Relja Ćupić i Filip Roca priredili fantastičan nastup u Bukureštu (Video)

''iMapp'' Bukurešt je jedan od najvećih 3D festivala u svijetu, a na tom festivalu predstavili su se i momci iz Crne Gore, Filip Roca i Relja Ćupić.
Objavljeno: 04. 10. 2016 - 14:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bukureštov ''iMapp'' važi za festival video projekcija, koji se održava u drugoj najvećoj administrativnoj zgradi na svijetu, koja sadrži više od 104 projektora i 23 hiljade kvadratnih metara prostora, na kojem se projekcije prikazuju.

Takođe taj enormni podium koji sadrži preko dva miliona ANSI lumena, svake godine u septembru, najbolji video umjetnici prikazuju svoj rad na fasadi Palate Parlamenta.

''Filip Roca iz Herceg Novog i Relja Ćupić iz Podgorice imali su svoj nastup pod nazivom DISLEXIA (Disleksija).

Disleksija je apstraktno djelo koje se vrti oko nemogućnosti komunicaranja. Djelo disleksija nosi ime prema stvarnom ljudskom poremećaju, koji otežava komunikaciju.

Ovo djelo pretvara antagonizam između dva sagovornika koji nemaju ''zajednički jezik'', kao i između suprostavljenih koje ne uspijevaju da komuniciraju na pravi način. Kao i u stvarnom svijetu, praznina između izaslanika i recepienta je pretežno  poremećena te ljudi ne uspiju da pronađu granice dijaloga - ili mira.

Nema dobrog ni lošeg, jedino nemogućnost razmujevanja različitosti vašeg sagovornika. Hoće li ovaj ''dijalog'' uspijeti da pronađe njegovu svrhu? - navedeno je u kratkom opisu ovog djela. Pogledajmo kako je izgledao nastup naših momaka.

 <

Dislexia iMapp 2016 from Filip Roca on Vimeo.

/p>

Director / 3d Artist: Filip Roca
Sound design: Relja Ćupić
Film maker: Andrija Kovač

Komentari: 1

Pege

05. 10. 2016 - 11:08

Svaka cast momci, i video i audio odlicno odradjen
Novi komentar