Optička iluzija će vam otkriti da li imate perverzan um

Švajcarski umjetnik Sandro Del-Prete poznat je po optičkim iluzijama koje „lome” mozak, a u jednoj od njih moći ćete da otkrijete da ste perverzni.
Objavljeno: 03. 10. 2016 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sandro (79) je jedan od svojih radova nazvao „Ljubavna poruka delfina”, ali ćete na vazi koju je oslikao verovatno isprva videti dvoje zaljubljenih u strasnom zagrljaju.

Međutim, perverznu verziju njegovog dela videće samo odrasli, dok će deca videti potpuno drugu stvar: devet delfina u skokovima.

Prema objašnjenju naučnika, dečiji mozak još ne raspoznaje ljubavne ili seksualne aktove, dok su odrasli uglavnom opterećeni seksualnim i ljubavnim vezama.

iluzija-capture-1000x0

Međutim, problem se javlja ako odrasli ljudi na fotografiji ne primete delfine čak i onda kad im se otkrije da su i oni na slici. To su, kažu stručnjaci, seksualno opterećene osobe.

''Sve što vidimo se može videti na drugi način. Dakle, pitam se, nije li sve ionako iluzija? Stvarnost je već pitanje percepcije, a percepcija neizbežno varira u zavisnosti od nečije perspektive. Različita gledišta dovode do različitih dimenzija'' rekao je svojevremeno Sandro Del-Prete.

Komentari: 2

hmmm

03. 10. 2016 - 21:58

Ne, objašnjenje je sasvim drugo. Ljubavni akt je jedna jedinstvena slika koja pokriva cijelu vaznu i mnogo je uočljiviji nego devet pojedinačnih malih slika delfina.
Asiv

04. 10. 2016 - 12:35

Ja ođe đavoljeg delfina ne vidim
Novi komentar