Protiv Crne Gore se vodi specijalni rat

Bavljenje događajima oko izbora ne bi bilo kompletno kada se ne bi osvrnuli na pisanje beogradske štampe i izvještaje elektronskih medija u Srbiji. Još jednom se pokazalo da se protiv Crne Gore vodi pravi specijalni rat. Formulacije, odabir gostiju, sagovornika iz Crne Gore prava je slika „dobronamjernosti“ srpskih medija.
Objavljeno: 19. 10. 2016 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Piše: Slobodan JOVANOVIĆ

Za vrijeme protesta 1996/7 u Beogradu jedan od grafita je glasio „sve se to ne bi dogodilo da je Pera na vreme otišao u policiju“. Nekako mi se ta rečenica vrzma po glavi dok mi nervozu izaziva praćenje onoga što se dešava po Crnoj Gori. Ništa što se dešavalo prije izbora, za vrijeme i poslije izbora nije iznenađujuće. Koga zanima može da pročita što sam do sada pisao o tome. Sasvim je logično da će za crnogorsku opoziciju jedini „ispravni“ izbori biti oni na kojima oni pobjede.

Dobili su priliku da kroz lex specialis i tzv. Vladu izbornog povjerenja stvore uslove za fer izbore, umjesto toga igrali su se ministara i vladinih službenika i bavili se svim i svačim, samo ne pripremom „fer“ izbora. Ali zato se uredno uvijek neko drugi proglašava krivcem za njihovu nekompetentnost i jalovost.

Upravo zato su ovi izbori bili borba između onih koji se bore protiv dolaska opozicije na vlast i onih koji se bore da Đukanović više ne bude vlast. Stvari su se toliko iskoplikovale da su notorna budalaština neodgovorne kvalifikacije da je u Crnoj Gori na djelu diktatura. Nažalost, u Crnoj Gori je na djelu anarhija! Anarhija koju je prouzrokovala agresivnost pojedinih opozicionih partija, NVO i medija koji svaku aktivnost države na sprovođenju zakona i sprovođenja reda proglašava nasiljem prema političkim subjektima ukoliko je uperena protiv njih ili onih koje oni promovišu kad se radi o NVO i medijima.

Naročito je ogromna odgovornost NVO i medija koji su SVU svoju djelatnost usmjerili protiv vladajućih struktura, žmureći na niz događanja koje se u uređenim zemljama podvode pod krivično djelo. Očigledan je primjer kampanja DF-a, koja je obilovala svim onim što su do sada svi oni optuživali vladajući DPS, koja je očigledno bila finansirana velikim finasijskim sredstvima bez da im znamo porijeklo, ...

Cinično djeluje izvještaj DF-a da su imali donacije 10.000 eura. To je otvorena poruka državi – možemo da se zafrakavamo sa vama i ne možete nam ništa! A to je upravo zato što DF ima uvijek odgovor agresijom i okupljanjem svojih pristalica. To su pokazali svaki put kad se nađu u situaciji da odgovaraju za svoja djela, predstavljajući očigledne prekršaje zakona kao politički progon.

Neki uticajni mediji u dijelu populacije i NVO su tako svojim ponašanjem, ili ćutanjem, faktički podržali anarhiju u kojoj danas živi Crna Gora. Ne bi bilo ovoliko gubljenje kontrole institucija da su nevladin sektor i mediji zahtijevali da se sprovodi zakon i procesuiraju svi prekršioci zakona, bez selektivnosti. Ali, u Crnoj Gori je uvijek argument da vlasti selektivno sprovode pravdu kad su njihovi predstavnici u pitanju. Em što time dokazuju da ne znaju svoju ulogu u društvu, em da oni ne nude ništa drugo do ono što zamjeraju vlasti, em da zemlju uvode u situaciju u kojoj institucije ne mogu uspješno sprovoditi zakon pod stalnom presijom da ne sprovode političku reperesiju.

Očigledno ne postoji svijest o posljedicama bezzakonja. Vjerujem da će svi ovo tumačiti u skladu sa navijačkim strastima ne shvatajući da su ih uvukli u priču koja neće nikome donijeti dobra. Građani treba da se snažno zalažu da svi poštuju zakon, da se kažnjavaju svi koji ga krše, pa makar to bili njihovi najrođeniji. Sve drugo vodi haosu.

Evroantlanske integracije: Nema spora da su moje simpatije na stranu onih koji snažno zagovaraju evroatlanske integracije. Imao sam privilegiju da dosta boravim i u Rusiji i na zapadu. U spoljnotrgovinskoj firmi u kojoj sam nekada radio tri puta mi je nuđeno da radim u predstavništvu u Moskvi, svaki put sam odbio, bez obzira na materijalnu dobit. Moguće da su moji stavovi ponekad obojeni i da, u želji da Crna Gora što prije postane dio zapadne civilizacije, previđam neke stvari. To je posljedica mog dubokog ubjeđenja da Crna Gora može postati uređeno građansko društvo, sa pristojnim uslovima za život, samo kao dio zapadnog svijeta i NATO članstva.

Kao kad uđete u kanjon Komarnice i možete izaći samo na njegovom izlasku. Sve ostalo je vrćenje u krug, gubljenje dragocjenog vremena i materijalno propadanje. I mogu da razumijem da neko ima suprotne stavove. Ali ne mogu da razumijem kakve sve gluposti prolaze kod mnogih građana Crne Gore. Ponekad se stidim u njihovo ime i što pripadamo istom prostoru. Čini mi se da bi neki povjerovali i da vanzemaljci dolaze u Crnu Goru da budu dio nečije prevare.

Prosto je za nevjerovanje da  jedna osoba kao što je Bratislav Dikić, komandant srpske žandarmerije u penziji, bude proglašena od mnogih kao plaćenik Mila Đukanovića za 100.000 eura? Dovoljno je samo pretražiti po internetu i viđete o kakvoj se osobi radi pa znati da je to na nivou teške podmetačine i obmane. Mediji koji plasiraju takve stvari nemaju baš najbolje mišljenje o svojim čitaocima i gledaocima!

Ko je Bratislav Dikić: Nešto drugo je zanimljivo oko Bratislava Dikića. Teško je vjerovati da je jedna takva ličnost, za koga je Đukanović sve ono što prezire, uključujući i njega, prepoznat po svojim ekstremnim antinato i proruskim stavovima, došao u Crnu Goru na dan izbora da pośeti Ostrog?

Izbori u Crnoj Gori odavno su prestali da budu unutrašnja stvar Crne Gore, ako su to ikad i bili. Pitanje svih pitanja je zašto je DF odustao nakon hapšenja Dikića i njegove grupe od dugo najavljivane „odbrane izborne volje“ u večeri nakon izbora, na koju su mjesec dana pozivali svoje pristalice i najavljivali je? Vezano za to, odakle tolika brzina ostalih stranaka i koalicija da zanemare mogućnost da je jedna koalicija suodgovorna za događaje u vrijeme izbora, pa proglašavaju izbore neregularnim optužujuću DPS za to?

Zašto se ne sačekaju rezultati istrage da bi se iznijeo stav o navodnom pokušaju državnog udara? Nema spora da su policijski organi morali pustiti da se povežu mogući počinioci i da se tako dođe do dokaza. Kad se zna da je Dikić ušao u Crnu Goru veče pred izbore onda je potpuno realno što je akcija hapšenja izvedena u neđelju, kad su, sticajem okolnosti, održavani izbori.

Moguće da je trebalo izvesti akciju hapšenja u tajnost, ali je teško jednu takvu akciju i tog opsega sačuvati od javnosti u vrijeme dok se odigrava. Ako je to svjesno plasirano onda to treba istražiti i tek onda pričati o nečijoj odgovornosti. Iz iskustva znam da se takve akcije teško sačuvaju u fazi pripreme, a kamoli kad je egzekucija. Śetimo se hapšenja ratnih zločinaca po Srbiji. Ono što je zanimljivo jeste kako će se odnositi opozicioni subjekti ako se utvrdi umiješanost dijela opozicije u događaje oko hapšenja u neđelju, posebno SDP?

Pisanje beogradske štampe: Bavljenje događajima oko izbora ne bi bilo kompletno kada se ne bi osvrnuli na pisanje beogradske štampe i izvještaje elektronskih medija u Srbiji. Još jednom se pokazalo da se protiv Crne Gore vodi pravi specijalni rat. Formulacije, odabir gostiju, sagovornika iz Crne Gore prava je slika „dobronamjernosti“ srpskih medija.

Teško je ne ośetiti dozu gađenja i žaljenja osoba iz Crne Gore koje potpomažu sliku koju srpski mediji, od početka nezavisnosti i neposredno prije nje, stvaraju o Crnoj Gori. Čak se dešava da u živim emisijama prednjače nad gostima iz Srbije u difamaciji svoje zemlje. Nije mi jasno što očekuju od zemlje koja se nikada nije pomirila da Crna Gora nije „srpska država“ i koju demokratija u Crnoj Gori intreresuje koliko lanjski snijeg ako dođu „njihovi“ na vlast? Za njih je Đukanović paradigma Crne Gore koju oni nikada neće voljeti i uradiće sve da ga pošalju u istoriju!

Osobe iz Crne Gore koje dodatno potvrđuju sliku koju produciraju srpski mediji o Crnoj Gori nijesu ništa drugo do pomagači u njihovim planovima. Ne može promaći pažnji da nijedan medij u Srbiji nije objavio informaciju portala Sputnjik o dogovorima predśednika Srbije, Tomislava Nikolića, o obnovi zajedničke države Crne Gore i Srbije ako pobjedi opozicija u Crnoj Gori? Očigledno je da u svim medijima u Srbiji postoji svijest kako ova informacija može odmoći njihovim eksponentima u Crnoj Gori.

Inače, srpski mediji su Dikića već proglasili Milovim plaćenikom ili vjerskim turistom, tako da su oni riješili pitanje navodnog državnog udara prije SDT i VDT Crne Gore. Može se neko „ubiti“ da promjeni tu sliku, biće to uzaludan posao! Za njih je u Crnoj Gori na djelu sistem koji ne vide u Rusiji ali, nekako volšebno, vide u Crnoj Gori.

Crna Gora nanovo ulazi u krizni period prouzrokovan destrukcijom i opstrukcijom opozicije. Priče o lošem životu su obična farsa kad se ima na umu koliko će to sve koštati Crnu Goru. Posebno ako se bude insistiralo na novim izborima koji, ako ne dobije opozicija, opet neće biti regularni. Umjesto da protekli izbori budu pokazatelj da građani ne žele da se o Crnoj Gori odlučuje van nje i da je nužno potpuno redefinisati političku scenu Crne Gore, jedni te isti ljudi pokušavaju da iznova svoje propale ideje na mnogim izborima, prodaju Crnoj Gori, sada upakovane kao njihovu borbu za bolji život građana.

Umjesto da slijede ono što je uradio Pajović, lider Pozitivne, i prepuste mjesto drugima nakon toliko poraza u smjeni vlasti. Da se već jednom shvati u Crnoj Gori da DPS  dobija izbore zahvaljujući katastrofalnoj opoziciji.

 

Komentari: 43

Rako

19. 10. 2016 - 12:44

Da nema ovih i DF-a i njima sličnih, DPS nebi bio na vlasti ni do sledecih izbora.. Ti umobolnici na čelu sa Amfijem, Srbijom i Moskvom ne shvaćaju da narod NE glasa one koji su protiv države CG-e i njenog multinacionalnog življa. I ovo, nema tih njhovih otkaza ka u Pozitivnoj, naredbobavci im obezbjedjuju pune ćese.
Lilika

19. 10. 2016 - 13:32

To je potpuno tacno nego bas njih montira sluzba da su tu dje su.I kaze im budite za Ruse budite za Srbe a to prikacite opozicionim biracima da ih hendikepirate.Onda DPS ulijece i pobjedjuje hendikepiranog zbunjenog prevarenog.To ti je cijela istina.Zapad zna ovo.
Toto

19. 10. 2016 - 13:20

Ово је највећи црногорски интелектуалац.
A ovo je ....

19. 10. 2016 - 14:54

A ovo je Toto, osoba koja se predstavljala kao Miroslav, Brdjanin ili Sovereign, prijatelj jednog Srbina sa turskim prezimenom iz Beograda, slan Srpske Liste, osoba koja koristi izraz Bivsa Republika Crna Gora. Da ilustrujem mentalno zdravlja ove osobe: osim sto ima 20 godina staza pljujuci po Crnogorcima (djelimicno I svojoj rodbini), povremeno ode na italijanske stranice na youtube gdje laje na Crnogorce. Na primjer: ispod videa o sahrani Kraljice Jelene je napisao "Putana Montenegina" (Crnogorska ku...). Ako vam treba jos primjera njegovog mentalnog zdravlja recite. Molim Analitiku da ovo objavi jer je apsolutno potrebno, ako vec objavljujete njegove komentare.
Toto

19. 10. 2016 - 23:40

Вероватно сам погрешио за Јелену. Пише се са два ''т''.
Sovereign

02. 11. 2016 - 14:16

Ну ну господин Иованнович, такие эмоции и всё это из за бывшей...Какой ты эмоциональный....И правда Тото, проститутка по итальянский пишется с двумя "п"...вроде бы раддопяменто...Ги ги ги.
Pera nije otišao u policiju

19. 10. 2016 - 13:51

ovaj jovanović je najveći rusofil u CG i najjači ruski igrač među novinarima..
Savjet

19. 10. 2016 - 14:19

A zasto moze li se znat? Takvi ko ti ispale bombasticnu optuzbu I misle da im rijeci imaju tezinu .... zasto? Malo se emancipujte, citajte ponesto iz svijeta, prihvatite normalnost u svijetu , mozda ce vam bar malo zagrebati taj tvrdi oklop provincijskog pasjaluka I zatucanosti.
Zvonce

19. 10. 2016 - 14:06

interesantno
Zoran V. Raičević

19. 10. 2016 - 14:16

Poštovani, Ako ne možemo uticati na političke zavrzlame, barem možemo sačuvati naše personalno dostojanstvo, ne utrčavajući na teren đe ćemo biti dio tog "specijalnog rata". Sve će to proći, ali će naše personalno agitovanje ostati kao dokaz naše nemoći da mijenjamo sistem vrijednosti, ali i dokaz naše slabosti. JER, pravda koju smo mi zamišljali je daleka, a demokratija je precijenjena! Bukovski davno reče: " koja je razlika između demokratije i totalitarizma?! U demokratiji glasaš, pa tek onda primaš naređenja, a u totalitarizmu primaš naređenja, ali bez glasanja!" Zaključak: Biće onako kako VELIKI se dogovore!
Komentaru bez sadrzaja

19. 10. 2016 - 14:57

Bravo, ko uvijek si mudra, I kad si branio srpske popove I optuzivao policiju da ih protjeruje ... Moglo se I bez ove mudrosti jer apsolutno NISTA sostancijalno nisi rekao. Ne moze Jovanovic biti dio specijalnog rata nego jednostavno daje svoje misljenje ili informise ciotaoce, a za to ima sijaset argumenata a neke od tih argumenata moze procitati I u svjetskoj stampi.
Zoran V. Raičević

19. 10. 2016 - 15:21

Bez obzira na komentarisanje mog viđenja, ne bih vam preporučio da se time bavite, jer srpski popovi ne daju pet para za Vaše mišljenje, a stalno ih pominjete, a ja znam da se znamo, ali od toga nikakve koristi... ja ću i dalje biti mudriji od Vas!
-

19. 10. 2016 - 15:26

Ja sam rekao cinjenicu, a ako neko treba da objasni nesto, onda ste to vi. Srpskim popovima ovo nije upuceno nego nekom ko se pretstavlja ko crnogorski patriota
Pitanja i Apel

19. 10. 2016 - 15:07

Pa ako je tkao ko sto velis, cemu onaj silni napor da se povrati drzavnost Crne Gore ? Zasto nismo cekali da se veliki dogovre ne mrdajuci ...... ? Cemu silni napori za promociju ove drzave u svijetu, za ulazak u EU, u NATO ? Mogli smo cekat da se veliki dogovore ? Sto ti cinis u tom drustvu koje je pomagalo do sad silnim naporima I odricanjem PEN centar, Maticu, pisalo pisma protesta po svijetu, ukazivalo I na pritiske na Crnu Goru,... Cemu sve to. Mogli smo sjedit doma I cekat da se veliki dogovre. Ako ne mozes nista pomoci ili reci inteligentno, nemoj siriti defetizam I budalasti fatalizam.
Zoran V. Raičević

19. 10. 2016 - 18:43

Sve je to možda tačno. Svi ste vi bili Crnogorci i naravno sami (bez EU i dijaspore) povratili državnost, vi ćete naravno saki opet ući u NATO i EU (CG je i dalje na čekanju ali biće među posljednjim koja ulazi, vazda posljednji). Ja sam pd 2000, kao Kanađanin u NATO. Tako da mene baš briga. Vaš život vaša odluka. Ako hoćete rat - vodite ga, ja neću. Nijesam ga vodio ni 91! Vi ste mnogi dobro unovčili Crnogorstvo, ja nijesam. Niti mi je bila namjera. Ja sam rođenjem Crnogorac, mnogi od vas nijeste, sad ste novokomponovani, ostali su smeće. Vi nemate stav, imate trenutni interes, kao recimo gospoda iz Savjeta Pozitivne Đonović, Pulević (časni ljudi naravno), ali koji svoju reputaciju srozavaju ulazeći u dnevno-političke ujdurme.... biće još Đonovića... a malo će biti dosljednih Crnogoraca... njih je malo... postoje tipični Crnogorci: to su oni koji su 90 godina palili po Hrvatskoj i Bosni, a danas su glavni protagonisti NATO-a i EU.
A kako ti znas ko smo ?

19. 10. 2016 - 20:05

" Ja sam pd 2000, kao Kanađanin u NATO. Tako da mene baš briga. Vaš život vaša odluka" Vidi prijatelju, ako ovako mislis, onda se nemoj predstavljati kao predsjednik casne Zajednice Crnogoraca u dijaspori. Nije te sram od ljudi koji su dobar dio zivota proveli skupljajuci priloge za crngoroske institucije, odnosno za suveernost koja je uslijedila I mnogo vise od toga. Niko od njih nije rekao ka zadnja fukara "bas me briga" no su slali pare u Crnu Goru sastajali se sa stranim politicarima I pisali pisma po svijetu ne bi li se cuo glas patriota jedne male drzave. Podnesi ostavku I onda reci "bas me briga za vas". Ko zeli rat? Da li ova strana koju reprezentuje DF I popovi (koje si branio) ili oni koji zele Crnui Goru u zapadnom drustvu ukljucujuci NATO. Koja strana je bila za ratove a koja protiv. Po cemu ti znas da smo mi unovcili crnogorstvo? Zasto nas u tvom plitkom I simplificiranom mozgu razvrstavas u crno ili bijelo. Rekoh ti ako en mozes pomoci ne javljaj se.
Stav?

19. 10. 2016 - 20:10

A koji stav? I kome se tacno obracas kad kazes "vi". Ko mi? Ja ili jos neko? Kako ces znati ko ima stav, ako si procitao komentar o konkretno ovoj vijesti ? Jesmo li mogli dati svoj stav godinama po crnogorskim medijima a da ti ne znas? Nem Djonovi sa tvojim misljenjem ovdje I prije mnogo veze. Djonovi je patriota koji je znao sacuvati zdrav razum I distancirat se od Slavkovih strnputica li I od popova I od destrukcije DF-a I slicno. Djonovic nikad nije rekao "bas me briga" - "ja odoh u penziju a vi radite sto vi je volja". A ko to zeli rat ?
Daj malo detalja

19. 10. 2016 - 20:15

Ko je palio po Bosni I Hrvatskoj a danas je za EU I NATO ? Nije li se prosrpska struja odvojila u SNP koja ni danas nije za NATO ? Nije li ostatak DPS-a promjenio politiku, izborio suverenost, nije li doveo DPS Crnu Goru do NATO, nije li DPS doveo CG do lidera u EU integracijama ? Zasto mislis da su to radili? I ko je alternative DPS-u? Oni koji do dan danas nisu bili ni za suverenost a danas nisu za Zapad? DF, Kljuc, Demokrate, dio URA - niko se od njih ne izjasni za NATO, niko se nije distancirao od ruskog uticaja. Izvoli pa nam reci opcije umjesto sto pricas budalastine od stereotipa koji se mogu procitati na Vijestima I slicnim medijim. Udji malo u detalje, elaboriraj ili ne siri defetizam I lazi.
Pitanje

19. 10. 2016 - 20:26

Najprije, da li ti znas razliku izmedju "specijalnog rata" I klasicnog oruzanog rata ? Meni se cini da si ti poprilicno tanak intelektualno, mada je ovo pitanje za osnovce.
Zoran V. Raičević

19. 10. 2016 - 21:19

Poštovani, Ne "mučite" se sa mnom jer nemate šanse kad je patriotizam u pitanju. Evo zašto: Zoran V. Raičević napušio JNA 1991. zbog rata u Sarajevu i objavio svoju odluku o tome, u Monitoru 1991.g. Sa potpisom.Podržavao i lično pristustvovao svim skupovima procrnogorskih partija (kojih danas osim SDP nema na političkoj sceni. Zašto -otkrijte sami); objavio stotine tekstova u Monitoru, Onogošt Standardu i Novoj Makedoniji od 90 do 1996 (tekstove nije vrijeme demantovalo); izbjegao više od 2 hapšenja od strane vojne policije koja me tražila. 1995. i 1996. doveo u CG zajedno sa ostalim entuzijastima Ambasadore Kanade, Australije i radili projekte Montenegro-Commonwealth. Radili kao NVO "diplomatske aktivnosti dok je cg diplomatija spavala i bila pod šapom Federalne. Izbjegao opet odlazak na Kosovo '99 kao vojnik i opet 2 puta izbjegao hapšenje od vojne policije; dolaskom u Kanadu učestvovao sa ostalima u Kanadi i lično finansirao mnoge donacije Matici, Pokretu za Nezavisnosti, CPC, ..
Ponovo promasaj

20. 10. 2016 - 03:34

Apsolutno me ne interesuje tvoja biografija niti je relevantna vise no Medojeviceva koji je bio, kazu , patriota. Komentarisem tvoje izjave.
Crnogorac

20. 10. 2016 - 10:22

Zoran R pozdrav od Crnogorske Dijadpore imas punu podrsku .
...

19. 10. 2016 - 14:17

Ne treba se ipak previse brinuti...Milo je pokazao da je strategijiski ipak daleko,daleko ispred njih...tako ih je razbucao njihovim oruzjem da se ne mogu dugo sastaviti...i takticki i fakticki...medijima u Srbiji ostaje da klevecu,pisu budalastine...a on im podmetne da oni u stvari prvi objeve vijest o hapsenju(Blic),prije bilo kog crnogorskog medija...a kadnije kad su se dozvali bilo je kasno...haha
Kikas

19. 10. 2016 - 15:29

U odnosu na koga u strateskoj prednosti Vucica?Ja sam mislio da su drugovi.
-

19. 10. 2016 - 17:06

Nema drugarstva u politici, ima saveznistva, korektnosti, nekorektnosti, interesa, I sve se mijenja. Vama je tesko shvatit interese necije drzave osim ako nisu Rusija ili Srbija
Bravo

19. 10. 2016 - 14:28

Jovanovicu kad sve znas ko je formirao Narodnu Stranku Novaka Kilibarde to je preteca ovih mrzitelja Cg.Tu lezi odgovor i za danasnja desavanja.
neko

19. 10. 2016 - 15:15

Gospodine Jovanovicu, je li moguce da akciju hapsenja Dikica smatrate ozbiljno? Zar Vam nije jasno da je sve ono predstava za zaostali narod? Taj ko je osmislio ovo je mnogo lose odradio i javnost treba da zna ko stoji iza ove predstave.
!

19. 10. 2016 - 15:31

A na osnovu cega ti zakljucujes da nije ozbiljno. Grupa od 20 ljudi je usla u CG, a na celu bivsi komandant specijalnih jedinica Srbije koji nije isao na Ostrog nego je posjecivao Cetinej, Niksic Virpazar, Podgorica, ... a zasto vjerujes iskljucivo srpskoj strani? Pa zato sto si Srbin iz Crne Gore bez elementarnog respekta prema objektivnosti, bez uzdrzanosti da se saceka rezultat istrage, bez imalo naklonosti ovoj drzavi. Najmanje sto je potrebno jeste sacekati malo sa zakljuccima A Zakljucku o specijalnom ratu koji se vodi protiv Crne Gore uopste ne treba ovaj incident. I bez njega ima obilje argumenata
Pitanje svih pitanja

19. 10. 2016 - 16:22

Ko ih je puštio u Crnu Goru?
Seljacke sveznalice-Pustanje

19. 10. 2016 - 17:04

Pustio ? Kad bi to bilo samo pitanje "pustanja" ili dozvole, sto mislis da li bi bilo subverzije, terorizma, ... Ajde molim te napisi jednu white paper pa objavi u kriminoloskoj branshi, na temu pustanja, I kako se niko do sad nije sjetio da ih jednostavno ne pusti. Fantasticno. Ko je pustio one"zloglasne Crnogorce u Srbiju" sto ih zovu "crnogorska mafija". Lijepo - crnogorska mafija I srpski teroristi ?
Ko je

19. 10. 2016 - 18:12

Ipak moze biti da su Crnogorske sluzbe narucile to.80 prema 20 posto.
Stvar civilizacije ponajvise

19. 10. 2016 - 20:38

Sacekajmo malo. Nema vise indikacije da su vama omrzene crnogorske sluzbe ovo narucile u odnosu na omiljene ruske ili srpske sluzbe, gledajuci siri kontekst. Nijesam ocekivao kulturu cinejnica u Crnoj Gori odnosno zvanicnih izvjestaja sto je u svijetu relevantno. Ovdje postoje dvije strane crna I bijela I tu se unaprijed zna ko je u pravu I ko u krivo, ma sto god bilo, sto god ko uiradio, rekao , ma kakvi dokazi ili svjedoci bili
Alx

19. 10. 2016 - 16:46

Istina živa!!!!
Peko Popović

19. 10. 2016 - 21:08

Ovaj lik je izgubio svu vezu sa realnošću. Pita se što će SDP da radi ako istraga pokaže ovo ili ono. Čovječe božiji, narodni, crnogorski, kakogod, da li shvataš da je direktor policije u neđelju ujutru rekao da Dikićeva grupa radi za jednu opozicionu partiju? Do danas nijedan opozicionar nije priveden ni na razgovor. Koje je onda informacije Stojanović imao prije skoro puna četiri dana? On je znao da Dikićeva grupa radi za neku partiju, a četiri dana kasnije nijedan opozicionar nije pozvan ni na razgovor? Kamoli uhapšen? Kamoli pokrenuta krivična prijava? Kamoli izašao pred sudiju? Jeste li vi svjesni, Jovanoviću, da prodajete neznavenost ođe po portalu? Sve što smo do sada viđeli od velelepne policijske akcije desilo se u neđelju i nakon toga duplo golo. Ne sramotite se, no se zapitajte što radi država ako se desio pokušaj udara prije četiri dana. Što se predsjednik države ne javlja? Nije proglašeno vanredno stanje? Mućenje vode, Jovanoviću, to je ono što činite.
Samo polako

20. 10. 2016 - 22:10

Da se zapucalo isto bi ovako govorio,eto toliko mrzis Crnu Goru.
Volt Vitman

19. 10. 2016 - 21:23

Državama Državama ili ma kojoj od njih, ili ma kom gradu Država: "Opiri se, ne povinuj se!" Jednom se bespogovorno povinuješ - sasvim si pogrbljen, jednom sasvim pogrbljen, ni jedan narod, država, grad ove zemlje, nikad više ne vraća svoju slobodu.
odličan tekst

19. 10. 2016 - 21:25

Odavno ne vidjoh bolji tekst i analizu Anarhija
Focus

19. 10. 2016 - 23:23

Ja sam jedan od onih koji ne trose svoje vrijeme citajuci sve i svasta objavljeno na Internetu te zato imam instikt da prvo pregledam komentare pa tek onda, ako me zagolicaju, mozda procitam i sam tekst. Od tog mog obicaja nije ni gospodin Jovanovich izuzet, ali on bi bio prvi ako bi do toga doslo. Njegov danasnji prilog je perjanica svega sto je dosad objavio a da sam ja procitao, It amazes me how he manage to stay so original and yet fully transparent and extremely thoughtful. He makes whole lot of sense with everything he says. Both my thumbs up to him again, again and AGAIN.
From abroad

20. 10. 2016 - 03:37

I think the same my friend. Cheers
Odlican 5

20. 10. 2016 - 09:54

Odlican tekst, to jeste analiza
budo minić

20. 10. 2016 - 13:00

Šta da radi pošten čovjek a da ga neinformisani i nezlonamjerni ne poistovjete sa dežurnim/plaćenim/naručenim "braniocima" Crne Gore (čitaj ovoga što se podvodi pod pojam "vlast" štagod da je), što postaje unosno zanimanje, ili sa, njihovim pogonskim gorivom, primitivnim anticrnogorcima. Prvi obavezno mrze sve što počinje na S (od Srbija, Srbin..) pa im je SLOBODA nepoželjna ako je Gospodar ne podari u nekoj od DPS-ovih amorfnih mutacija. Oni su (sve) opasniji i štetniji od ovih drugih za budućnost Crne Gore. U ime Crne Gore, po modelu vlasti i svega sakupljenog ili nataloženog u njoj i oko nje, vrata im se širom otvore kadgod prigusti toj truleži. I, eto ti ih tada razni slobodani da, na mig, oblikuju "istinu" po volji Gospodara i izmjeste fokus sa suštine. I nikada ne izdrže argumentovanu polemiku. I tako u nedogled. Kao i mrak za koji rade.
budo minic

20. 10. 2016 - 22:13

Budo bijase li ti ratnik sa dubrovnika ...ako jesi potpuno te razumijem,spavas na tvrdom krevetu?
nik26158

26. 11. 2016 - 12:04

dok u srbiji gladuje narod,srbija ko hobotnica muti u svakoj državi u regionu,bolje bi bilo da rješava svoje ogromne probleme,iSRAMNO ZA sRBIJU
Novi komentar