opravdano sumnjamo da je naš Sanel ubijen “, kaže za „Avaz“ Meho Fehratović.

Nemaju novca za sahranu

Meho Fehratović i njegova višečlana porodica žive na rubu siromaštva. Kažu kako nemaju pfeninga i da ne znaju kako će organizirati Sanelovu sahranu.

“ Dok ne bude gotova obdukcija ne mogu ništa raditi na organizaciji sahrane. Razgovarao sam s nekim ljudima, vjerovatno će se prikupiti sredstva, ali će ostati tuga i bol što više nije živ 21-godišnji mladić “, kaže Meho.

 

Komentari: 0

Novi komentar