Lazarević izrešetan sa dvadeset metaka

U Sarajevu su uhapšena dva muškarca osumnjičena za povezanost sa ubistvom Miroslava Lazarevića u Istočnom Novom Sarajevu. U sarajevskoj Ulici Džemala Bijedića uhapšen je A.B. (30), nastanjen u Istočnom Sarajevu, dok je samo pet minuta kasnije u Ulici Nedima Filipovića uhapšen S. V. (34), nastanjen u Bijeljini, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.
Objavljeno: 16. 10. 2016 - 20:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su uhapšeni nakon što je policija oko 2.00 časa obaviještena da je u Aleji lipa zapaljen automobil BMV i da se dvije osobe udaljavaju od vozila. Automobil je bio bez registarskih tablica i u potpunosti je izgoreo.

Pregledom vozila, policija je na zadnjem sjedištu uočila automatsku pušku sa okvirom municije i još jedan rezervni okvir. Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo naložio je da se mjesto obezbijedi do jutarnjih časova radi uviđaja, a da se A. B. i S. V. liše slobode.

Inače, Miroslav Lazarević (32), član osuđivane auto-mafije iz Istočnog Sarajeva, ubijen je u noći između subote i nedjelje u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Kako je potvrđeno u MUP RS, zločin se dogodio oko dva sata iza ponoći kada su napadači na Lazarevića otvorili vatru dok se automobilom "golf 7" vozio kroz Beogradsku ulicu.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubice su Lazarevića izrešetale sa dvadesetak metaka iz automatske puške, usljed čega je na mestu ostao mrtav, a ubice su pobjegle.

Inače, član grupe bio je i Lazarevićev pokojni brat Savo Lazarević, koji je osuđen na tri godine zatvora. Savo je pod sumnjivim okolnostima preminuo u maju 2009. godine. Pronađen je mrtav u džipu iznad hotela "Turist" na Palama, sa pištoljem u desnoj ruci i prostrjelnom ranom glave. Iako se spekulisalo da je ubijen, slučaj je zaključen kao samoubistvo.

Obojica su sinovi biznismena Stjepana Brace Lazarevića koji je ranjen u martu 2006. godine dok je, u restoranu "Ribnjak" u naselju Toplik, sjedio sa Ratomirom Ratom Spaićem (49), koji je tada likvidiran.

U pucnjavi su povrijeđeni novinarka BHT 1 Svjetlana Topalić i supruga vlasnika restorana Zorica Jovančić. Za taj zločin niko nije osuđen, a 2011. godine u javnosti je procurio snimak na kome Milenko Lakić Laki, član kriminalne grupe Zijada Turkovića, priznaje tu likvidaciju. Lakića je SIPA tajno snimala dok je bio pritvoren u zatvoru u Mostaru.

Lazarević je u oktobru 2009. godine bio osuđen na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 5.000 KM, jer je kao član auto-mafije od Vilima Karlovića iznudio 2.000 eura za povrat automobila "mercedes", vlasništvo Ministarstva odbrane BiH, koji je ukraden u Sarajevu.

Grupa je otkrivena u akciji Specijalnog tužilaštva RS 2007. godine, a Lazarević je tada izbjegao hapšenje i dvije i po godine je bio u bjekstvu. Tužilaštvu se predao u oktobru 2009. godine i presuda mu je izrečena nakon što je sklopio sporazum o priznavanju krivice.

Novosti.rs

Komentari: 0

Novi komentar