Društvo

Protestna šetnja: Problemi u bezbjednosti saobraćaja se moraju rješavati sistemski

Okupili smo se zahtjevajući rješavanje problema u bezbjednosti saobraćaja i hitnost sistemskog rješenja u ovoj oblasti. Danas smo obišli Ministarstva saobraćaja, MUP, Ministarstvo zdravlja i Ministasrtvo prosvjete, da animiramo ove četiri institucije i nadležnu komisiju za bezbjednost u saobraćaju. Smatramo da kratkoročna rješenja koja se čuju u javnosti nijesu adekvatna. Problemi se moraju rješavati sistemski. Nije stvar represivnih mjera, mi moramo svi zajedno raditi na poboljšanju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, kazao je izvršni direktor Alfa centra Aleksandar Dedović tokom protestne šetnje koja je danas održana u Podgorici.
Protestna šetnja: Problemi u bezbjednosti saobraćaja se moraju rješavati sistemski
Portal AnalitikaIzvor

Nakon više izgubljenih života u saobraćaju tokom prethodnih dana, grupa građana smatra da kratkom protestnom šetnjom treba ukazati nadležnim službama i svim učesnicima u saobraćaju da hitno treba preduzeti adekvatne mjere da se nivo bezbjednosti poveća.

05protestpg-Zato smo se danas u 14 sati okupili kod fontane Atlas kapital centra u Podgorici odakle krećemo u kratku šetnju do Ministarstva saobraćaja i Uprave policije”, navodi se u saopštenju grupe građana "Bezbjednost, saobraćaj, život".

Kristina Mihailović iz udruženja Roditelji naglasila je da se mora voditi računa o bezbjednosti djece u saobraćaju,

-Moramo djelovati preventivno, ali i da ih zaštitimo.  Osim sistemskih rješenja o kojima su kolege govorile, sigurno da i represivne mjere moraju biti jedan od modela da se zaustavi porast broja saobraćajnih nesreća- naglasila je Mihailović.     

Portal Analitika